سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۴
هر فرد کتابخوان بینا در سال یک کتاب را برای نابینایان گویا کند

سهیل معینی، سردبیر روزنامه ایران سپید با اشاره به این‌که انتشار کتاب‌های بریل و گویا نشر گرانی است، گفت: با تمام تحولاتی که در سال‌های اخیر در حوزه کتاب و کتابخوانی رخ داده است، نابینایان به منابع اطلاعاتی دسترسی کمتری دارند.

سهیل معینی، سردبیر روزنامه ایران سپید در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از جنبه‌های مثبت پویش ملی "سطر سپید" گفت: چنین پویش‌هایی در فرهنگ‌سازی برای عموم مردم بسیار موثر است و می‌تواند برای افرادی که آگاهی درباره کتاب‌های بریل و گویا را ندارند، بسیار سودمند واقع شود.
 
وی در ادامه افزود: این پویش می‌تواند گشاینده راه برای افرادی باشد که تمایل به کمک‌رسانی در این زمینه را دارند.
 
سردبیر روزنامه ایران سپید درباره دسترسی نابینایان به منابع اطلاعاتی و کتابی عنوان کرد: با تمام تحولاتی که در سال‌های اخیر در حوزه کتاب و کتابخوانی رخ داده است، نابینایان به منابع اطلاعاتی دسترسی کمتری دارند. علت این امر را باید در هزینه‌بر بودن کتاب‌های گویا و بریل دانست. همچنین بازتولید مجدد کتاب‌های مکتوب به الفبای بریل و گویا به علت نوع خاص کاغذ و کاربرد نیروی انسانی، نشر گرانی است.
 
این روشندل فعال در عرصه مطبوعات اظهار کرد: کتاب‌های بریل کمتر جنبه عمومی دارد و در واقع کتاب‌های موجود هم بین افراد نابینا به صورت امانی در گردش است. بنابراین این پویش‌ها و انجام چنین برنامه‌هایی فرصت بسیار مغتنمی است تا کمک‌های قابل توجهی از سوی عموم مردم در حوزه کتاب به نابینایان ارائه شود.
 
به گفته معینی، هر فرد کتابخوان بینایی تصمیم بگیرد در طول یک سال یک کتاب را برای نابینایان گویا کند، عدد بسیار قابل توجهی کتاب گویا برای نابینایان تولید می‌شود و معجزه بسیار بزرگی رخ می‌دهد.
 
این کارشناس خبر در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: به ثمر رساندن این طرح‌ها کمک شایانی به دانش و آگاهی گروهی می‌کند. در واقع باید بگویم نذر دانش فعالیت بسیار مدرنی است که در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌تواند کمک‌های قابل ملاحظه‌ای را به نابینایان کند.
 
سردبیر روزنامه ایران سپید درباره تولید و توزیع کتاب‌های بریل گفت: در حال حاضر در توزیع کتاب‌های بریل و گویا مشکلات چندانی نداریم اما در امر تولید با موانع بسیاری روبه‌رو هستیم. اکنون مراکز تولید کتاب گویا در کشور کمتر از 10 مرکز است که این میزان در مقایسه با حجم کتاب‌های موجود که نیاز افراد نابیناست بسیار اندک است.
 
معینی درباره ماده 11 تصویب‌نامه هیات دولت که 15 شهریور سال 1394 به تصویب رسید، گفت: به طور مشخص دولت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهد که نشریات کتاب بریل و گویا را افزایش دهد و تخفیف‌هایی را برای ناشران قائل شود.
 
این روزنامه‌نگار در حوزه فرهنگ تداوم پویش‌هایی مانند پویش «سطر سپید» را نقطه شروع افزایش تعداد کتاب برای نابینایان و روشندلان دانست و از اهمیت نقش فضای مجازی گفت: فضای مجازی با صرف کمترین هزینه می‌تواند تعداد زیادی از منابع اطلاعاتی را در اختیار نابینایان قرار دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها