دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۳
دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی، منشأ حرکت‌های جدی‌تر در امور قرآنی است

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی گفت: انقلاب اسلامی، کار خود را با شعار حاکمیت فرهنگ قرآنی آغاز کرد. امیدوارم مسیر را در راستای شعار حاکمیت فرهنگ قرآنی، با سرعت طی کنیم. متاسفانه آنچه امروز در زمینه برایند و خروجی فعالیت‌های قرآنی در جامعه می‌بینیم، با آنچه در این‌گونه جلسات می‌شنویم، هنخوانی ندارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست «بررسی دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی» و آیین تجلیل از دستگاه‌های برتر قرآنی در مسابقات قرآن و نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی، عصر  امروز (دوشنبه 23 بهمن‌ماه) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن ومعارف سیما، محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، حسین اسدی، مدیر اجرایی مسابقات قرآن حوزه‎های علمیه جهان اسلام و جمعی از مسئولان قرآنی نهادهای مختلف در محل سازمان اوقاف برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی در این آیین، با اشاره به اینکه نشست بررسی دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی، منشأ حرکت‌های جدی‌تر در امور قرآنی است، گفت: انقلاب اسلامی، کار خود را با شعار حاکمیت فرهنگ قرآنی آغاز کرد. امیدوارم مسیر را در راستای شعار حاکمیت فرهنگ قرآنی، با سرعت طی کنیم. متاسفانه آنچه امروز در زمینه برایند و خروجی فعالیت‌های قرآنی در جامعه می‌بینیم، با آنچه در این‌گونه جلسات می‌شنویم، هنخوانی ندارد.
 
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف،‌ افزود: امیدوارم این نشست، منشأ و آغازی برای حرکت‌های جدی‌تر در امور قرآنی باشد و بتوانیم به‌صورت شفاف عملکرد قرآنی دستگاه‌ها را مرور کنیم.
 
محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن ومعارف سیما، به‌عنوان نماینده سازمان صدا و سیما در این برنامه در معرفی مهم‌ترین فعالیت‌ها و دستاوردهای قرآنی این رسانه، بیان کرد: رسانه ملی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون توفیقات زیادی در زمینه فعالیت‌های قرآنی داشته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تاسیس شبکه رادیویی قرآن در سال 62، تاسیس شورای عالی قرآن در سال 1370، تاسیس رادیو معارف در سال 1377، تاسیس شبکه قرآن و معارف سیما در سال 1379، تاسیس رادیو معارف انگلیسی (ندای اسلام) در سال 1387، تاسیس شورای تخصصی معارف سازمان صدا و سیما،‌ تاسیس شورای معارف سیما، تاسیس رادیو تلاوت در سال 1391 و تاسیس رادیو ترتیل در ماه مبارک رمضان اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: طرح فراگیر آیه‌های زندگی،‌ برگزاری مسابقه «قرآن کتاب زندگی» در فصل تابستان، طرح ملی قرآنی 1441 (برگزاری بالغ بر 11 دوره تاکنون)، تاسیس آرشیو قرآنی با 20 هزار فایل،‌ تهیه آرشیو صوتی و تصویری با بیش از 25 هزار فایل در قالب‌های علوم و معارف قرآنی، پخش هزاران ساعت برنامه قرآنی در زمینه‌های آموزش، معارف و مفاهیم، تلاوت، تفسیر، علوم قرآنی، اخبار قرآنی، نغمات، ادعیه و اذان، مسابقات و محافل قرآنی، تولید فیلم‌ها و سریال‌های فاخر قرآنی و دینی،‌ برنامه‌سازی در حوزه کودک و نوجوان، حفظ قرآن کریم و همچنین انعکاس فعالیت‌های قرآنی دیگر نهادها از دیگر فعالیت‌های سازمان در بیش از چهار دهه اخیر است.
 
مدیر شبکه قرآن ومعارف سیما، گفت: در راستای سند ارتقا و تحول در سازمان صدا و سیما، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای تولید برنامه در فضای مجازی انجام شده و ارائه طرح مجازی در کنار همه طرح‌های تولید برنامه‌ها الزامی اعلام شده است.
 
محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، دیگر سخنران این نشست، درباره اقدامات انجام شده در سازمان صدا و سیما در حوزه قرآن و معارف دینی، اظهار کرد: فعالیت‌‌های قرآنی در این وزارتخانه در دو محور صورت می‌گیرد: کتاب درسی، معلم، کلاس درس، ساعات آموزشی و همچنین آموزش مربیان، معلمان، مدیران و کادر اجرایی در قالب فعالیت‌های مختلف آموزشی.
 
وی با اشاره به این نکته که آموزش‌های قرآنی در آموزش و پرورش جایگاه رفیعی دارند، افزود: امروزه برای همه پایه‌های درسی، کتاب آموزش قرآن تدوین شده است. برگزاری 36 دوره مسابقات قرآن، نماز و عترت، جذب پنج هزار نیروی قرآنی به آموزش و پرورش، تاسیس 750 مرکز دارالقرآن و طرح‌های حفظ، تدبر و اندیشه در قرآن کریم برای سنین مختلف از دیگر برنامه‌ها و اقداماتی است که در مجموعه وزارت آموزش و پرورش در راستای انس بیشتر با قرآن کریم و مفاهیم آن، انجام می‌شود. در راستای فرهنگ‌سازی برای حفظ موضوعی آیات قرآن نیز سه میلیون و 500 هزار جلد کتاب بین دانش‌آموزان توزیع شد.
 
حسین اسدی، مدیر اجرایی مسابقات قرآن حوزه‎های علمیه جهان اسلام نیز در نشست «بررسی دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی»، گفت: علوم وحیانی همواره در حوزه‌های علمیه جریان داشته و آثار فاخر قرآنی در راستای نقش راهبردی خود تولید کرده است.
 
وی ادامه داد: دروس الزامی اعم از روخوانی، تجوید، ادبیات و زبان قرآن، تفسیر فارسی قرآن با محوریت کتاب «تفسیر نمونه»، آشنایی با مباحث علوم قرآنی با محوریت کتاب‌های آیت‌الله معرفت، آموزش تخصصی قرآن، تاسیس مدارس قرآنی حفظ، آموزش حفظ و قرائت، دوره‌های تربیت مدرس و مربی قرآن، برپایی بیش از 400 کرسی تفسیر قرآن کریم با رویکرد موضوعی، تاسیس شاخه‌های میان‌رشته‌ای در مطالعات قرآن و تفسیر با تاسیس بیش از 50 موسسه پژوهشی قرآن‌محور در زمینه‌هایی همچون ترجمه و تفسیر و توجه به آموزه‌های قرآنی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از شاخص‌ترین اقدامات حوزه‌های علمیه در حوزه قرآن، پس از انقلاب اسلامی بوده است.
 
اسدی با اشاره به برخی دیگر از فعالیت‌های حوزه در زمینه ترویج قرآن و معارف قرآنی، تصریح کرد: امروزه برخی از کتابخانه‌های تخصصی حوزه‌های علمیه با بیش از پنج هزار عنوان کتاب در زمینه علوم و معارف قرآنی در کشور فعالیت می‌کنند که کتاب‌هایی به 50 زبان زنده دنیا در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهند. انتشار مجلات و مقالات علمی و فعالیت در فضای مجازی از دیگر اقدامات حوزه‌‌های علمیه با محوریت قرآن کریم است. مرکز تحقیقات علوم اسلامی نیز تاکنون بیش از 103 هزار نرم‌افزار علوم قرآنی تولید و عرضه کرده که برخی به زبان‌های دیگر نیز ترجمه و ارائه شده‌اند.



در بخش پایانی این آیین از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم و نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای برتر در زمینه فعالیت‌ها و مسابقات قرآن کریم تجلیل شد. 

نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، سازمان بهزیستی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان اوقاف و امور خیریه و ارتش جمهوری اسلامی ایران، نهادهایی بودند که در این آیین تجلیل شدند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها