یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵
بسته حمایتی کاغذ در مراحل پایانی تصویب

مقرر است مواد قانونی بسته حمایتی کاغذ در هفته آینده با اعمال نظر نمایندگان واردکنندگان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان کاغذ تصویب و به دولت ارسال شود.

غلامرضا شجاع؛ نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ ضمن بیان اینکه روز گذشته جلسه کارگروه کاغذ وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور نمایندگان تشکل‌های مختلف فعال در حوزه کاغذ به پایان رسید، به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: عصر روز گذشته به‌دنبال جلسات قبلی بررسی وضعیت بازار کاغذ که با توجه به بحرانی آبان و آذرماه امسال شاهد آن بودیم، جلسه‌ای در دفتر معاونت اقتصاد و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد که جمعی از نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، اداره کل شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن کارتن و ورق، انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا و نماینده گمرک در آن حضور داشتند.
 
وی افزود: در این جلسه که بیش از چهار ساعت به طول انجامید موارد متعددي مثل موضوع حمايت از كاغذ به عنوان كالايي استراتژيك، معافيت از ماليات بر ارزش افزوده براي مواداوليه توليد كاغذ و خدمات چاپ، ليتوگرافي و صحافي كه در توليد محصولات فرهنگي فعاليت دارند مطرح شد.
 
شجاع با بیان اینکه حمايت از معافيت کاغذ گلاسه و راه‌هاي جلوگيري از تقلب در واردات مقوای پشت‌طوسي با تعرفه گلاسه، از دیگر موضوعات این نشست بود، عنوان کرد: مخالفت با افزايش تعرفه واردات گرافت و حل مشكل كاغذهايي كه اخيراً با بازرسي و استاندارد با تاخير در گمرگ معطل مانده بودند، همچنین بازبینی نهایی بسته حمايتي نیز در این جلسه ارایه شد.

شجاع با بیان اینکه حمايت از معافيت کاغذ گلاسه و راه‌هاي جلوگيري از تقلب و جابجایی واردات مقوای پشت‌طوسي با تعرفه گلاسه، اولا فقط 25 هزار تن از شرایط ویژه برخوردار خواهد بود (ارز مبادلاتی معافیت تعرفه‌ای، معافیت 9 درصد بر ارزش افزوده)  از دیگر موضوعات این نشست بود، عنوان کرد: قرار شد مصوبه 4 بهمن که در وزارت صنعت، معدن و تجارت تصویب گردید به مدت 6 ماه آزمایشی اجرایی شود بدین صورت که پروفرما توسط انجمن واردکنندگان کاغذ و مقوا، معاونت فرهنگی ارشاد و اداره کل شیمیایی سلولزی کنترل و گلاسه در هنگام ورود به کشور حتما از مسیر خطر  قرمز گمرک وارد شود .

به گفته وي، مصوبه بعدی  مخالفت با افزايش تعرفه واردات گرافت لاینر  و  مصوبه بعدی حل مشكل كاغذهايي كه اخيراً با بازرسي و استاندارد با تاخير در گمرگ معطل مانده بودند، همچنین بازبینی نهایی بسته حمايتي نیز در این جلسه ارایه شد.
 
وی با اشاره به بسته حمایتی این کارگروه از کاغذ توضیح داد: کارشناسی این بسته حمایتی از ماه‌های قبل در اتاق بازرگانی ایران به همراه دست‌اندرکاران این حوزه شامل تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و واردکنندگان آغاز شده بود و روز گذشته آخرین اشکالات بسته نهایی گرفته شد و قرار است در این هفته برای اعضا ارسال شود تا آخر هفته آینده اعضا آخرین نظرات را اعلام کنند و هفته بعد به دولت ارایه شود.
 
شجاع با اشاره به اثرات تصویب این بسته حمایتی از کاغذ گفت: با این بسته از تولید داخلی حمایت می‌شود و مزایایی که واردکنندگان کاغذ از آن بهره‌مند هستند مثل معافیت بر مالیات ارزش افزوده و دیگر معافیت‌ها را شامل می‌شود. به عنوان مثال در این بسته پیشنهاد شده است که در معافیت بر ارزش افزوده واژه «9 درصد» مالیات حذف شود زیرا ممکن است این عدد در آینده مشکلاتی ایجاد ‌کند و در نامه‌ای رسمی در ۱۰ بهمن ۹۶ خواستار حذف این عدد شدیم.
 
وی توضیح داد: ممکن است در ۵ سال دیگر عدد ۹ به ۱۵ درصد برسد و اگر این عدد برداشته شود به صورت کلی حذف مالیات بر ارزش افزوده حوزه مواد اولیه تولید کاغذ و انواع خدمات چاپ شامل لیتوگرافی، چاپ و صحافی که به محصولات فرهنگی خدمات می‌دهند را نیز در برمی‌گیرد.
 
شجاع با بیان اینکه این کار موفقی است که با حمایت همکاران اجرایی شده است، تاکید کرد: ۱۰ سال قبل هم این موقعیت پیش آمد اما از آن استفاده نشد و امیدواریم بتوانیم امسال از این موضوع استفاده کنیم چون بعضی از چاپخانه‌ها ۱۰۰ درصد کار آن‌ها فرهنگی و شامل کار روزنامه و کتاب است و از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد چاپخانه‌ها کارشان درباره محصولات فرهنگی است. در آینده اگر این کار اجرایی شود نظرات اتحادیه‌ها لحاظ خواهد شد زیرا آ‌ن‌ها کارشناس هستند و صلاحیت دارند بگویند که چند درصد از کار آن‌ها فرهنگی و چند درصد تجاری است.
 
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تهران با اشاره به موارد دیگر تصمیم‌گیری در این جلسه گفت: پیش از این پیشنهاد افزایش حقوق ورود کاغذهای گراف و لاینر داده شده بود و با بحث‌های فنی‌ که در این جلسه انجام شد خوشحبتانه به عدم افزایش واردات کاغذ گراف رای داده شد و براساس آن گراف‌های وارداتی با ۵ درصد تعرفه وارداتی تا دو سال آینده تغییر نمی‌کند. همچنین قرار شد تا دو سال آینده درباره افزایش تعرفه کاغذ هیچ مطلب و پیشنهادی از سوی دولت مطرح نشود.
 
شجاع همچنین درباره پرداخت سهم هشت هزارم سازمان استاندارد از واردات محصولات سلولزی نیز گفت: سازمان استاندارد به ناحق هشت هزارم قیمت کالاهای مربوط به سلوسلزی شامل کاغذ مقوا و خمیر کاغذ را هنگام ورود کالا از واردکنندگده دریافت می‌کرد این در حالی بود که دیوان عدالت اداری گفته بود نباید پولی گرفته شود در این جلسه قرار شد در نامه‌نگاری‌ با سازمان استاندارد این پرداختی حذف شود.
 
وی اعلام آمار درباره مصرف، واردات و تولید کاغذ را یکی دیگر از مصوبات این جلسه معرفی کرد و یادآور شد: قرار شد از این پس تولیدکننده‌ها، مصرف‌کننده‌ها و واردکنندگان کاغذ حجم تولید، مصرف و واردات کاغذ را بگویند که و تولیدکننده داخلی نیز برای کارهای خود برنامه ارایه کند و این قول را به فرهنگ کشور بدهد که سطح کیفیت تولیدات خود را ارتقا دهد به طوری که کاغذهای تولد کشور ۸۰ درصد استانداردها را داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها