مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
وزارت آموزش و پرورش، مسئول آموزش عمومی قرآن در کشور است
حمیدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، گفت: وزارت آموزش و پرورش، مسئول آموزش عمومی قرآن کریم در کشور بوده و بدیهی است کتابهایی که در حوزه آموزش عمومی تهیه میشوند در برخی موارد جنبه تخصصی هم داشته باشند.
وی گفت: در حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی ادارهکل قرآن، عترت و نماز، در سه سال اخیر حدود 70 عنوان کتاب در قالب 6 میلیون جلد در شاخههای مختلف حوزه دین و قرآن از جمله 17 عنوان کتاب با موضوع امامشناسی در قالب طرح مصباحالهدی که شامل برشهایی از زندگی ائمه اطهار (ع) است را تدوین کردیم.
مسیبزاده ادامه داد: همچنین هفت عنوان کتاب در زمینه تفسیر، هفت عنوان با محوریت نهجالبلاغه، هفت عنوان با موضوع صحیفه سجادیه، حدود 12 عنوان کتاب ویژه آموزشهای حفظ موضوعی قرآن کریم و مواردی دیگر را تدوین، چاپ و بین دانشآموزان توزیع کردیم. ما کاملا اختیاری و با توجه به علاقهمندی دانشآموزان این کتابها را تهیه میکنیم و در مناسبتهای مختلف مانند مسابقات و جشنوارهها، در اختیار دانشآموزان قرار میدهیم. این آثار مرتب بهروزرسانی میشوند و امیدواریم سال به سال هم به تعداد آنها افزوده شود.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، با اشاره سطح محتوای این آثار نیز اظهار کرد: تمام کتابها در شاخههای تخصصی تدوین شدهاند، اما سطح کتابها عمومی است. کار ما در آموزش و پرورش، جنبه عمومی دارد و فعالیتهای ما در حوزه قرآن در راستای انس با قرآن و تربیت براساس فرهنگ قرآنی است، نه اینکه بهطور تخصصی دانشآموزان را بهعنوان حرفه قرآنی آموزش دهیم. وزارت آموزش و پرورش، مسئول آموزش عمومی قرآن کریم در کشور بوده و بدیهی است کتابهایی که در حوزه آموزش عمومی تهیه میشوند در برخی موارد جنبه تخصصی هم داشته باشند.
وی گفت: برخی کتابها برای تالیف به اهالی قلم سفارش داده میشوند و در برخی موارد نیز نویسندگان در این زمینه تقاضای همکاری میکنند. تعدادی از کتابها از سوی کارشناسان وزارتخانه تولید میشود، برخی به قلم استادان حوزه و دانشگاه در قالب یک کارگروه ویژه به رشته تحریر درمیآیند و تعدادی نیز برای تولید به بیرون از مجموعه سفارش داده میشوند. نکته قابل ذکر این است که برای تالیف کتابها به سراغ بهترینها میرویم. دانشآموزان سرمایههای اصلی جامعه ما هستند و برای بهترینها، بهترین افراد باید بنویسند.
مسیبزاده با اشاره به برخی طرحهای جامع قرآنی این وزارتخانه، افزود: امسال در زمینه طرح حفظ موضوعی قرآن کریم، سه میلیون و 700 هزار جلد کتاب به چاپ رساندیم. در این کتابها، بین 20 تا 40 آیه منتخب متناسب با سن دانشآموزان و برای هر پایه تحصیلی بهصورت کاربردی، ارائه شده است. کتاب، تکلیف و کلاس درس، جنبه تکلیفی دارند، ولی در برنامههای فوقبرنامه دانشآموز براساس علاقه خود انتخاب میکند، لذا اینگونه فعالیتها با استقبال دانشآموزان همراه است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، درباره جایگاه تاثیرگذار کتاب در بین دیگر روشهای آموزشی، بیان کرد: در آموزش و پرورش معمولا یک بسته فرهنگی را برای آموزش پیشنهاد میدهیم و در این بین، هنوز هم کتاب و نشر مکتوب جایگاه خود را دارند. نرمافزارها و اپلیکیشنهای متنوع آموزشی و فرهنگی تهیه شده و در موقعیتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، ولی نشر مکتوب و کتاب چاپی همچنان در آموزش و پرورش جایگاه ویژه و تاثیرگذاری دارد.
نظر شما