انتشارات چشمه خاطرات و تجربیات ابراهیم مختاری در گونهای از مستندسازی اجتماعی در دو دوره متفاوت را در کتابی منتشر کرد.
ابراهیم مختاری تهیهکننده، نویسنده و کارگردان مستندهای اجتماعی چون «نان بلوچی»، «اجارهنشینی»، «زعفران»، «زینت، یک روز بخصوص» است که از شبکههای مختلف سیمای ملی پخش شدهاند. «سالهای بخصوص، ناکامی و کامیابیهای مستندسازی» کتابی از ابراهیم مختاری است که در آن به بیان خاطرات و رویدادهایی پرداخته که در جریان پشتصحنه هفت مستند شکل گرفته است. او در این مستندها یا به عنوان تهیهکننده یا بهعنوان نویسنده و کارگردان نقش داشته است.
مختاری در جریان نمایش فیلمهایش و پس از روبهرو شدن با سوالات مخاطبانش درباره آن مستند، خاطراتی از زمان تولید تا اتمام و پخش آن مستند را به یاد میآورد که بعد از مدتی از یاد میرود و تا نمایش بعدی، مسکوت میماند. بنابراین شروع به نوشتن این خاطرات میکند که از خاطره فردی و اجتماعی گرفته تا زیباییشناسانه و خانوادگی و... در پیوند با آن مستند به وجود میآید.
بخشی از این خاطرات، از دوره نظام تصویری فیلم است. دورهای که گران بودن تجهیزات و مواد خام فیلمسازی، بسته بودن بازار تلویزیون به روی آثار سینمایی مستند و سانسور سلیقهای مدیران دولتی از عوامل اصلی رکود بخش خصوصی در سینمای مستند ما بوده است و دوره دوم مربوط به دهه هفتاد به بعد است که سیستم تصویر ویدیویی به ایران رسیده و ارزانی تجهیزات و بهرهمندی آسان از آن، سلطه مدیران دولتی و تلویزیون را بر مستندسازی کاهش داده و سینمای مستند ایران گسترش پیدا کرده است.
«سالهای بخصوص، ناکامی و کامیابیهای مستندسازی» به قلم ابراهیم مختاری توسط نشر چشمه در 152 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و بهای 13 هزار و 500 تومان چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما