چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷
الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی برای پلیس

کتاب «سبک زندگی پلیس اسلامی - ایرانی» الگوی مطلوب برگرفته از گنجینه تعالیم اسلامی و ادبیات کهن ایرانی را برای سبک زندگی پلیس معرفی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کار یک پلیس مسلمان ایرانی، اقتضائات خاصی دارد که نیروی پلیس باید آن‌ها را به درستی بشناسد و با تحصیل دانش و کسب مهارت‌های لازم برای کار به سبک اسلامی، در میدان عمل رفتار خود را با اصول و مبانی اسلامی و ایرانی منطبق کند. کتاب «سبک زندگی پلیس اسلامی - ایرانی» در هشت فصل به قلم محمد عبدالرحیمی، الگوی سبک زندگی پلیس را برگرفته از گنجینه تعالیم اسلام و ادبیات کهن ایرانی، پیش‌روی قرار می‌دهد و معیاری برای خودسنجی و ارزیابی وضع موجود و شناسایی آسیب‌ها برای رسیدن به وضع مطلوب را ارائه می‌کند.
 
«پیشینه و اهمیت بحث از سبک زندگی»، «تحلیل مفاهیم اصلی»، «کار پلیسی و سبک زندگی اسلامی - ایرانی»، «تاثیرات دین بر سبک زندگی»، «رسیدن به سبک زندگی اسلامی از طریق دنبال کردن اهداف آفرینش از منظر اسلام»، «مبانی و اصول زندگی به سبک اسلامی»، «سبک زندگی اسلامی از دریچه ادای حقوق اسلامی» و «تبیین سبک زندگی پلیس اسلامی - ایرانی از دریچه انجام تکالیف اسلامی» فصل‌های هشت‌گانه کتاب هستند.
 
نویسنده در فصل هشتم که بیشترین حجم کتاب را شامل می‌شود، تکالیف پلیس ایرانی برای رسیدن به سبک زندگی اسلامی را تبیین کرده که این تکالیف عبارتند از: تکالیف فردی و شخصی (وظایف در قبال خود)، تکالیف خانوادگی (تکالیف و وظایف در قبال خانواده)، تکالیف اجتماعی (تکالیف و وظایف در قبال مردم)، تکالیف شغلی و سازمانی و تکالیف در قبال محیط زیست و حیوانات.
 
«خدمت‌رسانی به مخلوقات» موضوعی است که درباره آن در فصل هشتم کتاب می‌خوانیم: «در راستای رساندن سبک کار پلیس ایرانی به «سبک اسلامی» اولین گام، توجه به «هدف» یعنی «اسلامی کردن هدف کار کردن» است. می‌توان گفت که «هدف از کار» اصلی‌ترین عامل تاثیرگذار بر سبک کار کردن است. در واقع انسان‌ها هر کدام با نیت‌ها و اهداف متفاوتی کار می‌کنند و «نوع نیت و هدف» آنان می‌تواند تعیین‌کننده سبک و شیوه کار کردن آن‌ها باشد. «خدمت‌رسانی به خلق خدا» جزو آن اهدافی است که اگر مدنظر افراد پلیس کشور ما قرار گیرد، کار آنان را به رنگ و سبک اسلامی درمی‌آورد؛ در واقع با «نیت» خدمت به خلق خدا، کار پلیس ما تبدیل به عبادت خدا می‌شود. خدمت‌رسانی به مخلوقات خدا، یکی از بالاترین ارزش‌های دینی و نیز یکی از نشانه‌های جامعه اسلامی و ویژگی‌های مومنان حقیقی است.»
 
نویسنده در صفحه 251 «پلیس خوش‌اخلاق» را این‌طور معرفی کرده است: «پلیس خوش‌اخلاق، پلیسی است که با داشتن نور علم و معرفت، بتواند ارکان تعادل (به‌جا، به موقع، به اندازه) را در اعمال خود (افکار، گفتار و رفتار) رعایت کند و موقعیت‌شناس است و هر چیزی را سر جای خود می‌گذارد و حق هر ذی‌حقی را عادلانه ادا می‌کند. به‌طور مثال پلیس خوش‌اخلاق کسی است که «به‌جا، به موقع و به اندازه» سهل می‌گیرد و «به‌جا، به موقع و به اندازه» سخت می‌گیرد؛ تشویق یا تنبیه او «به‌جا، به موقع و به اندازه» است؛ حق خدا و خلق خدا را می‌شناسد و هیچ حقی را زیر پا نمی‌گذارد!»
 
نخستین چاپ کتاب «سبک زندگی پلیس اسلامی - ایرانی» در 334 صفحه با شمارگان 500 نسخه به بهای 22 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه علوم انتظامی امین راهی به بازار نشر عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها