جدیدترین نمایشنامههای جلال تهرانی، نویسنده و کارگردان تئاتر به تازگی راهی بازار کتاب شدهاند. تهرانی در این سه اثر هنجارها و کلیشههای معمول را شکسته است.
جلال تهرانی نویسنده و کارگردانی است که سبک خود را در نگارش دارد و نگاهش به مسائل با چشماندازی وسیع است. جنس پردازش دیالوگهای تهرانی خاص خود اوست. وی همچنین در زمینه آموزش و نشر نیز موسسه «مکتب تهران» را راهاندازی کرده و از این طریق توانسته زمینهای برای تربیت علاقهمندان به تئاتر فراهم کند.
سه نمایشنامه «دو دلقک و نصفی»، « دراکولا» و «مکبث 2001» نوشته جلال تهرانی به تازگی راهی بازار کتاب شدهاند. تهرانی هماکنون نمایش «دودلقک و نصفی» را در سالن اصلی تئاتر شهر به روی صحنه برده است. در این نمایشنامه، تهرانی به سطح تازهای از روابط انسانها در دنیای مدرن امروز اشاره میکند. شخصیتپردازی کاراکترهای «دو دلقکو نصفی» در پس دیالوگهای ردوبدل شده معرفی میشوند و در پی این گفتوگوها به روابط شغلی، عاطفی و اجتماعی آنها پی برده میشود.
در «مکبث 2001» هر کاراکتر نماینده یک حس خاص بشری است. شک، حسادت و جاه طلبی از جمله این حواس هستند. در این نمایشنامه گر چه با دو کاراکتر در عصر حاضر روبهرو هستیم اما داستان اصلی همان تفکرات و اندیشههایی است که اعمال انسان را در طی قرون و سالیان طولانی رقم زده است.
نمایشنامه"دراکولا" دارای داستانی خیالی است. زمان آن مربوط به چهار هزار سال آینده است که صلح در جهان برقرار شده و دراکولا بابای مدرسه شده است.»
پیش از این نمایشنامههای «نوستالژی»، «مهر دوم» و «مخزن» از این نویسنده منتشر شده بود.
نظر شما