سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۶
​باید برای بقا و پیشرفت فرهنگ دیرینه‌ خود تلاش کنیم

وزیر فرهنگ کشور صربستان در افتتاحیه‌ سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: افتخار ماست که کشور من مهمان ویژه‌ این دوره از نمایشگاه کتاب تهران است و ما از این فرصت برای فرهنگ‌سازی بهره می‌بریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از ستاد خبری سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ولادان ووکسوساولیووچ ادامه داد: ما از کشوری دوست به اینجا آمده‌ایم و با وجود تفاوت‌های فرهنگی در خاک ایران احساس غریبگی نمی‌کنیم.

وی با اشاره به احترام عمیقی که برای میراث فرهنگی ایران قائل است، به معرفی بزرگان فرهنگ و ادب کشور صربستان پرداخت و گفت: افرادی که به گفته‌ او اگرچه کمتر از بزرگانی چون فردوسی، حافظ، سعدی و رومی معروفند، اما در توسعه فرهنگ و ادب کشور صربستان نقشی اساسی داشته‌اند.

وزیر فرهنگ صربستان در ادامه اظهار کرد: باید برای بقا و پیشرفت فرهنگ دیرینه‌ خود تلاش کنیم چراکه هرچیزی جز ارزش‌های فرهنگی گذراست.

وی با اشاره به چالش فرهنگ و ارزش‌های بومی در مواجهه با روند جهانی شدن ادامه داد: این روند می‌خواهد جهان را متحدالشکل کند اما درک ما از فرهنگ همچون موزاییکی است که همه‌ سنت‌ها و فرهنگ‌های مختلف آزادانه کنار هم قرار بگیرند. ما هم می‌خواهیم جزوی از فرهنگ جهانی باشیم اما در عین حال خودمان باشیم و من مطمئنم ایران نیز چنین گرایشی دارد.

ووکسوساولیووچ  بیان کرد: موانع سیاسی اغلب مانع شناخت بهتر و بیشتر می‌شود. نقش ما در این نمایشگاه فرهنگ‌سازی است.

وی با اشاره به حضور ایران در نمایشگاه کتاب بلگراد در دو سال قبل گفت: غرفه  ایران در این نمایشگاه توجه زیادی جلب کرد و اکنون صربستان این فرصت را دارد که فرهنگ و نشر خود را در ایران ارائه دهد.

این مقام عالی‌رتبه در پایان سخنرانی خود افزود: ما کشور بزرگی نیستیم اما به ارزش‌های فرهنگی اهمیت زیادی می‌دهیم.
سی‌و‌یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی‌(ره) برگزار خواهد شد.
 
تدریس قوانین جمهوری اسلامی ایران در مدارس تونس

آمال هشانه در ادامه این آیین خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باعث خوشحالی است که ما در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در کشوری با فرهنگ قوی حضور داریم و این فرصت به کشور ما داده شد تا بتوانیم فرهنگ خودمان را در زمینه‌ کتاب و فناوری با مردم به اشتراک بگذاریم.
 
وی افزود: ما به طور مستمر برای مشارکت فرهنگی کار می‌کنیم تا بتوانیم همکاری‌های مثبتی به لحاظ کمی و کیفی داشته باشیم.
 


معاون وزیر فرهنگ تونس ادامه داد: همچنین برای تبادل تجارب فرهنگی در زمینه‌‌های هنری، نوآوری و مشارکت در زمینه‌های میراث فرهنگی آماده‌ایم و سعی می‌کنیم تا در زمینه‌های موسیقی و سینما هم سهیم باشیم.
 
هشانه اظهار کرد: ما با حضورمان در نمایشگاه کتاب تهران سعی بر نشان دادن چهره‌ای واقعی از تونس داریم و با آغوش باز از فرهنگ‌‌های مختلف استقبال می‌کنیم و همچنین قوانین جمهوری اسلامی ایران را در تونس تدریس می‌کنیم چراکه؛ این قوانین از ارزش‌ها حمایت می‌کند.
 
هشانه با بیان اینکه ایران کشوری است که از تمامی فرهنگ‌ها استقبال می‌کند، بیان کرد: ما در دولت تونس در حفظ و صیانت از میراث فرهنگی تلاش می‌کنیم و همچنین در سیاست‌گذاری دولت تونس تلاش بر مطالعه داریم چون این موضوع حافظ میراث تمدنی ماست و ما قصد داریم دانش‌آموزان را در مقاطع دبستان و مهدکودک‌ها برای مطالعه تشویق کنیم.
 
معاون وزیر فرهنگ تونس در پایان با اشاره به اینکه بودجه‌های خاصی هم برای برپایی کتابخانه‌ها داریم یادآور شد: پروژه‌ی بعدی ما برپایی شهری فرهنگی است که از تمامی اصحاب فنون و ادب استقبال به عمل آمده و این مکان به قطب اصحاب هنر و البته پایتخت فرهنگی تونس تبدیل شود.
 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها