جوادیمقدم، ضمن تشریح برنامههای کاشان بهعنوان چهارمین پایتخت کتاب ایران با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، حمایت از نوقلمان و برگزاری رویدادهای کتابی را از جمله مهمترین رویکردهای کاشان اعلام کرد.
به گفته این مقام مسئول، همگرایی بین نهادهای مختلف دولتی کاشان ایجاد شده و با توجه به موضوع فرهنگ و کتاب، صاحبان سلیقههای مختلف دور یک میز جمع شدهاند.
کاشان؛شهر رویدادها
جوادیمقدم با تاکید بر توجه به کتاب در همه رویدادهای فرهنگی کاشان افزود: ایجاد ظرفیت کتابی برای همه رویدادهای فرهنگی موجب شده تا بهطور طبیعی همه رویدادهای فرهنگی گسترش پیدا کنند و دیده شوند. برگزاری همایش، سمینار علمی و حضور پررنگتر نویسندگان در کاشان از نتایج توجه به کتاب است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان ادامه داد: در قالب برنامههای پایتخت کتاب، بسیاری از فرآیندهای اداری را پشت سر گذاشتیم و سینماگران و اهالی تئاتر نیز از فرصت ایجاد شده استفاده کردند و در این زمینه موفق به الگوسازی شدیم.
جوادیمقدم با اشاره به شکلگیری رقابت بین نهادهای فعال بخش خصوصی بیان کرد: بسیاری از رویدادهای فرهنگی مرتبط با پایتخت کتاب ایران، بدون پشتوانه هزینههای دولتی انجام شد. استفاده از تعبیر شعار «شهر رویدادها» از سوی شهردار و فرماندار کاشان نتیجه توجه به جلب مشارکت نهادهای مختلف دولتی، غیردولتی و صنایع است.
به گفته جوادیمقدم، در حوزه فعالیتهای فرهنگی، جهادی عمل کردیم که موجب شد تا به مرور بسیاری از نهادها با ما همراه شوند. ایده و انگیزه مسئولان شهری درباره فرهنگ کتاب و کتابخوانی پیش از این نیز وجود داشت و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان نیز از فرصت ایجاد شده استفاده کرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان ادامه داد: معتقدم در جریان تدوین برنامههای پایتخت کتاب ایران فقط 15 درصد از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کردیم. باید قدرتهای نهفته این بخش را شناسایی کنیم؛ علاوه براین در شهر رویدادها، سهم افراد باید در اجرای برنامههای فرهنگی مشخص باشد و رویدادها بهشکلی طراحی شود تا صاحبان صنایع منتفع شوند و مدیران نیز گزارش فعالیت کاملی در اختیار داشته باشند.
جوادیمقدم با بیان این مطلب که کاشان بعد از معرفی بهعنوان پایتخت کتاب ایران ابتدای کار است، افزود: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاشان دو هدف را طی سال جاری دنبال میکند. نخست ارائه الگو برای دیگر شهرهایی که سالهای آینده بهعنوان پایتخت کتاب انتخاب میشوند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان گفت: برگزاری نشست شواری شهرهای پایتخت کتاب ایران، ایجاد دبیرخانه شورای شهرهای پایتخت کتاب ایران در کاشان و برگزاری نشستهای آموزشی و تاکید بر درآمدزایی معنوی ازجمله اهداف متولیان فرهنگی کاشان است.
رشد کتابفروشیهای کاشان در سالهای اخیر
وی با اشاره به فعالیت 34 ناشر در کاشان بیان کرد: کاشان در زمینه نشر از 11 استان کشور بالاتر است که این به مساله به منزله درآمد معنوی این شهر به شمار میآید.
جوادیمقدم درباره وضعیت کتابفروشیهای کاشان افزود: در حالیکه بسیاری از شهرها طی سالهای گذشته، تعطیلی کتابفروشیها را تجریه کردهاند شاهد افزایش تعداد کتابفروشیها در کاشان هستیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان درباره مهمترین برنامههای موثر در انتخاب کاشان بهعنوان پایتخت کتاب ایران بیان کرد: بهطور متوسط هر هفته یک آیین رونمایی، هر ماه نشست قصهخوانی و هر روز، نشست کهنخوانی در کاشان برگزار میشود. برنامههای متنوع انجمنهای ادبی نیز از دیگر فعالیتهای موثر در انتخاب کاشان بهعنوان پایتخت کتاب ایران است.
مقاصد گردشگری در پایتخت کتاب
این مقام مسئول فرهنگی، درباره برنامههای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان در حوزه گردشگری کتاب بیان کرد: کاشان ازجمله مقاصد گردشگری ایران به حساب میآید بنابراین گردشگری فرهنگی را نیز باید به طرحهای پایتخت کتاب ایران اضافه کنیم.
جوادیمقدم با اشاره به تلاش مسئولان فرهنگی کاشان برای نامزدی این شهر بهعنوان پایتخت جهانی کتاب ادامه داد: باید زیرساختهای لازم را ایجاد کنیم. برای رسیدن به نامزدی پایتخت جهانی کتاب باید از تجارب نیشابور که در این مسیر قدم برداشته استفاده کنیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان گفت: یکی از محورها برای رسیدن به نامزدی پایتخت جهانی کتاب، توجه به ویژگی مهاجرپذیری کاشان است. علاوه براین سال گذشته هفتههای فرهنگی فرانسه و ژاپن در کاشان برگزار شده است. هفته فرهنگی کاشان در لندن نیز با توجه به هماهنگیهای انجام شده برگزار خواهد شد.
توجه به نویسندگان و تشویق کتاباولیها
وی ادامه داد: تصمیم داریم رویدادهای کتابی سال را حمایت و برگزار کنیم. ظرفیتهای فرهنگی کاشان در غرفه ویژه چهارمین پایتخت کتاب ایران در سیویکمین دوره نمایشگاه معرفی میشود. یکی از روزهای نمایشگاه به نام کاشان نامگذاری شده است.
جوادیمقدم با اشاره به دیگر اهداف مسئولان فرهنگی در سال پایتختی کتاب ایران بیان کرد: تاکید داریم که دلیل اصلی ضعف کتابخوانی، بیتوجهی به نویسندگان است. امیدوارم که طرح پایتخت کتاب ایران به موضوع حمایت از نویسندگان توجه کند؛ بنابراین تشویق از کتاب اولیها را در دستور کار قرار دادیم.
نظر شما