معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
کتابگردی بهعنوان یک حرکت نمادین توجهات را به کتابخوانی جلب میکند
عبدالهادی فقهیزاده، امروز (2 آذرماه) در حاشیه آیین کتابگردی، بیان کرد: کتابگردی میتواند بهعنوان یک حرکت نمادین و گامی موثر، توجهات را به سمت فرهنگ کتابخوانی جلب کند.
این مسئول قرآنی کشور در حاشیه این برنامه با اشاره به جایگاه و تاثیر این طرح در کتابخوان کردن جامعه گفت: خوشحالیم از اینکه در امر کتابگردی در معاونت قرآن و عترت، پیشگام شدهایم. اگر این حرکت با همکاری رسانهها بتواند ذرهای بر حرکت کتابخوانی و کتابیابی در جامعه بیافزاید، اتفاق بسیار خوبی است. حضور در آیین کتابگردی را بهعنوان یک کار تشریفاتی صرف انجام نداده و در بازدید از این چند کتابفروشی به دنبال کتابهای جدید و مفید بودم.
فقهیزاده ادامه داد: تصور میکنم که دو نوع استفاده از کتاب و کتابخانه وجود دارد؛ قفسه باز و قفسه بسته. کتابفروشیها مراکز فرهنگی بوده و بسیاری از کتابفروشان مانند استاد سیاح، مدیر کتابفروشی اسلام که افتخار خادمالقرآنی را دارند و برادر ایشان نیز نویسنده و محقق بودند، خودشان از بدنه فرهنگ هستند. مراجعه حضوری به کتابفروشیها، آثار و برکاتی دارد که هرگز در تهیه کتاب از دیگر روشها ندارد. وقتی بهصورت قفسه باز در جستجوی کتابی باشیم، دهها کتاب دیگر نیز به چشممان میآید.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: در سه دهه قبل در دورههای نخست نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بعضی از محققان، دانشجویان و طلاب که قدرت خرید کتابی را نداشتند، از روی آن فیشبرداری میکردند. اگرچه ممکن است این علاقه به فرهنگ و کتاب امروز تضعیف شده باشد، ولی هنوز وجود دارد.
این نویسنده و مدرس دانشگاه، اظهار کرد: کتابگردی میتواند بهعنوان یک حرکت نمادین و گامی موثر، توجهات را به سمت فرهنگ کتابخوانی جلب کند. مراجعه به کتابفروشیها برای جستجوی کتاب، مانند حضور در کتابخانههای دارای سیستم قفسه باز بوده و میتواند خواننده و شخصی را که دنبال یک کتاب خاص میگردد، راهی منابع متعدد علمی کند و دریچههای دیگری از علم و دانش و آگاهی را نیز به روی او بگشاید.
نظر شما