دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۶
آزادی‌ور کاشف ظرفیت‌های جهان بود

محمدرضا اصلانی گفت: مهربانی خاصی در کار آزادی‌ور چه در فیلم و چه در شعر هست، او به گونه‌ای نسبت به انسان و عواطف او، به فضا، به محیط طبیعت و به فرهنگ این مملکت مهربان و درواقع کاشف ظرفیت‌های این جهان بود تا منتقد و گریزنده از جهان.

محمدرضا اصلانی شاعر و مستندساز در گفت‌وگو با خبر گزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره­ هوشنگ آزادی‌ور شاعر و  مستندساز که شب گذشته درگذشت گفت: هوشنگ آزادی‌ور یکی از شاعران نحله‌ای بود که به شعر دیگر معروف شد و متفاوت‌تر از شعر رایج  آن زمان بود، دورانی که شاعران معروفی چون اخوان، شاملو ، سپهری و ... در آن سرآمد بودند. این نحله خارج از این تصور شعری، مرحله  جدیدی از کلام و شعر را به ­وجود آوردند. آزادی‌ور یکی از چهره‌های آن زمان است.
 
این مستندساز پیشکسوت ادامه داد:‌ طراحی جلد یکی از کتاب‌های شعر او به نام «پنج آواز برای ذوالجناح» که در سال 1348 منتشر کرد، با من بود. آشنایی ما از سال‌های 45 ،44 شروع شد و بعد از آن در زمینه‌های مختلف همکاری کردیم و کارهای مفصلی انجام دادیم و بعد از انقلاب اولین ترجمه‌هایش که کتاب مهم تاریخ تئاتر براکت بود را با همکاری هم  در نشر نقره منتشر کردیم.



اصلانی افزود: او آدمی بود که  اشتیاقش به فرهنگ‌­آموزی، ایران­شناسی وفهم زیبایی­‌شناسانه ایران بسیار ستودنی بود و می‌تواند الگویی برای جوان‌های نسل جدید باشد که این اشتیاق را کمتر دارند و بیشتر جهانی فکر می­کنند تا سرزمینی، ولی سرزمینی بودن به معنای این نیست  که  نمی‌توانید جهانی باشید و این یک نوع غلط‌‌‌اندیشی است. انسانی که سرزمینی نیست جهانی هم نمی­تواند باشد  بلکه فقط آواره در جهان‌هاست و آوارگی در جهان با جهانی­‌بودن متفاوت است.
 
کارگردان سریال «منطق‌الطیر» با اشاره به سابقه دوستی‌اش با آزادی‌ور ادامه داد: ما همیشه باهم  تبادل فکری داشتیم، مهربانی خاصی در کار او چه در فیلم و چه در شعر هست، او به گونه‌ای نسبت به انسان، به عواطف انسان، به فضا، به محیط طبیعت و به فرهنگ این مملکت مهربان بود و درواقع کاشف ظرفیت‌های این جهان بود تا منتقد و گریزنده از جهان.
اصلانی در پایان خاطر نشان کرد: او در این اواخر به دلیل بی اعتنایی‌هایی که به این نسل و خود او شده بود از جهان گریزان بود و شب گذشته بعد از سکته‌ای که کرده بود دچار عدم تعادل بدنی شده و هنگام راه رفتن  نتوانست تعادلش را حفظ کند. وی جزو عناصر فرهنگی این مملکت بود و امید است جایگاه وی از این پس به درستی شناخته شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها