کنفرانس پیش از افتتاحیه نمایشگاه کتاب فرانکفورت ساعاتی پیش برگزار شد و آندرو وایلی، مدیر برنامهیِ معروف آمریکایی و سخنران اصلی این کنفرانس در صحبت های خود از لزوم ارائه دیدگاه های مختلف در جهان و احترام به عقاید اقلیت ها سخن گفت.
وایلی در این مراسم گفت: «در دنیایی که هر کشوری به فکر حفظ مرزهای خود است، باید به فکر جهانی واحد باشیم. از طرفی بازارهای کتاب کشورهای مختلف بر خوانده شدن کتابهای نویسندگان خود تأکید دارند و از طرف دیگر پروژههای بینالمللی در دست دارند که اگرچه موضوعات متفاوتی ندارند، اما دیدگاههای مختلفی از واقعیتهای دنیا به خواننده ارائه میدهند. مهم نیست داستانی از کارل ناسگارد بخوانیم که از خانواده کوچکی در نروژ سخن بگوید یا چیماماندا آدیچی از تجربیات زنی نیجریهای در آمریکا بنویسد. این نویسندگان شاهد اتفاقات متفاوتی نیستند، اما اتفاقات را متفاوت میبینند. مردم دنیا نیز نیاز دارند دنیا را متفاوت ببینند. واقعیتی که با وجود اتفاقات کنونی و موضوعات سیاسی دنیا بسیار حیاتی است. به نظر من دیکتاتورها و حکومتهای دیکتاتوری محکوم به فنا هستند. زیرا میل سیاسی به تحمیل عقیدهای خاص به جهان و بشر در شرایط و کشورهای مختلف ناگزیر به شکست میانجامد. مردم دوست دارند تجربه کنند. دوست دارند به شهرهای مختلف کشور خود و دیگر کشورها سفر کنند و با عقاید مختلف آشنا شوند زیرا دنیا و شرایط انسانی خواستار تجربه است.»
وایلی در این کنفرانس به چند سؤال نیز پاسخ داد. از او سؤال شد؛ «فکر میکنید در آینده نیز ایالات متحده نقشی اساسی در صنعت چاپ دنیا داشته باشد؟» و او پاسخ داد: «بله، به نظر من قدرت اقتصادی آمریکا غیرقابلانکار است. در نتیجه، او قدرت خود را نسبت به دیگر کشورها در بازارهای نشر داخلی و جهانی حفظ میکند.»
وایلی درباره آینده ناشران و ویراستاران در دنیایی که خود نویسندگان میتوانند کتاب خود را با هزینه شخصی منتشر کنند گفت: «جای نگرانی وجود ندارد. زیرا ناشران و ویراستاران نقش اساسی و مهمی در سیستم چاپ جهانی ایفا میکنند.»
از او درباره نویسندگان اقلیت و لزوم نگارش کتابهای مربوط به اقلیتهای نژادی سؤال شد و او گفت: «از دیدگاه من اقلیتها در واقع اکثریت دنیا به حساب میآیند و قطعاً برای آنها باید کتاب هایی نگاشته شود. زیرا عقیده آنان عقیده ما است. همان چیزی است که ما میبینیم؛ نه آنطور که باید ببینیم بلکه آنطور که در واقعیت وجود دارد. در حال حاضر به عقاید یکدیگر احترام نمیگذاریم اما همین تفاوت عقیدهها سبب تحریک خوانندگان میشود و کتابها به فروش میروند. همین موضوع موجب حل اختلاف میشود و به ما کمک میکند به دنیای یکدیگر سفر کنیم.»
نمایشگاه کتاب فرانکفورت روز چهارشنبه ساعت 9 صبح به وقت آلمان فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز میکند و میزبان ناشران کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران خواهد بود.
نظر شما