نشست هماندیشی روسای اتحادیههای چاپخانهداران کشور روز گذشته با حضور هشت رییس اتحادیه چاپخانهداران کشور برگزار شد. در این نشست موضوعاتی مانند بحثواسپاری صنعت چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت و موضوع مالیات بر ارزش افزوده و بحران کاغذ بررسی شد.
وی افزود: در این نشست علی مغانی از اتحادیه چاپخانهداران مشهد، رضا بارچیان از اتحادیه چاپخانهداران استان گلستان، پیمان رضایی از استان آذربایجان شرقی، مسعودادیمی از استان مرکزی، اسماعیل صالحنژاد از استان مازندران، مجتبی محمودیان از استان قم، رضا عسکری از استان البرز و زهرا کرمی از استان زنجان حضور داشتند.
شجاع با بیان اینکه این هشت نفر در نشست آذر ماه امسال در مشهد به نمایندگی از تشکلهای صنعت چاپ کشور برای پیگیری کارها و برنامهها و حضور در جلسات انتخابشدند، عنوان کرد: از جمله موضوعاتی که در این نشست مطرح شد بحث متولیگری وزارت صنعت، معدن و تجارت و مشکلات برخی استانها برای فعالان چاپ پیش بود وتلاش کردیم مشکلاتی که در استانهای مختلف به صورت مشابه تکرار شده را بررسی کنیم.
وی با اشاره به دیگر مبحث این نشست توضیح داد: پیگیری مالیات بر ارزش افزوده نیز موضوع دیگری بود که در این نشست بررسی شد؛ موضوعی که از شهریور ماه امسالبرای پیگیری آن جلسات مختلفی در این زمینه در تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار کردیم و گزارش عملکرد خود را به اعضا ارایه دادیم.
وی تاکید کرد: در این نشست عنوان شد که ما به دنبال معافیت مالیاتی نیستیم بلکه به دنبال عدالت مالیاتی هستیم و میخواهیم که مالیات از نه درصد به سه درصد کاهش پیدا کندو چاپخانهدار فقط برای هزینه خدمات خود مالیات بپردازد. زیرا معتقدیم همانطور که کتاب مشمول معافیت است خدمات چاپ و همگی نیز باید از مالیات بر ارزش افزوده معافشود.
شجاع در بخش دیگر صحبتهای خود به طرح موضوع کاغذ در این نشست اشاره کرد و ادامه داد: همچنین در این جلسه بحث بحران کاغذ مطرح شد و سه پیشنهاد ارایه شد تابتوانیم حمایت جامع و کاملی از چاپخانهداران داشته باشیم و از میان سه پیشنهاد یکی از آنها برای پیگیری و مذاکره با بانک و واردکنندگان کاغذ انتخاب شد که در صورتقطعی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: نگرانی ما درباره کاغذ این است که وقتی این کالا گران میشود فرقی به حال واردکننده نمیکند بلکه چاپخانهدار متضرر و کم کاری میشود و وقتی کاغذ گرانمیشود در اصل ضربه محکمی به فرهنگ و جامعه نشر و کتاب میخورد.
بررسی مشکلات با مدیران
همچنین عصر روز گذشته این گروه دیداری با مدیران دو وزارتخانه صمت و فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت و جلال ذکایی به عنوان مشاور عالی تشکلهای صنعت چاپ،معاون اداره کل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و کارشناس دفتر چاپ اداره ارشاد استان حضور داشت اما از اداره امور چاپ وزارتخانه فرهنگو ارشاد اسلامی نمایندهای حضور نداشت.
شجاع دراین زمینه گفت: همچنین از سه اتحادیه لیتوگرافان، چاپخانهداران و صحافان تهران برای حضور در این نشست دعوت کرده بودیم اما صحافان و لیتوگرافان برخلافقول و وعده عمل کردند و نیامدند و رییس اتحادیه چاپخانهداران به دلیل بیماری در تماس تلفنی اعلام کرد که نمیتواند در جلسه حضور داشته باشد.
وی با اشاره به مباحثی که در بخش دوم این نشست طرح شد نیز توضیح داد: موضوع واردات ماشین آلات چاپ از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و الحاق آن به وزارتصنعت، معدن و تجارت صحبت به میان آمد و معاون دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی توضیحاتی در این زمینه به شرکتکنندگان داد.
وی ادامه داد: همچنین با اشاره به ضوابط نظارتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است تدوین وابلاغ کند در این جلسه طرح شد کارها به گونهای باشد که از برخوردسلیقگی با موضوع نظارت بر محتوا جلوگیری شود و این نظارت با حضور جمعی از کارشناسان و خبرگان حوزه چاپ و دانشگاه و حوزه بسته بندی انجام شود.
شجاع با اشاره به طرح موضوع دیگر این نشست گفت: همچنین نگرانی درباره خروج چاپخانهداران از مرکز شهر به فاصله ۱۲۰ کیلومتری نیز بحث شد که نماینده وزارتصنعت این موضوع را رد کرد و گفت قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد و فقط واحدهای چاپ و بستهبندی صنعتی در شهرهای تهران و اصفهان ملزم به اجرای این موضوع درصورتی که واحد جدید تاسیس کنند، هستند.
وی یادآور شد: همچنین در این جلسه مطرح شد که اکنون تمام حمایتهایی که از دیگر صنایع می شود از بخشهای مختلف صنعت چاپ انجام خواهد شد مشمول صنعت چاپنیز خواهد شد و دستاندرکاران این حوزه میتوانند از برخی خدمات این حوزه بهرهمند شوند.
شجاع همچنین درباره موضوع معافیت ماشین آلات مستعمل که دراین جلسه به آن پرداخته شد نیز عنوان کرد: به دلیل هزینه بسیار بالای دستگاهها و ماشینآلات نو و جدید حوزه چاپ در رایزنی با رییس اداره سلولزی و صنایع شیمیایی وزارت صنعت این موضوع مطرح شد که اگر این همراهی انجام شود و ااولویتت با ورود ماشین الات نو است به شرط حمایت دولت از تسهیلات طولانی مدت واردات ماشینآلات دست دوم با حداکثر ۱۰ سال سابقه کار به کشور آزاد باشد و تعرفه گمرکی زیادی برای آنها در نظر گرفته نشود این صنعت میتواند پویاتر از گذشته فعالیت کند.
نظر شما