وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همایش نکوداشت شمسالدین محمدبن احمد کیشی پيام داد.
«ایران اسلامی از دیرباز تاکنون، مهد رشد و شکوفایی انسانهای فرهیخته و شخصیتهای علمی و فرهنگی بسیاری بوده که هر یک به سهم خویش، جویندگان دانش و طالبان معرفت را از رهگذر آموزههای خود متنعم کردهاند.
گذر زمان و کمتوجهی به داشتههای غنی و سرمایههای گرانقدر علمی و دینی، باعث شده تا در مقاطعی نامها و نشانههای برخی از این گوهرهای تابناک در غبار فراموشی کمتر جلوهگر شده و نسل حاضر ارتباط کمتری با آثار ارزشمند ایشان برقرار نماید. از اینرو غبارروبی از حافظه تاریخی و بازشناسی این اخترهای فراموششده، وظیفهای خطیر و ضرورتی غیرقابل اجتناب است.
بیشک نام شمسالدین محمد بن احمد کیشی، حکیم دوراندیش سده هفتم هجری در زمره ستارگان درخشان آسمان اندیشه اسلامی و دانشمندان پرافتخار ایران زمین است.
وی که در طول عمر پرثمر خویش در حوزههای گوناگون اندیشه اسلامی غور نمود و مرزهای فلسفه، کلام، طب، معرفه النفس و حتی شعر فارسی و عربی را درنوردید، آثار گرانسنگی از خود به یادگار نهاد که بازیابی و بازخوانی آن در روزگار حاضر، علاقهمندان حکمت اسلامی را به ارزش واقعی سرمایههای دینی و علمی این سرزمین رهنمون میسازد. همچنان که شاگردان بسیاری در محضر او پرورش یافتند و با تمسک به سیره و دانش او به نامهایی جاودان تبدیل شدند که قطبالدین شیرازی و علامه حلی (رحمت الله علیهما) از جمله ایشانند.
نقطه درخشان سیره این شخصیت والامقام، ریاضتهای طولانی و سلوک عرفانی بود که از او انسانی با ضمیری روشنبین و باطنی پاک پدید آورد.
در برهه کنونی، نیازمند بهرهگیری از سیره این بزرگان هستیم تا با شناخت بیشتر و همت افزونتر، راه سعادت و رستگاری را از بیراهه گمراهی بازشناسیم.
تلاش سختکوشانه و اهتمام مجدانه عزیزان دستاندرکار این همایش وزین شایسته ارج نهادن و تقدیر است و مراتب سپاس خود را به همه بزرگوارانی که با برگزاری این نشست، به معرفی ابعاد شخصیتی و علمی آن عالم عامل پرداختند، اعلام میدارم.
از خداوند متعال توفیق هرچه بیشترمان در مسیر فضیلتجویی و معرفتاندوزی را مسألت مینمایم.»
شمسالدین محمد بن احمد کیشی از پزشکان، فلاسفه و ادبای نامدار متولد جزیره کیش و مدرس دانشگاهها، حوزهها و مدارس اصفهان و شیراز و همچنین مدرس مدرسه نظامیه بغداد در قرن هفتم هجری بوده است.
نظر شما