رئیس هیات موسس انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی گفت: تاسیس این انجمن به صورت مستقل از ناشران کتاب دانشگاهی غیرپزشکی، نه فقط لازم بلکه ضروری و حیاتی است، این ضرورت در واپسین روزهای سال ۹۶ پس از دوسال پیگیری محقق شد و ناشران کتاب علوم پزشکی در ابتدای راه هستند تا به اهداف از پیش تعیین شده دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: این آسیبپذیری بالا، حساسیت و ضرورت همسویی ناشران با وزارتخانه مربوطه را اجتنابناپذیر میکند، از سوی دیگر تغییرات روزانه علم پزشکی و دستاوردهای جهانی آن که مستقیما بر سلامت و جان مردم تاثیر میگذارد، ویرایش سریعتر کتابهای علمی این رشته را ضروری و گاه حیاتی میکند.
تیمورزاده با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه نشر پزشکی آسیبهای زیادی به همراه دارد، افزود: به دنبال تغییرات گسترده در این حوزه، نشر کتابهای این حوزه به طور غیرقابل مقایسهای با دیگر رشتههای علمی، پرمخاطره بوده و از ریسک بالایی برخوردار است.
وی یادآور شد: از زاویهای دیگر، دانشجویان و دانشآموختگان این رشته، به دلیل ارتباط مستقیم با مردم و بیماران و مشاهده دردها و رنجهای آنان در ساعات مختلف شبانه روز، از روحیات حساستر و لطیفتری برخوردار هستند و اینها همه نیاز به برنامهریزی متفاوت برای تولید کتابهای علوم پزشکی، نشر و توزیع آنها را گوشزد میکنند.
رئیس هیات موسس انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی در این زمینه توضیح داد: این اهداف و برنامهها هیچگاه به وسیله آنهایی که با حساسیتهای آموزش عالی حوزه پزشکی آشنا نیستند، درک نمیشود تا چه رسد به اینکه تدوین و اجرا شود، البته این کار دیر انجام شد اما همچنان پیش خواهیم رفت تا به هدف خود دست پیدا کنیم.
تیمورزاده تاکید کرد: انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی زیر نظر دبیرخانه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس شده و برنامههای خود مبنی بر فراخوان عضوگیری را آغاز کرده است. به گفته وی، فارغالتحصیلان رشتههای علوم پزشکی فعالیت حرفهای خود را صرفا مبتنی بر دانش انجام نمیدهند و آموزشهای آنها نیز به این دلیل فقط بر مبنای افزایش دانش پزشکی صورت نمیگیرد. نقش بیبدیل بالین بیمار و محیطهای بیمارستانی بر آموزش علمی و عملی و در واقع کارورزی در حوزه پزشکی غیر قابل انکار است.
تیمورزاده با بیان اینکه بینش نیز کیمیا و گوهر نایابی است که در کنار دانش در این حوزه و با شیوههای عملی آموزشی، ایجاد میشود، گفت: این همان موضوعی است که نظام آموزش عالی تقریبا از فقدان آن رنج میبرد و فارغالتحصیلانش در گسست مشخصی با حوزه کار و صنعت قرار دارند و باید برای آن چارهای اندیشید.
وی با اشاره به فعالیت 50 ناشر در حوزه پزشکی، گفت: نکته مهم و ضروری اینجا است که فقط ناشران خصوصی در حوزه پزشکی فعال هستند و بار اصلی تولید کتاب پزشکی کشور بر دوش ناشران خصوصی است و در این زمینه اکنون کمبود عنوان کتاب پزشکی نداریم و آثار خوبی در رشتهها و تخصصهای مختلف چاپ میشود.
این فعال حوزه نشر با اشاره به لزوم حرکت ناشران به چاپ کتابهای تالیفی، عنوان کرد: از آنجایی که فعالیت در حوزه پزشکی نیازمند علم و مهارت به صورت توامان است، ناشران باید به سمت تالیف بروند، زیرا الان 99 درصد کتابهای موجود در کشور به طب آمریکایی اختصاص دارد و به دلیل ضعف تحقیق و پژوهش در این حوزه، تولید علم نداریم.
تیمورزاده تاکید کرد: اکنون فراخوان عضوگیری در میان ناشران پزشکی اعلام شده است و عضوگیری از ناشران، پس از ارسال مدارک و بررسی آنها آغاز میشود.
نظر شما