اعلام نامزدهای بخش داستان هفدهمین دوره بهترین کتاب دفاع مقدس
بایرامی، قیصری، عباسی، حاجی علیان و فراست با هم رقابت میکنند
مسئول گروه داستان هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس، نامزدهای سه بخش داستانک، مجموعه داستان کوتاه و رمان و داستان بلند این دوره را اعلام کرد که در این میان «لم یزرع» و «نگهبان تاریکی» دیده میشود.
به گفته مسئول گروه داستان هفدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس اعضای این هیات داوری پس از برگزاری چندین جلسه طولانی بحث و گفتوگو درباره رمانها و داستانهای کوتاه و داستانکهایی که به مرحله نیمه نهایی و نهایی رسیده بودند؛ به اجماع، در بخشهای مخلف برترینها را معرفی کردند.
حنیف ادامه داد: در این داوری جنبههای گوناگون آثار و درخشش درونمایه، اصالت مضمون و توانمندی نویسندگان در صناعت داستاننویسی و مهارت و خلاقیت هنری در کاربرد ماهرانه و سنجیده عناصر داستان در نظر بوده است.
این نویسنده در ادامه با اشاره به آمار آثار ارسالی به این دوره از انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس افزود: در سال جاری، 46 رمان و داستان بلند، 68 مجموعه داستان و پنج کتاب داستانک از سوی دبیرخانه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس در اختیار هیأت داوران قرار گرفت.
به گفته حنیف، از بین 119 عنوان کتاب دریافتی 85 کتاب از سوی ناشران تهرانی منتشر شده و سهم ناشران شهرستانی فقط 34 کتاب بود. قم با هشت اثر، اصفهان با هفت، شیراز با پنج، ارومیه، گرگان و ایلام هر یک با سه اثر و شهرهای خرمآباد، کرج، مشهد، شهرکرد و اراک هر کدام با یک اثر داستانی در این جشنواره شرکت کرده بودند.
مسئول گروه داستان هفدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس در بیان ویژگیهای این دوره گفت: جای بسیاری از استانها و شهرهای باپشتوانه ادبی خالی بود. که این نیز در جای خود نیاز به تأمل و کنکاش بیشتر دارد علاوه براین حضور پررنگ داستاننویسان زن دیگر نکات قابل توجه است؛ در این دوره در مقابل 83 نویسنده مرد، 36 نویسنده زن کتاب مستقل داشتند، حتی آثاری از هفت داستان نویس زن دیگر نیز بهصورت گروهی به دبیرخانه ارسال شده است.
حنیف در ادامه در تشریح نتایج داوری کتابهای داستان هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس افزود: نامزدهای بخش داستانک به ترتیب حروف الفباء شامل «خردل خر است» نوشته مهدی نورمحمدزاده، «ریحانهایی که مادرم دوست داشت» نوشته سید اکبر میرجعفری، «شرمنده رفیق» به قلم اثر میر شمسالدین فلاح هاشمی است.
این نویسنده ادامه داد: در بخش مجموعه داستان کوتاه نیز کتابهای «آدمک چوبی، سوت بلبلی» نوشته محمد اسماعیل حاجی علیان، «بحران عروسکی» اثر مهدی نورمحمدزاده، «درختان صنوبر» از علیاکبر ترابیان، «روبیک» نوشته منوچهر رضایی و «نگهبان تاریکی» نوشته مجید قیصری نامزد شناخته شدند. در بخش رمان و داستان بلند نیز داوران، کتابهای «توتستان» نوشته قاسمعلی فراست، «دختر لوتی» از شهریار عباسی، «زنبقهای عاشق» نوشته منیرالسادات موسوی، «سی مرد و سی مرغ»: اثر اکبر صحرایی، «لمیزرع» به قلم محمدرضا بایرامی و «هیرو» نوشته شهریار زمانی را بهعنوان نامزد معرفی کردند.
نظر شما