شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
​نصب کاشی ماندگار بر سر در خانه دولت‌آبادی و سپانلو

نصب «کاشی ماندگار» با تلاش سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به خانه محمود دولت‌آبادی، نویسند و محمدعلی سپانلو، شاعر رسید تا خانه این دو شخصیت برجسته ادبی نیز به نقشه‌ فرهنگی گردشگران اضافه شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به‌پاس خدمات ارزشمند محمود دولت‌آبادی و محمد علی سپانلو و معرفی هرچه بهتر آنها، طی مراسمی اقدام به نصب کاشی ماندر بر سر در منزل این دو شخصیت برجسته ادبی کرده شده است.

پیش‌تر کاشی ماندگار بر سر در ده‌ها نویسنده و هنرمند نصب شده بود. از آن جمله می‌توان به نصب کاشی ماندگار بر خانه ایران درودی و جواد مجابی اشاره کرد. 

در این طرح اطلاعات درباره آن هنرمند و مدت اقامتش در آن خانه قید شده است. علاوه بر تجلیل از چهره‌های هنرمند و نویسنده، هدف از اجرای این طرح فراهم آوردن نقشه‌ای از خانه هنرمندان ونویسندگان است. 
 
محمود دولت‌آبادی، متولد ۱۰ مرداد ۱۳۱۹ در دولت‌آباد سبزوار، آثاری مانند رمان‌های «کلیدر» و «جای خالی سلوچ» را نوشته است، او همچنین نگارش چندین نمایشنامه و فیلمنامه و سابقه بازیگری در تئاتر و سینما را در کارنامه خود دارد. آثار دولت‌آبادی به زبان‌های گوناگونی ترجمه شده و چندین فیلم در ایران با اقتباس از آثار او ساخته شده است.

این نویسنده معاصر در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه ادبی «یان میخالسکی» سوئیس شد و در سال ۲۰۱۴ نیز جایزه «شوالیه ادب و هنر فرانسه» را دریافت کرد.

محمدعلی سپانلو شاعر، منتقد ادبی و مترجم معاصر ۲۹ آبان ۱۳۱۹ در تهران متولد شد و در طول عمر ۷۵ ساله خود علاوه بر ترجمه آثار مختلف و سرودن اشعار بی‌نظیر در چند فیلم سینمایی نیز به ایفای نقش پرداخت.

سپانلو در کنار برگردان آثار ادبی، مجموعه‌های شعری از جمله «رگبارها»، «پیاده‌روها»، «نبض وطنم را می‌گیرم»، «تبعید در وطن»، «ساعت امید»، «فیروزه در غبار»، «پاییز در بزرگراه»، و «قایق‌سواری در تهران» را در کارنامه خود دارد. او آثاری از نویسنده‌های مطرح دنیا مثل آلبر کامو و ژان‌پل سارتر را نیز ترجمه کرده‌است.

ازآن جا که تهران از اصلی‌ترین عنصرهای شعر محمد علی سپانلو بود، یکی از لقب‌های او در فضای مجازی «شاعر تهران» است. او در بسیاری از شعرهایش کم‌وبیش به تهران اشاره‌هایی دارد، اما در سه مجموعه «خانم زمان»، «هیکل تاریک» و «قایق‌سواری در تهران» زادگاهش را به‌عنوان محور اصلی شعر و در حد یک اسطوره مطرح می‌کند.

«کاشی ماندگار» به‌همت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با هدف معرفی مشاهیر فرهنگی، ادبا و فرهیختگان بر سردر خانه این افراد در مناطق مختلف نصب می‌شود و این اواخر بر سردر خانه‌های چهره‌هایی همچون مسعود آذرنوش، شهریار عدل، عثمان محمدپرست، قیصر امین‌پور، داوود رشیدی و احترام برومند نصب شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها