علیاکبر اشعری معتقد است رسانهها برای رقابت کردن مسیری غیر از حوزه فرهنگ را انتخاب کردهاند و به سراغ حوزه سیاست آن هم از جنس حوادث رفتهاند و کمتر رسانهای به دنبال حوزه فرهنگ میرود و اگر رسانهها صفحهای به اسم فرهنگ دارند، تنها برای رفع تکلیف است.
اشعری در توضیح راهکارهای حرکت جامعه به سمت جامعهای کتابخوان عنوان کرد: به دلیل سالها فعالیت در شغل معلمی معتقدم انس با کتاب باید از کودکستان آغاز شود و تا دانشگاه ادامه داشته باشد. یعنی ما باید این مدل استاد و شاگردی را به عنصر کتاب اضافه کنیم تا معلم راهنمای شاگرد برای کسب حقیقت باشد.
این چهره فرهنگی با گلایه از وضعیت موجود در حوزه کتاب و نبود دغدغههای لازم ادامه داد: مردم برای سود بانکی، تاخیر حقوق، مسکن، گرانی و هر چیز دیگری اعتراض میکنند اما هیچکس برای وضعیت کتاب اعتراض نمیکند و باتوجه به اینکه مسئولان هم تمام دغدغهشان برطرف کردن اعتراضات مردم است؛ به موضوع کتاب و مشکلات آن نمیپردازند.
مدیر سابق مجموعه باغ کتاب در توضیح فعالیتهای خبرگزاری کتاب ایران گفت: خانه کتاب به وسیله خبرگزاری کتاب میتواند مطالبات فرهنگی جامعه را منتشر کند تا همه با مشکلات فرهنگی جامعه آشنا شوند. من معتقدم که هزینه در حوزه فرهنگ سرمایهگذاری است و اگر دانش عمومی بالا برود و فرهنگ جامعه رشد کند، بسیاری از هزینههایی که ما برای ناهنجاریهای جامعه میپردازیم، کاهش پیدا خواهد کرد.
مشاوره فرهنگی رییس جمهور در دولت دهم با اشاره به فعالیت رسانهها گفت: رسانههای ما برای رقابت کردن مسیری غیر از حوزه فرهنگ را انتخاب کردهاند و به سراغ سیاست آن هم از جنس حوادث رفتهاند و متاسفانه کمتر رسانهای این روزها به دنبال حوزه فرهنگ میرود و اگر رسانهها صفحهای به اسم فرهنگ دارند، تنها برای رفع تکلیف است.
رییس اسبق کتابخانه ملی ادامه داد: در گذشتهای نه چندان دور شاهد معرفی قابل قبولی از کتابهای منتشر شده در رسانهها بودیم اما در حال حاضر کیفیت این گونه مطالب به شدت افت کرده است. رسانه ملی نیز به مرور در حال پرداختن به کتاب است و باتوجه به اینکه شرایط کمی بهتر از گذشته شده اما در حال حاضر نیز یک برنامه جاندار و قدرتمند در رسانه ملی وجود ندارد که به کتاب بپردازد.
اشعری در بخش پایانی صحبتهایش گفت: از طرفی به دلیل آنکه بودجه مناسبی در حوزه فرهنگ نیست، بسیاری از برنامههای مهم تعطیل شده است؛ برای مثال با توجه به استقبال گسترده مردم از طرحهای خانه کتاب، پاییزانه کتاب به دلیل کمبود بودجه برگزار نشد در حالی که همه منتظر برگزاری این طرح بودند.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در ۱۰ گروه اصلی و ۵ گروه فرعی از ۵ تا ۱۲ آبان ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود.
نظر شما