اسمعیل دمیرچی، نویسنده و پیشکسوت صنعت چاپ از انتشار جدیدترین کتاب خود با عنوان «چگونگي تاسيس موزه صنعت چاپ ايران» خبر داد.
دمیرچی در گفتگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام این خبر افزود: در این کتاب به طور تفصیلی شرح دادهام که چگونه در مدت 50 سال تلاش کردهام بخش زیادی از دستگاهها و ملزومات صنعت چاپ که دیگر نمونهای از آنها در کشور باقی نمانده است را جمعآوری کنم.
وی ادامه داد: اغلب دستگاهها و ماشین آلاتی که در موزه صنعت چاپ قرار دارد را با هزینه شخصی و تعداد زیادی از آنها نیز اهدایی از سوی چاپخانهداران و پیشکسوتان این صنعت در شهرهای مختلف کشور است.
دمیرچی که پیش از این تالیف کتابهای «آرمانهای خاکسترشده» و «یادداشتهای جاافتاده» را به قلم خود با موضوع صنعت چاپ به رشته تحریر در آورده است، همچنین درباره موضوعاتی که در کتاب آخر خود به آنها اشاره کرده است، نیز گفت: در فصل چاپخانهای که موزه شد، به طور تفصیلی شرح دادهام که چگونه در رایزنی با چاپخانه مجلس شورای اسلامی زمینه تاسیس و راهاندازی موزه چاپ را فراهم کردم و در ادامه توضیحی بر لزوم ایجاد موزۀ صنعت چاپ ارائه کردهام.
وی بیتوجهی به ادوات و دستگاههای چاپ و از بین رفتن آنها را یکی دیگر از سرفصلهای این کتاب معرفی کرد و افزود: شرح تلاشهایم برای جمعآوری اجناس موزه و مکاتبه با صاحبان ماشین آلات و رایزنیها برای تأسیس موزۀ صنعت چاپ در ایران و استقبال اهالی فرهنگ دوست ایران از افتتاح موزۀ صنعت چاپ نیز از دیگر موضوعاتی است که در این کتاب به آنها اشاره شده است.
دمیرچی در پایان از حمله به موزۀ صنعت چاپ ایران به عنوان آخرین فصل کتاب نام برد و تاکید کرد: اگرچه این موزه تاسیس و راهاندازی شد اما کمی بعد به دلیل جابجایی چاپخانه و کتابخانه مجلس، موزه الان دیگر فعال نیست و تمامی وسائل آن در مکانی حوالی خیابان 30 تیر قرار دارد و معلوم نیست چه آیندهای در انتظار آن است، در این بخش علاوه بر اینکه گلایه خود را از بیتوجهی به این موضوع بیان کردم، اظهار امیدواری کردم که مسئولان بالاخره فکری برای این موزه و میراث گرانبهای آن انجام دهند.
وی همچنین درباره اهداف خود از نگارش این کتاب نیز توضیح داد: من با خود فکر کردم شاید این موزه در آینده به هر دلیلی از بین برود و میراث آن از دست برود اما این کتاب که فهرست تمام وسائل داخل موزه در آن به طور کامل به همراه عکس درج شده است، گنیجنه و تاریخچه ای برای آیندگان به شمار میآید.
کتاب «چگونگي تاسيس موزه صنعت چاپ ايران» در 776 صفحه، 100 نسخه و قطع رحلي توسط مولف ـ ناشر منتشر شده است.
نظر شما