رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب پکن، گفت: گسترش روابط دوستانه بین ایران و چین در راستای منافع دو ملت است و به صلح و پیشرفت بشریت کمک میکند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم گفت: خوشحالم که در یک رویداد مهم فرهنگی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در جمع شما مقامات ارجمند و اهالی فرهیخته فرهنگ و هنر حضور یافته و فرصت ایراد سخن پیدا کردهام.
وی افزود: روابط تاریخی چند هزار ساله ایران و چین بهعنوان دو تمدن بزرگ و کهن و نیز تأثیرگذار بر فرهنگ و تمدن بشری از جمله میراث گرانقدری است که همیشه یادآور درک و احترام متقابل و صلح دوستی بوده است. جاده ابریشم با شهرت ماندگار جهانی آن اصلیترین مسیر ارتباطات اقتصادی، فرهنگی و هنری دو ملت در طول تاریخ بوده که دو سوی جهان متمدن آن روز را به هم وصل کرده است. ظرافت، ارزش بالا و ماندگاری ابریشم الهامبخش ماهیت روابط ایران و چیدن در طول تاریخ بوده است.
وی عنوان کرد: روابط فرهنگی بهدلیل فراگیر و عمیق بودن ابعاد و جوانب فرهنگ و هنر در میان جوامع انسانی، از جمله پایدارترین و صمیمانهترین نوع مناسبات میان ملتها است که موجب پایداری روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها هم میشود. در همین جا فرصت را مغتنم شمرده و تأکید میکنم که گسترش روابط دوستانه بین ایران و چین در راستای منافع دو ملت بوده و کمک به صلح و پیشرفت بشریت محسوب میشود. رابط همهجانبه و پایدار با چین از جمله اصول مورد اجماع در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: جهانی که اکنون در آن به سر میبریم با وجود همه پیشرفتها در حوزه علم و فناوری نتوانسته در حوزه صلح و رهایی بشر از جنگ و خشونت، آنگونه که شایسته ملتهای مختلف جهانی است، گام بردارد. در حال حاضر یکی از عواملی که زندگی مسالمتآمیز و همزیستی انسانها را سُست کرده، تمامیتخواهی، خودمحوری و افراط گرایی است که متأسفانه موجب بروز جنگ و درگیری در گوشه و کنار جهان شده است. جهان مبتنی بر صلح، جهانی سودمند برای همه است که همگان آن را میسازند. صلح با اجبار و با سلاح به دست نمیآید، بلکه با اتکای به اندیشه، ارتباط و گفتوگو و با ارتقای ظرفیتهای فرهنگی در جوامع مختلف به وجود میآید و پا برجا میماند که طبیعتاً این امر نیاز به عقل جمعی، عزم جمعی و همکاری جمعی دارد.
ترکمان در پایان سخنانش عنوان کرد: جا دارد اشارهای به طرح ابتکاری «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین با عنوان «یک کمربند و یک جاده» داشته باشم. بر این باورم که این طرح میتواند بار دیگر در سایه زنده کردن همکاریهای اقتصادی، زمینه تبادلات و همکاریهای فرهنگی کشورهای مسیر جاده ابریشم را فراهم کند و زمینهساز شناخت هرچه بیشتر مردم کشورهای منطقه از یکدیگر و احیای هویت آسیایی برای مقابله با خشونت و افراطیگری باشد.
در این مراسم از برگزیدگان کتاب سال چین نیز تقدیر به عمل آمد.
مراسم افتتاحیه رسمی غرفه ملی ایران یکم شهریورماه ساعت 11 در محل غرفه ایران برگزار میشود.
پایانبخش برنامه افتتاحیه نمایشگاه کتاب پکن اجرای موسیقی بداههنوازی قطعات تصنیفهای ایرانی و گروه موسیقی لیان بود.
بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب پکن از 1 تا 5 شهریورماه برگزار میشود. ایران مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه است.
نظر شما