دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲
«آن مادران، این دختران»غیرسیاسی‌ترین رمانم است

بلقیس سلیمانی در تازه ترین اثر داستانی خود به سراغ چالش ماداران ودختران می پردازد. سلیمانی درباره این رمان در گفتگو با ایبنا گفت: «آن مادران، این دختران» رمانی غیرسیاسی است که به چالش‌های بین یک مادر و دختر می‌پردازد،

بلقیس سلیمانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: جدیدترین اثرم به نام «آن مادران، این دختران» را برای انتشار به نشر ققنوس سپرده‌ام که این کتاب به احتمال زیاد در پایان پاییز و با شروع زمستان راهی بازار نشر خواهد شد. این رمان به رابطه یک مادر و دختر و چالش‌هایی که میان آنها وجود دارد، می‌پردازد.

وی ادامه داد: این اثر نیز مانند چند اثر دیگرم یک فضای دوگانه دارد و بین تهران و گوران اتفاق می‌افتد و به نحوه‌ی زیست دوگانه یک مادر از نسلی آرمان‌خواه و دختری از نسل آرمان‌گریز می‌پردازد. در واقع در این اثر مخاطب شاهد روزمرگی‌های یک معلم با دخترش است و به نوعی یک شکاف بین نسلی را مشاهده می‌کند؛ شکافی که گاهی به نفی یکدیگر ختم می‌شود؛ چراکه در برخی مواقع دختر به شکل محسوسی مادر را نفی می‌کند.
 
این نویسنده مطرح کشورمان در توضیح فضای چهاردهمین اثر تالیفی خود گفت:‌ این رمان فضایی کاملا زنانه دارد و حتی علاوه بر شخصیت‌های اصلی، شخصیت‌های پیرامون داستان را نیز زنان تشکیل می‌دهند. داستان در دنیای امروز ما اتفاق می‌افتد اما فلش‌بک‌هایی به عقب دارد و در قسمت‌هایی به‌ سال‌های دهه 60 برمی‌گردد.
 
وی افزود: «آن مادران، این دختران»  کاری به‌شدت غیر سیاسی است و حتی وقتی به دهه 60 نیز فلش‌بک می‌زنیم، وارد داستان‌های سیاسی نمی‌شویم و تمام تلاش‌ من بوده تا بیشتر به شیوه‌های زیستی بپردازم.
 
سلیمانی با اشاره به اثری که این روزها مشغول نگارش آن است، اظهار کرد:‌ این روزها مشغول نگارش خاطرات خودم به شکلی روایی- داستانی هستم. در این اثر به روایت القای زیستی خودم در تهران و روستا که در بستری سیاسی شکل گرفته، پرداخته‌ام.

وی ادامه داد: شاید جالب باشد که بدانید در این اثر حتی اتفاقات روزمره را نیز در بستر سیاسی نوشته‌ام که برخی از این داستان‌ها در مجله «همشهری داستان» منتشر شده‌اند و داستان‌های جدیدی نیز در دست نگارش دارم که به زودی به داستان‌های قبلی اضافه می‌شوند. در مجموع تصور من این است که با تکمیل این روایت‌ها، کتاب در سال‌آینده راهی بازار خواهند شد.
 
نویسنده کتاب «بازی آخر بانو» در توضیح مباحثی که در اثر جدیدش به آن پرداخته است، گفت: روایت‌های اثر جدیدم بسیار به داستان نزدیک هستند، اما به هم مرتبط نیستند. در این اثر به موضوعات مختلفی مانند روایت من از انقلاب در شهری بسیار کوچک، روایت من از نخستین سفرم به تهران، روایت من از اولین برخورد با تکنولوژی و موضوعاتی مشابه اشاره شده است.
 
بلقیس سلیمانی متولد سال 1342 از نویسندگان پُرکار و پُرمخاطبِ ادبیات ایران است. او که در رشته‌ی فلسفه تحصیل کرده است. نخستین رمانش را پس از سال‌ها نقدنویسی در مطبوعات و در سنِ چهل و دوسالگی منتشر کرد. رمانِ «بازی آخرِ بانو» که برای او جوایزی را نیز همراه داشت. بعد از آن تا امروز نیز این نویسنده آثاری مانندِ «بازی عروس و داماد»، «من از گورانی‌ها می‌ترسم»، «سگ‌سالی»، «به هادس خوش آمدید»، «سالِ خرگوش» و... را چاپ کرده که با توفیق هم روبه‌رو بوده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها