چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۲
مرکل و ماکرون شصت و نهمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت را افتتاح کردند

نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت ساعاتی پیش در حالی آغاز به کار کرد که حضور صدراعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه نمایشگاه را به کانون توجهات بین اللمللی تبدیل کرده است. هر دو سیاستمدار در سخنرانی خود به آزادی بیان و اندیشه تاکید جدی کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از دویچه وله، مراسم افتتاحیه شصت و نهمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت شامگاه سه‌شنبه (18 مهر ماه) با حضور آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه برگزار شد.
 
آنگلا مرکل در سخنرانی خود با اشاره به اهمیت آزادی بیان گفت: «ادبیات منعکس کننده جامعه آزاد ماست که در آن مردم از آزادی بیان و آزادی ها سیاسی برخوردار هستند. این ارزش ها شاید برای ما پیش پا افتاده باشند، اما در جهان هستند کشورهایی که مردمانشان برای رسیدن به این آزادی در بیان عقیده باید بجنگند.»

او در ادامه سخنان خود گفت: « دنیا در حال تغییر است و تنها ارزش هایی فرهنگی می تواند مناسب ترین راه را به اروپا نشان دهد.» مرکل در ادامه نویسندگان را به لرزه نگارانی تشبیه کرد که می توانند مخاطبان را از رویداد و افکار جدید آگاه ساخته و نقش پل ارتباطی داشته باشند.

 امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور جوان فرانسه نیز که یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود بر اهمیت فرهنگ در بازتعریف اروپا تاکید کرده و از آن به عنوان یکی از عوامل پیوند ملیت‌های گوناگون یاد کرد. او بر تنوع فرهنگی تأکید کرده و خواهان تبادل فرهنگی بیشتر در جهان شد. مکرون با اشاره به نقش مهم زبان در تبادلات آموزشی و هنری گفت: «تنوع فرهنگی یک نوع ثروت است و اروپا بدون فرهنگ وجود نخواهد داشت.»
 
رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: «ما نباید از راه دوری جستن از دیگران از ارزش‌های معنوی خود حفاظت کنیم. هویت یک زبان تنها از طریق تعامل با دیگر زبان‌های زنده می ماند.»

یورگن بوس، مدیر نمایشگاه فرانکفورت نیز در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه گفت که حضور آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و مکرون، رییس جمهور فرانسه در این رویداد مهم فرهنگی نمادی برای رابطه نزدیک بین آلمان و فرانسه و تعهد آن ها به اروپایی متحد است.
 
کشور فرانسه میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب فرانکفورت است و به همین مناسبت 180 نویسنده از فرانسه در این نمایشگاه حضور خواهند یافت. ژان گوستاو لوکلزیو، یاسمینا رضا، پاتریک مودیانو و اَملی نوتومب از جمله نویسندگان فرانسوی هستند که قرار است درباره آثارشان صحبت کنند.

نمایشگاه کتاب فرانکفورت پنج روز به طول خواهد انجامید و در آن 7150 غرفه دار از 106 کشور جهان ،کتاب های خود را عرضه خواهند کرد. علاوه بر آن در نمایشگاه امسال چهار هزار برنامه جنبی نیز برگزار خواهد شد.نخستین روز نمایشگاه (19 مهر ماه) تنها به روی فعالان صنعت نشر باز است، اما شنبه و یکشنبه عموم مردم نیز می توانند ار نمایشگاه بازدید کنند.
 
امسال در نمایشگاه کتاب فرانکفورت قرار است جایزه‌ ادبی بنیاد لیتپروم  آلمان به فریبا وفی، نویسنده ایرانی برای رمان «ترلان» اهداء شود. «ترلان» سال 2015 میلادی با ترجمه‌ی یوتا هیمل‌رایش به زبان آلمانی ترجمه شد و توسط انتشارات سوژه منتشر شده بود.  ارزش این جایزه سه هزار یورو است و سابقه‌ اهدای آن به سال 1987 برمی‌گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها