دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران عنوان کرد:
کارگروه صیانت منتظر رئیس جدید/ شناسایی ناشر متخلف در پاساژ صدف
سعید میرجلالی؛ دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان با اشاره به تغییرات اخیر مدیر اداره ارشاد استان تهران و رئیس اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: برزین ضرغامی؛ مدیرکل ارشاد استان تهران و رئیس کارگروه و محمد سلگی مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی به دلیل تغییر سمت از کارگروه جدا شدهاند و اعضای کارگروه منتظر معرفی سمتهای جدید هستند زیرا الان رئیس ندارد.
وی افزود: امیدواریم به زودی احکام جدید صادر شود و کارگروه همچون ماههای گذشته با پیگیری شکایات و برنامههای خود، به دنبال احقاق حقوق و صیانت از حقوق دست اندرکاران حوزه نشر باشد.
میرجلالی در ادامه با اشاره به اقدامات اخیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان، توضیح داد: اکنون سه پرونده تخلف در کارگروه در حال بررسی و دادرسی است، انتشارات ققنوس از یک واحد توزیع که به صورت غیرمجاز در پاساژ صدف خیابان کارگر کار می کرده، شکایت کرده است و سه نفر در این پرونده متهم شدهاند.
وی ادامه داد: یکی از کتابهای پرفروش انتشارات ققنوس در تعداد زیادی توسط این افراد تکثیر شده بود و مرکز پخش و توزیع این کتابها نیز از همین مکان بوده است که شکایت از این افراد به همراه مدارک و مستندات به شعبه دادگاه رسانه انتقال یافته و در حال پیگیری است.
دبیر کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان، درباره دو پرونده دیگر در دست بررسی گفت: چندین سایت در این زمینه شناسایی شدهاند که فایل کتابهای پرفروش را در قالب PDF بر روی سایت خود میگذاشتند و در اختیار مخاطبان قرار میدادند، شکایت از این سایتها توسط ناشران انجام شده و کارگروه مشغول بررسی آن است.
میرجلالی با اشاره به شکایت دفتر پژوهشهای فرهنگی از دو کتابفروش در میدان انقلاب، یادآور شد: دو کتابفروش در میدان انقلاب در این پرونده شناسایی شدند که کتابهای افست و متخلف را میفروختند و از آنجایی که کتابفروشیهای معتبری هستند این موضوع جای تاسف دارد.
وی با بیان اینکه مدارک و مستندات تخلف این دو کتابفروش نیز آمده و کارهای دادرسی آن در حال انجام است، تاکید کرد: این ادعا که برخی کتابفروشان میگویند اطلاعی نداشتیم که آثار کپی بودند، قابل قبول نیست. زیرا وقتی تخفیفها نامتعادل است و از منابع اصلی توزیع نمیشود، یقینا تخلفی در این کار وجود دارد و کتابفروشان به این موضوع آگاهی دارند.
میرجلالی با بیان اینکه هر ناشری حداقل و حداکثر تخفیف را برای کتابهایش در نظر میگیرد، گفت: وقتی یک کتابفروش با پخش کنندهای روبرو میشود که کتاب را با 40 یا 50 درصد تخفیف عرضه میکند، این موضوع نشان میدهد که در پشت پرده چیزی پنهان است و باید با هوشیاری و آگاهی از بروز چنین موضوعاتی جلوگیری کنند.
برنامهها را دنبال میکنیم
میرجلالی در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به اهداف شکلگیری کارگروه، گفت: صیانت از حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان و ناشران، بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی در حوزه نشر، فرهنگسازی در حوزه تفاهمنامه و ترویج اخلاق حرفهای اهداف کلی این کارگروه به شمار میآیند.
وی با بیان اینکه کارگروه برنامههای مختلفی برای پیگیری حقوق دستاندرکاران حوزه نشر دارد، عنوان کرد: برنامههای ما کوتاه مدت و بلند مدت است که در برنامههای کوتاه مدت، برخوردهای فوری و قانونی را دنبال میکنیم، زیرا بخاطر توسعه چاپ غیرقانونی کتاب، به بازار نشر لطمات زیادی وارد شده است و در این زمینه برخورد قانونی و قضایی به عنوان اولویت کاری به شمار میآید.
میرجلالی همچنین درباره برنامه بلند مدت کارگروه صیانت از حقوق ناشران، مولفان و مترجمان، توضیح داد: فرهنگسازی در صدر این برنامه ریزی های قرار دارد در تلاشیم اقداماتی انجام دهیم که افراد به سمت انتشار کتاب های غیرقانونی نروند و در کنار آن موزعان و کتابفروشان و حتی مردم جامعه هم نسبت به پیامد این کتاب ها آگاهی پیدا کنند و به سراغ این چرخه معیوب نروند.
اعضای تشکیلدهنده کارگروه شامل مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس اتحادیه ناشران و چهار نفر صاحب نظر و کارشناس خبره با معرفی اتحادیه ناشران، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران و مدیرکل چاپ و نشر هستند. همچنین ضرغامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران، رییس کارگروه، سعید میرجلالی مدیرمسئول نشر ویرایش دبیر کارگروه و محمود آموزگار سخنگوی کارگروه هستند.
نظر شما