یکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹
تداوم طرح «نذر کتاب» نجف‌آباد در گرو حمایت

پوراسماعیلی؛ مدیر کارگروه «نذرکتاب» نجف‌آباد ضمن تشریح فرآیند شکل‌گیری این طرح از رایزنی با چند حامی برای تداوم آن خبر داد.

وحید پوراسماعیلی؛ مدیر «کتابخانه زهراییه» نجف‌آباد  در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره شکل‌گیری این کارگروه بیان کرد: کتابخانه «زهراییه» تنها کتابخانه عمومی شهر است و بدون وابستگی به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری به‌صورت مستقل از 30 سال پیش به مردم خدمات ارائه می‌کند. بخش‌های کودک و نوجوان و آموزش و پژوهش طی چند سال گذشته نیز به بخش‌ تالار و مخزن این کتابخانه اضافه شده است.
 
این فعال فرهنگی با اشاره به شکل‌گیری طرح «نذرکتاب» شهر نجف‌آباد ادامه داد: سه سال پیش در نتیجه بررسی‌های انجام شده مشخص شد که علاوه بر بی‌توجهی به عادت مطالعه وضعیت کتابخانه‌ها در حوزه کودک و نوجوان به شدت نامطلوب است و کمبود کتاب‌های مورد نیاز وجود دارد.

شکل‌گیری «نذر کتاب»
پوراسماعیلی با اشاره به جریان شکل‌گیری طرح «نذر کتاب» ادامه داد: طرح «نذرکتاب» با بودجه یک میلیون تومان یکی از شهروندان نجف‌آباد، کلید خورد. بعد از نیاز‌‌سنجی و اولویت‌بندی قرار شد تا این مبلغ برای تجهیز کتابخانه‌ مدارس ابتدایی نجف‌آباد هزینه شود. پیش از اجرای این طرح، رایزنی با سازمان دانش‌آموزی وزارت آموزش و پرورش آغاز شد و طرح «سفیر دانایی» نیز شکل گرفت. براساس این طرح قرار شد از هر دبستان یک دانش‌آموز به‌عنوان سفیردانایی انتخاب شود و با حضور مربی و معلم پرورشی مدرسه در قالب تور از «کتابخانه زهراییه» بازدید کنند.
 
مدیر طرح مردمی «نذرکتاب» افزود: آموزش شیوه‌های ترویج مطالعه به دانش‌آموز برای اجرا در مدرسه و تاکید به مربیان پرورشی برای حمایت از «سفیردانایی» محور اصلی تور بازدید از کتابخانه است. بعد از آموزش، مقرر شد تا سفیر دانایی یا علاقه‌مندان در کلاس‌ درس یا تجمع صبحگاهی برنامه معرفی کتاب را اجرا کند. برای تقویت این جریان، گردن‌آویزی‌هایی نیز طراحی شد که از سوی مسئولان آموزش و پرورش به دانش‌آموزان اهدا می‌شود. هدف اصلی تعریف جایگاه ویژه برای سفیران دانایی است.
 
پور‌اسماعیلی با اشاره به طرح «سفیر‌دانایی» به‌عنوان مقدمه اجرای طرح نذر کتاب افزود: طرح «نذرکتاب» چهارماه بعد و براساس بازخورد‌ها از طرح «سفیر دانایی» آغاز و با توجه به افزایش بودجه، گام‌های اجرای این طرح در چند موضوع تعیین و محیط زیست به‌عنوان نخستین موضوع اعلام شد. گام اول طرح «نذرکتاب» همزمان با جشن «سفیر دانایی» سال تحصیلی 1395ـ 94 با توزیع بسته‌های 20 جلدی، شامل کتاب‌های حوزه محیط زیست در 125 مدرسه نجف‌آباد از سوی دانش‌آموز برگزار شد؛ 70 مدرسه شاخص شناسایی و تجلیل شدند.



 مشارکت اتحادیه ناشران اصفهان در طرح نذر کتاب
این فعال فرهنگی شهرستان نجف‌آباد گفت: جلسه توجیهی طرح سفیر دانایی، سال تحصیلی 95ـ 1396 همزمان با بیست و پنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با همکاری سازمان دانش‌آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان و سازمان فرهنگی هنری شهرداری نجف‌‌‌آباد برگزار شد. انرژی و بهینه‌‌سازی، موضوع دومین دوره «نذر کتاب» انتخاب و بسته‌های 10 جلدی از سوی سفیران دانایی در مدارس توزیع شد.

به گفته پور‌اسماعیلی، سومین گام با توجه به نیاز‌های اعلامی، مدارس تدوین و با همکاری اتحادیه ناشران استان اصفهان نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان برپا شد. مبلغ 40 میلیون تومان یا برای هر مدرسه 300  هزار تومان بن خرید کتاب به شرط مشارکت 30 درصدی مدرسه یا 90 هزار تومان آورده مدرسه تعیین شد و اتحادیه ناشران نیز 30 درصد این بودجه را متقبل شد، مابقی نیز از سوی کارگروه «نذر کتاب» کتابخانه زهراییه تامین و نخستین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان نجف‌آباد بعد از بیست و پنجمین دوره هفته کتاب برگزار و با استقبال قابل توجه خانواده‌ها نیز مواجه شد.

این فعال فرهنگی شهرستان نجف‌آباد اصفهان ادامه داد: سومین گام «نذر کتاب» با مشارکت 83 درصدی مدارس ابتدایی شهرستان نجف‌آباد برگزار و در قالب این طرح تا‌کنون 11 هزار جلد در مدارس ابتدایی  توزیع شده است. با توجه برگزاری این سه طرح موفق به دنبال ایجاد یک مرکز پایدار با جلب حمایت مالی هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها