محمد بقایی ماکان گفت: هر سال که میگذرد، وضعیت صنعت نشر در کشور ما رو به افول میرود و برکسی پوشیده نیست که امروز شمارگان کتاب حتی به زیر 500 نسخه رسیده است.
محمد بقایی ماکان، بابیان مطلب فوق، افزود: هر سال که میگذرد، وضعیت صنعت نشر در کشور ما رو به افول میرود و برکسی پوشیده نیست که امروز شمارگان کتاب حتی به زیر 500 نسخه رسیده است. به این دلیل کمتر مولفی است که دست و دلش به سوی نوشتن برود.
وی افزود: در سالی که گذشت مانند سالهای قبل، کتاب خوب از طرف مولفان صاحب نام، اگر نگوییم اصلا منتشر نشد اما کمتر منتشر شده است یا شاید بهتر باشد بگوییم کتاب قابلتوجهی در حوزه علوم انسانی دیده نشده است. اغلب کتابها موضوعات تکراری داشتند؛ نه دفتر شعری که بتوان یکی از آنها را بهعنوان اثر شاخص نام برد و نه در حوزه ادبیات داستانی و نه تحقیقات کار قابل توجهی منتشر نشده است.
این پژوهشگر و مولف ادامه داد: اما از آنجا که هرکسی در آفریده خودش به چشم رضا نگاه میکند، من ترجیح میدهم در روزهای آخر سال، اشارهای هم به کتابهای خودم داشته باشم. چون ترسم از این است که کتابی از دیگران نام ببرم و برخی گلهمند شوند که چرا کتاب آنها را به یاد نداشتهام. از جمله کتابهایی که در سال گذشته از من منتشر شد «حافظ، روح ایرانی» بود که تحقیقی است در نگاه و اندیشههای حافظ نسبت به تاریخ و مدنیت ایران.
وی افزود: کتاب دیگر «نگرشهای ایرانی» است که بررسی و تأملی است در اندیشههای برآمده از ایران و بررسی تطبیقی آنها با اندیشهها و آراء دیگر دستگاههای فکری در جهان که با چهرههای ایران بوده است. این هر دو کتاب از سوی انتشارات رسانش نوین منتشر شده است و همین طور کتاب «فردوسی برونمرز» که بررسی دیدگاههای اقبال لاهوری درباره تاریخ و زبان و فرهنگ ایران است که این کتاب را هم انتشارات ترفند منتشر کرده است.
نظر شما