به دنبال مشکلات فرهنگی ایجاد شده در راسته کتابفروشان و ناشران خیابان انقلاب، جمعی از نمایندگان اتحادیه ناشران و کتابفروشان با نصرالله آبادیان؛ شهردار منطقه 11 تهران دیدار کردند و خواستار اقدام جدی شهرداری منطقه نسبت به رفع مزاحمت و فروش دستفروشان کتاب مطابق قواعد سدّ معبر شدند.
وی ادامه داد: یکی از معضلات خیابان انقلاب، بحث دستفروشان کتاب است و اهمیت این موضوع به حدی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی نیز دست به کار شدهاند و در طرحهای مشترک نسبت به برخورد با این گروه اقدام کردهاند.
میرجلالی با اشاره به جمعآوری اطلاعات در این زمینه، توضیح داد: ۴۴ نقطه در روبروی دانشگاه بساط دستفروشی وجود دارد که توسط افراد مختلف اداره میشود و افرادی در این زمینه فعالیت میکنند که هیچ آگاهی نسبت به کتاب ندارند؛ اغلب فقط به دنبال فروش کتابهای غیراصل و کپی هستند و فعالیت برخی افراد به گونهای است که گویا سرقفلی آن تکه از زمین را خریداری کردهاند.
وی با اشاره به موضوع تکثیر و فروش غیرقانونی کتاب در راسته انقلاب که به عنوان قاچاق کتاب شناخته میشود نیز توضیح داد: وضعیت در این منطقه فرهنگی و دانشگاهی به گونهای شده که کتابهای غیراصل و کپی به صورت علنی و خیلی راحت عرضه میشوند، به طوری که طبق آمار و اطلاعات ما فردی در این راسته حضور دارد که روزانه چندین جلد کتاب کپی و غیراصل به دست مشتریان خود میرساند و اغلب این کتابها را در تعداد بالا به مردم میفروشد.
وی افزود: فروشندگان با این شعار که کتاب بدون سانسور از ما خریداری کنید، مردم را به خرید از خود و دیگر دستفروشان ترغیب میکنند. در حالی که آنها تنها میخواهند با فریب مردم کتابهای خود را بفروشد.
میرجلالی با بیان اینکه حضور افراد دستفروش موجب دلسردی اعضای صنف شده است، تاکید کرد: علاوه بر ناشران و کتابفروشان که سالهای زیادی است با فروش صادقانه و مبتنی بر اصول حرفهای ارتزاق کردهاند، اهالی قلم نیز از این رویداد و اتفاقات پیش آمده دلنگران و ناراحت هستند و در این میان مردم فقط فریب میخورند و بدون اطلاع از عواقب خریداری این کتابها به صنعت نشر ضربه وارد میکنند.
به گفته وی، یکی دیگر از موضوعاتی که در این دیدار به آن اشاره شد، حضور افراد در پیادهروی خیابان انقلاب است که گاهی با صدای بسیار بلند و با در دست داشتن یا بر گردن آویختن یک تابلو، انواع و اقسام پایاننامه را تبلیغ میکنند. این فعالیت موجب ارائه چهرهای نامناسب و زشت از جریان فرهنگی و علمی پایتخت شده و بسیاری از کتابفروشان از این موضوع ناراحت هستند.
میرجلالی با بیان اینکه برخورد با این افراد در حیطه فعالیت شهرداری است، تاکید کرد: خیابان و میدان انقلاب یکی از نمادهای فرهنگی شهر تهران و حتی ایران به شمار میآید و باید از فعالیت برخی افراد سودجو که از این موقعیت و حضور افراد فرهنگی و علمی و دانشجویان در این منطقه استفاده میکنند، جلوگیری کرد.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به تبعات استمرار وضعیت فرهنگی کتابفروشی مقابل دانشگاه تهران نیز گفت: به دلیل جو به وجود آمده در سالهای اخیر بسیاری از کتابفروشیها تغییر کاربری دادهاند و جای خود را به رستوران و کافیشاپ دادهاند و اگر جلوی چنین موضوعاتی گرفته نشود شاید در زمانی نه چندان دور، دیگر شاهد کتابفروشی روبروی دانشگاه تهران نباشیم.
میرجلالی تاکید کرد: همچنین ما به عنوان نمایندگان اتحادیه درخواست کردیم که از سوی کارمندان شهرداری برخورد مناسب و شایستهای با صنف شود. همچنین درخواست حذف یا کاهش هزینۀ پسماند از صنوف را داشتیم و در این زمینه قولهایی توسط شهرداری به صنوف داده شد که در جلسات و نشستهای آتی بررسی خواهند شد.
در این دیدار ابراهیم کریمی؛ مدیر کتابفروشی و انتشارات دوستان، عباس غمگسار؛ مدیر انتشارات ترمه)، حسن قربانی؛ مدیر کتابفروشی آیلار و سیدسعید میرجلالی؛ مدیر انتشارات ویرایش به نمایندگی از اتحادیه ناشران و کتابفروشان حضور داشتند.
نظر شما