چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
«چگونه حافظه برتر داشته باشیم» شنیدنی شد

روبرت توکه نویسنده کتاب «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» جنبه فیزیولوژیکی عملکرد و تربیت حافظه را به شکل گسترده‌ای بررسی کرده است. این اثر در قالب کتاب‌گویا توسط ناشر صوتی آوانامه دانش‌گستر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب صوتی «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» نوشته پروفسور روبرت توکه، با ترجمه ساعد زمان و گویندگی اکرم پریمون منتشر شد. راهنمای عملی نویسنده در این کتاب‌گویا به افراد امکان می‌دهد که حافظه قوی، سریع و مطمئن، در خود به وجود بیاورند و آن را حفظ کنند. این اثر از سوی آوانامه دانش‌گستر با همکاری گروه انتشاراتی ققنوس تهیه و ارائه شده است.

همه افراد به یک حافظه هوشمند فعال و زنده نیاز دارند. جنبه فیزیولوژیکی عملکرد و تربیت حافظه در این کتاب به شکل گسترده‌ای بررسی شده است و نویسنده تاثیر برخی مواد معدنی و ویتامین‌ها را بر عملکرد حافظه مطرح کرده است. علاوه بر آن در کتاب «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» تمرینات تنفسی و یونیزاسیون منفی هوا شرح داده شده است. این عمل توانایی تمرکز، قدرت یادگیری و مقاومت در برابر خستگی را افزایش می‌دهد. همچنین بخش‌های پایانی کتاب داروهای شیمیایی و گیاهی که باعث ضعف حافظه می‌شوند بررسی شده است.

حافظه خود را بازیابی کنید
کتاب «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» توصیه‌هایی در اختیار خوانندگان قرار داده است که نه تنها برای بازیابی حافظه بلکه برای رشد این استعداد و توانایی با ارزش که متاسفانه در اکثر مواقع به خوبی کار نمی‌کند، می‌تواند موثر واقع شود. روبرت توکه، نویسنده معتقد است مطالعه‌ این کتاب برای تمام افرادی که در زندگی روزمره از حافظه خود شکایت دارند، مفید است. این افراد معمولا دارای حالات فراموشی گاهی سبک و گاهی عمیق‌اند. همچنین راهکارهایی در اختیار دانش‌آموزانی که برای موفقیت در آزمون‌ها نیازمند حافظه قوی، انعطاف‌پذیر و سریع هستند، قرار داده است.

در مرحله اول ماهیت این عملکرد ذهنی و سپس بیماری‌های آن توضیح داده شده و امکانات بسیار زیاد آن تشریح سپس در مراحل بعدی توصیه‌هایی برای رژیم غذایی مناسب تقویت حافظه آورده شده است؛ به عبارت دیگر مشخص شده که کدام یک از مواد غذایی برای حافظه مفید است. در ارتباط با این نظریات تمرینات تنفسی و یونیزه کردن منفی هوا را که به طور قابل ملاحظه باعث تقویت حافظه می‌شود تشریح شده است. همچنین در فصل جداگانه‌ای به تشریح درمان‌های پزشکی حواس پرتی و مواد مخدر نظیر حشیش، ماریجوانا و تریاک، کوکایین، ال اس دی و... می‌پردازد.

یکی از نکات اساسی و اصلی کتاب این است که چگونه می‌توان حافظه و توجه را از طریق تمرینات روانشناسی مناسب تقویت کرد و ضمیر ناخودآگاه را در خدمت حافظه به کار گرفت. این موضوع در انتهای کتاب آورده شده است که با توضیح رشته تمرینات سرگرم‌کننده باعث تقویت خارق‌العاده حافظه می‌شود. به دنبال آن چند روش حفظ کردن و آموزش تقویت حافظه کودکان مطرح شده است.

قسمتی از فصل دهم کتاب «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» به حافظه و ایجاد تمرکز حواس پرداخته شده است: «اگرچه دقت و توجه در جهت تقویت حافظه قرار دارد اما ارتباط تنگاتنگی با آن دارد زیرا بطور کلی رشد حافظه متناسب با رشد تمرکز حواس است. بنابراین با پرورش توجه و دقت در همان حال حافظه را نیز تقویت خواهید کرد این چیزی است که برخی دانشمندان از مدت‌ها قبل متوجه آن شده و نوشته بودند توجه، قلم حکاکی حافظه است ولی دقت و توجه ارادی نیاز به آموزش و پرورش دارد. پیشرفت در وهله اول در رفتار فیزیکی بیرونی که نشانه‌ای از حالت روانی درونی است. اولین کوشش شما باید در جهت کنترل حرکات ناخداگاهتان باشد.»

کتاب صوتی «چگونه حافظه برتر داشته باشیم» در 8 ساعت و 16 دقیقه در قالب لوح تصویری دیجیتالی(DVD) با ترجمه ساعد زمان و به تهیه کنندگی دامون آذری، از سوی آوانامه دانش‌گستر منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها