یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۱
طرح «باهم بخوانیم» باعث افزایش اعتمادبه‌نفس کودکان می‌شود

فرهاد خلیل مقدم درباره اجرای طرح «باهم بخوانیم» گفت: طرح «با هم بخوانیم» از بهمن ماه سال گذشته در مناطق محروم روستایی و عشایری استان چهار محال بختیاری شروع شد، درحال حاضر هشت کتابخانه این استان میزبان اجرای آن هستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) طرح «با هم بخوانیم» از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کل کشور برای اولین بار، پس از برگزاری یک دوره آموزشی ۳ روزه‌ در شهریور ماه سال گذشته و آشنایی کتابداران با ملزومات این طرح، در ۹۸ کتابخانه عمومی مستقر در مناطق محروم کشور به اجرا درآمد که طی آن اعضای ۹ تا ۱۲ ساله این کتابخانه‌ها در گروه‌های ۱۲ نفری، در جریان این سیر مطالعاتی هدفمند قرار گرفته و از آن بهره‌مند شدند.

فرهاد خلیل مقدم، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان چهارمحال بختیاری در گفت‌گو با (ایبنا) درباره تاثیرات طرح «باهم بخوانیم» بر کودکان و نوجوانان گفت: طرح «با هم بخوانیم» یکی از طرح‌های ثمربخش برای مناطق محروم روستایی و عشایری به حساب می‌آید و تاکنون با استقبال فراوان کودکان و نوجوانان استان چهارمحال بختیاری مواجه شده است.

 
وی افزود: برای اجرای این طرح، هشت کتابخانه در مناطق روستایی استان چهارمحال و بختیاری که کتابخانه یا موسسات فرهنگی در آن‌ها وجود نداشت، انتخاب شدند. لازم به ذکر است که کتابداران این مراکز قبل از شروع اجرای این طرح یک دوره آموزشی فشرده را در تهران گذرانده‌اند.
 
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان چهار محال بختیاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه تمام منابعی که از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و اداره کل فرهنگ وزارت ارشاد اسلامی طبق رویکردهای تعریف شده برای این طرح در نظر گرفته شده بود، به این کتابخانه‌های مناطق محروم استان ارسال شد.
 
خلیل مقدم درباره نحوه برگزاری این طرح در استان چهارمحال بختیاری گفت: طرح «باهم بخوانیم» به صورت کلی باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان و شرکت کنندگان می‌شود. با توجه به اینکه این طرح با برنامه منظمی شروع شده و ادامه پیدا کرده، برای روحیه اعتماد به نفس کودکان و شادابی و نشاط و همگرایی گروهی بسیار مثمر ثمر بوده است.
 
وی گفت: کودکان با یکدیگر در کتابخانه زندگی می‌کنند و در پایان کار هم جوایز به آن‌ها داده می‌شود که اهدای این جوایز باعث شد تا اشتیاق آن‌ها برای شرکت در این طرح بیشتر شود.
 
گفتنی است خاطره‌گویی و آموزش بیان یک داستان یکی از اهداف طرح «باهم بخوانیم» است و شرکت‌کنندگان خاطرات خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گزارند.
 
به گفته خلیل مقدم بنابر هدفی که برای طرح «با هم بخوانیم» پیش‌بینی شده است؛ ارتقای امکانات فرهنگی و شاساندن کتابخانه‌های مناطق محروم، اصلی‌ترین هدف این طرحتعریف شده است؛ بنابراین هشت کتابخانه مناطق محروم روستایی و عشایری شهرستان‌های لردگان، کوهرنگ، مناطق روستایی شهرستان بروجن و شهرکرد، بن و اردل میزبان اجرای طرح «باهم بخوانیم» در استان چهارمحال بختیاری شدند.
 
وی در پاسخ به این پرسش که از چه روش‌هایی برای تبلیغات و اطلاع‌رسانی در مناطق محروم بهره‌مند شدید گفت: برای معرفی و اطلاع‌رسانی طرح باهم بخوانیم از طریق صدا سیمای استان و روزنامه‌های محلی و خبرگزاری‌ها اقدام کردیم؛ همچنین از ائمه جمعه و پایگاه‌های بسیج در مناطق محروم و کانون‌های پرورش فکری کودکان بهره گرفتیم.
 
خلیل مقدم در ادامه گفت: بسیاری از دانش‌آموزانی که عضو کتابخانه‌ها بودند با آگاهی یافتن از این طرح به دوستان و همکلاسی‌های خود اطلاع‌ دادند که همین امر باعث افزایش میزان عضویت کتابخانه‌ها در این مناطق شد. همچنین مدارس و آموزش پرورش نقش موثری در معرفی این طرح داشتند؛ در نتیجه کودکان بسیاری به واسطه‌ی این طرح عضو کتابخانه‌ها شدند.
 
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان چهارمحال بختیاری یکی از وظایف نهاد کتابخانه‌های عمومی استان را در  این امر دانست که تعداد اعضا در کتابخانه‌ها افزایش یابد و در این‌باره اظهار کرد: اینکه افراد کتاب‌های بیشتری به امانت ببرند و ارتباط مردم با کتابخانه‌ها گسترده‌تر شود. بر این اساس اصلی‌ترین هدف نهاد کتابخانه‌های عمومی استان چهار محال بختیاری، افزایش رفت و آمد مردم با این نهاد فرهنگی است.
 
وی گفت: درواقع اهدافی که ما به دنبال آن هستیم در راستای اجرای این طرح است. همچنین این طرح در افزایش عضو و امانت تاثیر زیادی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها