جمعه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷
تشریح برنامه‌های کمیته بین‌الملل، صربستان و تونس

مدیر کمیته امور بین‌الملل سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تشریح برنامه‌های هشت‌گانه این کمیته گفت: در این دوره از نمایشگاه کمیته امور بین‌الملل، میزبان صربستان، به عنوان کشور مهمان ویژه، تونس به‌عنوان شهر مهمان، روسای نمایشگاه‌های خارجی، سفارت‌خانه‌ها، مؤسسات فرهنگی خارجی، نمایشگاه‌های بین‌المللی، بازار جهانی کتاب و نشست‌های تخصصی خواهد بود.

رضا نوعی؛‌ مدیر کمیته امور بین‌الملل سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران اهداف مختلفی را دنبال می‌کند که از میان آن‌ها توسعه دیپلماسی فرهنگی یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های ما به شمار می‌آید که در قالب برنامه‌های مختلف دنبال می‌شود.
 
وی ادامه داد: از سوی دیگر در تلاشیم که نمایشگاه کتاب تهران از فروشگاهی بودن به سمت نمایشگاهی شدن حرکت کند و در کنار سایر بخش‌های مختلف کمیته بین‌الملل نیز این رسالت را دنبال می‌کند، بر این اساس چند سالی است که برنامه‌های درازمدتی را طی نمایشگاه در نظر داریم تا به طور خاص دنبال کنیم.
 
نوعی با اشاره به حضور صربستان به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران گفت:  صربستان به‌عنوان کشور مهمان ویژه در سی و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با فضایی به مساحت 140 مترمربع همراه با 30 نفر از مقامات صربی، نویسندگان، شاعران، ناشران، خبرنگاران و گروه موسیقی‌ صربی حضور پیدا می‌کند.
 
وی افزود:‌  بیش از 20 نشست و میزگرد در محل نمایشگاه پیش‌بینی و همچنین برنامه همکاری دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی نیز برای مهمانان تدارک دیده‌ شده است. در این غرفه بیش از 300 عنوان کتاب در زمینه‌های ادبیات، تاریخ، هنر، گردشگری و... آن کشور نمایش داده می‌شود،‌ همچنین برنامه شب صربستان در باغ کتاب از دیگر برنامه‌های این حضور خواهد بود نمایش داده می‌شود.
 
نوعی با اشاره به حضور نمایندگان حوزه کتاب تونس در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، توضیح داد: سال گذشته استانبول به‌عنوان شهر میهمان در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشت و در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران علاوه بر کشور مهمان، شاهد حضور تونس در فضایی با مساحت 70 مترمربع به‌عنوان شهر مهمان ویژه هستیم. در این دوره 20 نفر از مقامات تونسی، شاعران، ناشران و نویسندگان آن کشور حضور خواهند داشت و برنامه‌های متنوع علمی و فرهنگی در ایام حضور میهمانان پیش‌بینی‌شده است.
 
مدیر کمیته امور بین‌الملل سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به سومین برنامه این کمیته در نمایشگاه،‌ عنوان کرد: «بازار جهانی کتاب» بخشی برای شناساندن بهتر صنعت نشر ایران به جهان است که می‌کوشد با حضور نهادها و مراکز مختلف فرهنگی، ناشران، آژانس‌های ادبی و نهادهای مستقل داخلی و خارجی، نویسندگان، مترجمان و تصویرگران و هم‌چنین سایر متخصصان حوزه نشر، به شناساندن و گسترش این صنعت کمک کند.
 
وی یادآور شد: در این بخش فعالیت‌هایی مانند حضور 3 آژانس ادبی داخلی همراه با دعوت از آژانس‌های ادبی خارجی و حمایت از حضور آنان در قالب‌های مشخص، حضور طرح‌های تاپ و گرنت برای مذاکره با ناشران علاقه‌مند و حضور برخی نمایندگان و ناشران خارجی برای مذاکره در فضای بازار جهانی همراه با دعوت از ناشران، مؤلفان و انجمن‌های داخلی برای معرفی و ارسال آثاری که پتانسیل بین‌الملل شدن دارند دنبال می‌شود.
 
نوعی شناسایی کتاب‌های برگزیده جوایز سالانه ایران که پتانسیل معرفی به بازارهای جهانی را دارند را از دیگر برنامه‌های بازار جهانی کتاب معرفی کرد و یادآور شد: برای این کار ابزارهای معرفی بهتر این آثار (از جمله بروشور انگلیسی) برای معرفی در نمایشگاه‌های خارجی در سال پیش رو پیش‌بینی شده است، همچنین از حدود 50 نفر از نویسندگان منتخب جایزه جلال آل احمد، پروین اعتصامی و کتاب سال همراه با برخی نویسندگان که کتب آنان به زبان خارجی ترجمه شده است، مترجمان و تصویرگران فعال ایرانی دعوت شده است.
 
وی با اشاره به حضور نمایندگان کشورهای خارجی در کمیته بین‌الملل نمایشگاه، عنوان کرد: نمایندگان کشورها، سفارتخانه‌ها، رایزنی‌ها، انجمن‌های دوستی، آستان مقدس عتبات عراق و ... در فضایی به مساحت 2000 مترمربع، در این سالن حضور دارند و نمایندگان سفارتخانه‌های ژاپن، ارمنستان، مکزیک، فنلاند، یونان و ایتالیا به همراه نمایندگانی از نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب فرانکفورت، پکن، مسقط، دهلی‌نو، بوداپست، وین، مسکو و تونس در این سالن حضور دارند.
 
به گفته وی، همچنین هفت سازمان بین‌المللی ازجمله اکو، سازمان ملل و نمایندگان 12 انجمن دوستی، ارسیکا، بیداری اسلامی، عتبات عالیات شامل دارالنشر آستان مقدس امام حسین (ع)، دارالنشر آستان مقدس امام علی (ع) و دارالنشر آستان مقدس حضرت ابوالفضل (ع) به همراه ناشرانی خارجی از کشورهای افغانستان، ترکیه، عراق و سوریه در کنار نهادها و سازمان‌های فعال در حوزه بین‌الملل مثل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و ... در بخش بین‌الملل نمایشگاه حضور فعالی خواهند داشت.
 
مدیر کمیته امور بین‌الملل سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بخش دیگر صحبت‌های خود به حضور روسای نمایشگاه‌ها و نویسندگان در بخش بین‌الملل نمایشگاه اشاره کرد و گفت: بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران در سی‌ و یکمین دوره این نمایشگاه، از روسای نمایشگاه‌های معتبر جهان  برای بازدید و از این نمایشگاه دعوت کرده است، زیرا معتقدیم با حضور این افراد علاوه بر انتقال تجربیات موجود در برگزاری نمایشگاه‌های مختلف جهانی، می‌توان از تجربه آنان در پربارتر کردن این بخش و برگزاری نشست‌های تخصصی برای حضور مطلوب در بازارهای جهانی نشر بهره برد.
 
وی یادآور شد:  از دیگر مزایای حضور آن‌ها این است که به تحکیم روابط میان نمایشگاه کتاب تهران و تقویت جنبه بین‌المللی آن به حضور ناشران خارجی در این نمایشگاه کمک می‌کند و معرفی شایسته نمایشگاه کتاب تهران، حضور مؤثرتر موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و صنعت نشر ایران در بازار جهانی است  که در قالب حضور در جلسات هم‌اندیشی و ایراد سخنرانی پیش‌بینی شده است.
 
نوعی یادآور شد:‌ در این بخش میهمان‌هایی از کشورهای آلمان، ایتالیا، چین، مجارستان، بنگلادش، ارمنستان، الجزایر، تونس، آذربایجان، اسپانیا، صربستان، سوریه، عراق، مکزیک، روسیه و بوسنی هرزگوین با هزینه شخصی خود و به صورت داوطلبانه در نمایشگاه حضور دارند.
 
وی همچنین درباره دومین سال اجرای بورسیه‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همزمان با نمایشگاه پیش رو نیز توضیح داد: این بخش با هدف حمایت از ترجمه و انتشار کتاب‌های ایرانی به زبان‌های دیگر و کمک به رونق کتاب و ادبیات ایرانی در بازارهای جهانی،‌ کمک به ارتقا و تقویت بعد نمایشگاهی و علمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از طریق حضور میهمانان ویژه و چهره‌های مطرح بین‌المللی در حوزه نشر و کتاب در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و تبادل رایت و کمک به حضور نشر ایران در بازارهای بین‌المللی همچنین تعمیق روابط ناشران داخلی با فعالان نشر جهان حضور خواهند داشت.
 
وی با بیان اینکه مهمانان این بخش از کشورهایی چون بنگلادش، الجزایر، آذربایجان، چین، ایتالیا، ارمنستان و آلمان هستند، تاکید کرد: برنامه‌های میهمانانی که بورسیه نمایشگاه به آنان تعلق می‌گیرد، شامل دیدار با ناشران، آژانس‌های ادبی و تشکل‌های نشر و اهل‌قلم، حضور و سخنرانی یا ارائه مقاله در نشست‌های علمی، توسط بخش‌های بین‌الملل و میهمان ویژه و بازار جهانی و نمایشگاه هماهنگ می‌شود.
 
یکی دیگر از بخش‌های کمیته بین‌الملل تالار گفتگو است که نوعی درباره آن توضیح داد: در این دوره بیش از 30 نشست تخصصی با حضور مهمانان خارجی و فرهیختگان داخلی در این سرا برگزار خواهد شد و در طول مدت نمایشگاه هرروز به اسم یکی از کشورها نام‌گذاری و برنامه‌های مفصلی نیز پیش‌بینی‌شده است. همچنین حضور مهمانان خارجی فرصتی برای تعامل و تبادل‌نظر است که این برنامه‌ها در سرای ملل همزمان با ایام نمایشگاه انجام می‌شود.
 
نوعی همچنین درباره برنامه حضور دانشجویان داوطلب زبان‌های خارجی دانشگاه‌ها نیز گفت:‌ این فعالیت امسال برای نخستین بار در این دوره پیش‌بینی‌شده است و بر اساس آن دانشجویان زبان‌های خارجی از دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، الزهرا، تربیت مدرس و دانشگاه آزاد واحد تهران شمال حضور دارند تا در کارهای کمیته بین‌الملل همکاری داشته باشند، البته این شیوه در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشورهای مختلف انجام می‌شود و ما نیز از حضور این دانشجویان در برنامه‌های پیش‌بینی‌شده بخش بین‌الملل بهره خواهیم گرفت.
 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 12 تا 22 اردیبهشت ماه امسال در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها