پنجشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
اهمیت به کارگیری معلمان متخصص در زنگ انشاء و هنر در «بیدی»

محبوبه نجف‌خانی، معتقد است استفاده نکردن از معلمان دوره دیده و متخصص در زنگ هنر و انشاء مانع از شکوفاشدن خلاقیت بچه‌ها می‌شود و کتاب «بیدی» این مشکل را حل کرده است.

محبوبه نجف‌خانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتاب‌های «بیدی» و «بیدی و روز برفی» توضیح داد: این کتاب‌ها پنجمین و ششمین جلد از مجموعه «دنیای شیرین دخترک» نوشته دنیز برنن نلسون است که ساید مور آنها را تصویرگری کرده است. شخصیت اصلی این دو کتاب دختری به نام «بیدی» است که هربار اتفاق تازه‌ای برایش رخ می‌دهد.
 
این نویسنده درباره کتاب‌ «بیدی» توضیح داد: این کتاب داستان دختری به‌ نام بیدی است که ذهنی خلاق دارد. در قسمت اول این کتاب معلم هنرشان که ذهن بسته‌ای دارد و بسیار سنتی عمل می‌کند، می‌خواهد آموخته‌های زمان خودش را به بچه‌ها منتقل کند، آموخته‌هایی که دوره‌شان گذشته است اما بیدی زیر بار نمی‌رود. او ذهنش را آزاد می‌گذارد، هرچه می‌خواهد می‌کشد و هرطور می‌خواهد آن را رنگ می‌کند و تابع کلیشه‌ها نیست به همین خاطر دایم مورد انتقاد قرار می‌گیرد. معلم او به قدری سنتی است که در مراسم کریسمس هم خودش را دایم ناراحت و اخمو نشان می‌دهد و لباس‌های تیره می‌پوشد. اما بیدی در روز کریسمس کتاب هنر مدرنش را به او هدیه می‌دهد و معلم در طول تعطیلات سال نو این کتاب را می‌خواند و متحول می‌شود و بعد از تعطیلات بچه‌ها با دیدن معلم‌شان غافلگیر می‌شوند.
 
نجف‌خانی درباره ویژگی‌های این کتاب بیان کرد: این کتاب نکته‌ای دارد که جایش در کشور ما خالی است و ما با آن مشکل داریم و آن هم برخورد معلمان با دانش‌آموزان در مدارس است. متاسفانه در زنگ هنر و انشاء از معلم‌های دوره دیده و متخصص استفاده نمی‌شود و فقط از معلمانی که وقت آزاد دارند خواسته می‌شود این کلاس‌ها را راه بیاندازند معلم‌هایی که اطلاعاتی در این حوزه ندارند و نمی‌توانند خلاقیت بچه‌ها را شکوفا کنند. من در زمان تحصیل فرزندانم همیشه با این مشکل مواجه بودم و وقتی این کتاب را دیدم علاقه زیادی به ترجمه آن پیدا کردم و وقتی منتشر شد والدین بسیاری از آن استقبال کردند.
 
وی درباره کتاب «بیدی در روز برفی» نیز توضیح داد: در این کتاب خانواده بیدی اسباب‌کشی می‌کنند و به محل جدیدی می‌روند. در آنجا پیرمرد اخمویی زندگی می‌کند که اجازه نمی‌دهد بچه‌ها برف بازی کنند و شاد باشند. بیدی در این داستان می‌خواهد باغچه را گلکاری کند و با کمک همسایه‌ها تعداد زیادی گل و صیفی‌جات جمع‌آوری می‌شود. او از وسایل به‌دردنخور گلدان و چیزهای تزئینی درست می‌کند.
 
به گفته نجف‌خانی، این کتاب به بچه‌ها آموزش می‌دهد آنها هم می‌توانند از وسایل بازیافتی استفاده کنند و چیزهای زیبا تولید کنند و در عین حال به‌فکر دیگر دوستانشان نیز باشند و می‌آموزند کار دسته‌جمعی، همکاری و همیاری داشته باشد.


 
انتشارات زعفران، کتاب «بیدی» با شمارگان دو هزار و 500 نسخه و قیمت 100 هزار ریال را برای گروه سنی «ب و ج» منتشر کرده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها