وی با اشاره به مقام علمی منوچهر صبوری و کتابهایی که از وی در حوزه جامعهشناسی تالیف و ترجمه شده بود گفت: صبوری دارای منشی متواضع بود و جزء معدود اساتید صاحب سبک بود که در دانشگاه تهران کارهای بسیار خوبی را در حوزه جامعهشناسی انجام داد بهطور مثال درس جامعهشناسی سازمانها از جمله واحدهای درسی بود که منحصراً توسط خود ایشان تعریف شد. بنابراین میتوانیم ایشان را از جمله شخصیتهایی بدانیم که در حوزه جامعهشناسی کتابهای خوبی را ترجمه و تالیف کرده است.
این استاد دانشگاه تهران افزود: همچنین خاطرم هست در همایشی که 8 سال پیش برای بزرگداشت مترجمین اثرگذار در حوزه علوم اجتماعی برگزار شد نام صبوری در کنار اساتید دیگری چون باقر پرهام و محسن ثلاثی مطرح شد و این نشاندهنده جایگاه ایشان است.
قانعی راد در پایان گفت: جامعه علمی، صبوری را بهعنوان مترجمی خوشنام و اثرگذار میشناسد و خدمات و آثار او را در این حوزه فراموش نخواهد کرد.
شادروان منوچهر صبوری یکی از تاثیرگذارترین مولفان و مترجمان حوزه علوم اجتماعی در دهههای 60 تا اواسط دهه هشتاد بود و آثار ارزشمندی مانند جامعه شناسی (گیدنز)، جامعه شناسی سیاسی (باتومور)، بنیادهای نظریه اجتماعی (جیمز کلمن)، جامعه و سیاست: مقدمه ای بر جامعه شناسی سیاسی (مایکل راش)، ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی (شارون)، سیاست و جامعه شناسی و نظریه اجتماعی (گیدنز)، راه سوم؛ بازسازی سوسیال دموکراسی (گیدنز)، اندیشه های بنیادی در جامعه شناسی (کیویستو)، مقدمات جامعه شناسی (البرو) و نیز مولف کتابهای جامعه شناسی سیاسی، جامعه شناسی سازمان ها: بوروکراسی مدرن ایران، جامعه شناسی سازمان ها و ... را به جامعه علمی ارائه کرده است.
به پاس خدمات علمی شادروان صبوری، انجمن جامعهشناسی ایران با اعطای نشان علمی غلامحسین صدیقی از ایشان به عنوان مترجم برتر علوم اجتماعی تجلیل کرد.
نظر شما