یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۸
کتابخانه‌گردی به فرهنگی برای عامه مردم بدل شود

حضور شخصیت‌های سیاسی-اجتماعی در کتابخانه‌های سراسر کشور و دیدار با دست‌اندرکاران حوزه کتابداری یکی از راه‌های افزایش توجه به حوزه‌ای‌ است که سال‌ها است نقشی کلیدی در گسترش آگاهی‌های عمومی داشته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به‌نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت با اعلام این مطلب بیان داشت: برخلاف تصورات نادرست همچنان مردم ایران علاقه وافری به خواندن دارند و این خواندن گونه‌های مختلفی از ادبیات داستانی تا کتب تاریخی را شامل می‌شود؛ حلال مشکلات کلان ما هم فقط از افزایش آگاهی است و بهترین مسیر افزایش آگاهی هم همین مطالعه کتب است. حالا اینکه برنامه‌هایی تدارک دیده شود برای توجه بیشتر به کتابخانه‌ها خیلی هم خوب است. کتابخانه‌گردی مقامات خیلی هم خوب است اما باید همراه باشد با دو رکن مهم؛ یکی توجه به مشکلات کتابداران و حل آن‌ها و دیگری قراردادن کتابخوانی در سبد فعالیت‌های هفتگی خودشان.
 
این بازیگر سینما و تلویزیون که تجربیاتی هم در زمینه نگارش آثار هنری داشته، با ردّ نظریه غلبه فضای سایبر بر فضای نشر و کاهش کتابخوانی گفت: سرگرمی روزگار ما فقط فضای مجازی نیست؛ اتفاقا به نسبت جمعیت بالای کشورمان درصد محسوسی از مردمان علاقه دارند به خواندن. فرقی هم نمی‌کند می‌خواهد کتابی از ادبیات عامه‌پسند بخوانند یا بروند کتاب علمی بخوانند. با خواندن است که دریچه‌های تازه به ذهن آدمیان باز می‌شود و در بلندمدت رشد و توسعه فرهنگی روی می‌دهد.
 
بازیگر «یتیم خانه ایران» و «خانه سبز» خاطرنشان ساخت: به عنوان بازیگری که ادوار مختلف تاریخی را درک کرده‌ام به جرأت می‌گویم آمار کتابخوانی و به کتابخانه‌ها رفتن بعد از انقلاب اسلامی بیشتر از قبل شده و دلیلش هم کمک به افزایش راه‌اندازی کتابخانه‌ها و غنی‌کردن آن‌هاست. تیراژ کتاب بعد از انقلاب افزایش محسوسی داشته اما همیشه هم مشکلاتی مانند ممیزی وجود داشته که باعث گلایه فعالان ادبی شده اما نباید فراموش کرد این مسأله‌ایست که ربطی به دامنه کتابخوانان ندارد.

این بازیگر 94 ساله با اشاره به مشکلات اقتصادی روزگار اظهار داشت: در سال‌های اخیر مردم با مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند و شاید به‌همین خاطر خرید کتاب برایشان سخت بود ولی خوشبختانه استفاده از کتابخانه‌ها که هزینه اندکی هم می‌گیرند باعث شده پیوند مردم با کتاب قطع نشود. خیلی‌ها هم هستند که کتابخانه‌های شخصی‌شان را به دوستان و آشنایان هدیه می‌دهند که این خودش کمکی است به فرهنگ کتابخوانی. این یعنی اهمیت کتابخانه‌ها. برای پاس داشتن فعالان کتابخانه‌ها هم که شده باید کمک کرد در جهت افزایش فعالیت‌هایی مانند کتابخانه‌گردی.
 
اسدزاده خاطرنشان ساخت: باید حواسمان هم باشد که فقط طیفی خاص برای کتابخانه‌گردی استفاده نشوند و طیفی متنوع از چهره‌ها و شخصیت‌ها در کتابخانه‌گردی حضور داشته باشند تا به‌تدریج همین کتابخانه‌گردی به یک فرهنگ برای عامه مردم بدل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها