چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱
معرفي كتاب ايراني در بازار جهاني به مشكلات نشر كمك مي كند

شهرام نيا در افتتاحيه غرفه ملي ايران گفت: معرفي كتاب ايراني در بازار جهاني روزنه اميد پررنگي است كه استمرار آن به مشكلات نشر كمك مي كند.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به فرانکفورت، غرفه ملي ايران، عصر امروز، يكشنبه ١٩ مهر ماه در نمايشگاه بين المللي فرانكفورت آغاز به كار كرد.

امیرمسعود شهرام نيا، مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی گفت: «از سال ١٣٩٢ بناي جديدي گذاشته شد و تلاش شد غرفه به شكل ملي دربيايد.حضور به شكل غرفه ملي نشان دهنده بضاعت ماست در معرفي صنعت نشر حضوري موفق داشتيم و بايد تجربه كسب كنيم تا به كنوانسيون برن بپيونديم. گرنت پديده كمي نيست و محدوديت موضوعي ندارد و با حمايت مالي مي تواند به سمت پيشرفت حركت كند.»

 رییس غرفه ایران در نمایشگاه فرانکفورت 2017 در بخشی دیگر از سخنانش تاکید کرد: «ما دخالتي در كار ناشران و تشكل ها نمي كنيم و جز پشتيباني و حمايت كاري انجام نمي دهيم.» 
شهرام نیا، بخشی از مشکلات را ناشی از عدم عضویت ایران در معاهده برن دانست و درباره عامل موثر دیگر گفت: «عدم پشت کار و استمرار و پیوستگی فعالان نشر هم دلیل دیگر است.پیگیری مذاکرات بسیار مهم است که متاسفانه اکثر مذاکرات با ناشران خارجی بدون پیگیری رها می شود. دلیلش هم این است که عمده ناشران دفتر بین الملل ندارند. هر دو عامل قابل رفع است و با پیگیری های حقوقی و افزایش پشت کار و استمرار آن ها را برطرف کرد.»

محمود آموزگار،رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیز در این نشست از پیشرفت و موفقعیت سینمای ایران مثال زد و ابراز تاسف کرد که صنعت گامی رو به جلو نگذاشته است. این فعال نشر در ادامه گفت:«با روي كار آمدن دولت يازدهم در نمايشگاه حضوري موفق داشتيم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بخش هايي از غرفه را در اختيار وزارت صنعت قرار داده است. در اين پنج سال اگر بخواهيم جمع بندي داشته باشيم، رو به جلو حركت كرده ايم و با بهره مندي از دانش و تجربه  توانستيم مسير را هموار كنيم.»

مدیر انتشارات آمه در آسیب شناسی مسئله پیوستن به کپی رایت جهانی توضیح داد: «در بحث كپي رايت وقتي شمارگان كتاب را مي بينند كه پايين است اروپايي ها رغبت نشان نمي دهند و به سمت كتاب نمي آيند.» 

داوود موسایی از دیگر ناشران حاضر در غرفه ایران، سرمایه گذاری در نمایشگاه های خارجی را مبرای جهانی شدن صنعت نشر ضروری خواند و گفت:«برای جهانی شدن چاره ای به جز حضور در محافل جهانی نداریم.»

  مدیر نشر فرهنگ معاصر عزم ناشران برای رعایت قانون جهانی را مهم دانست و افزود: «گرچه معاهده برن را نپذیرفته ایم، اما خرید کپی رایت از سوی ناشران می تواند به ناشران خارجی نشان دهد که همه ناشران ایرانی هم ناقض قانون نیستند.»

 به گزارش ایبنا در غرفه ایران مجید غلامی جلیسه، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و علی جعفریه، مدیر نشر ثالث، علیرضا رییس دانایی، مدیر نشر نگاه و سید محمد طباطبایی از دیگر حاضران در غرفه ایران در نمایشگاه فرانکفورت بودند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها