معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بیان کرد: شعاری که امسال برای نمایشگاه کتاب انتخاب شده، به اعتقاد من هوشمندانه و درست است؛ اینکه به کتاب بهعنوان یک کالای تزئینی نگاه نکنیم و آنرا درمان دردهای فرهنگی جامعه بدانیم.
وی ادامه داد: شعاری که امسال برای نمایشگاه کتاب انتخاب شده، به اعتقاد من هوشمندانه و درست است؛اینکه به کتاب بهعنوان یک کالای تزئینی نگاه نکنیم و آنرا درمان دردهای فرهنگی جامعه بدانیم. اگر این نگاه وجود داشته باشد، مسئولان نمایشگاه باید خرسند باشند که توانستهاند به اهداف فرهنگی خود نزدیک شوند.
فقهیزاده درباره روند پیشرفت نمایشگاه در دورههای برگزار شده، بیان کرد: گمان میکنم نمایشگاه کتاب از دوره نخست هرچه به جلو حرکت کرده، رشد قابل لمسی را داشته، اما طبیعتا مشکلات اعتباری و بودجهای که در برخی از دورهها بیش و کم وجود داشته، ممکن است برخی مشکلات را برای مسئولان برگزاری ایجاد کرده باشد. البته این مسائل طبیعی بوده و برای ارزیابی نباید روی اینگونه مباحث تکیه کنیم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: باید خوشحال باشیم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اگر نه بهترین نمایشگاه بینالمللی جهان، بدون تردید یکی از پرشورترین و پررونقترین نمایشگاههای بینالمللی کتاب در سطح جهان است. در بازدیدی که از برخی نمایشگاههای کتاب در کشورهای عربی داشتم، این را حس کردم که به هیچوجه با کمیت و کیفیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران قابلمقایسه نیستند. این نمایشگاه امسال برای سیویکمین بار برگزاری خود را تجربه میکند.
وی افزود: تصور میکنم نگرش و علائق فرهنگی مردم در کشور عزیز ما ایران، این جشنواره بزرگ فرهنگی را رقم بزند. چه بسیار دانشآموزانی که دنبال کتابهایی خارج از موضوعات درسی خود هستند و البته این مساله فقط مختص دانشآموزان و نسل جوان و نوجوان نیست، بلکه بسیاری از کسانی که در سنین سالمندی بهسر میبرند، در نمایشگاه در جستجوی کتابهای جدید و حتی آثار گوناگون بازچاپی هستند. از پرشورترین ایام سال در ایران معاصر، روزهای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و روزها و شبهای برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم است که به همت معاونتهای امور فرهنگی و قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشوند و عموم ناشران در هر دو آوردگاه فرهنگی حضوری گسترده دارند.
فقهیزاده در ادامه با اشاره به فاصله یک هفتهای بین پایان نمایشگاه کتاب و آغاز نمایشگاه قرآن کریم، درباره تعامل صورت گرفته بین مسئولان برگزاری این دو نمایشگاه، اظهار کرد: گفتوگوها و هماهنگیهایی با مسئولان اصلی نمایشگاه بینالمللی کتاب صورت گرفته و تعمل سازنده و بسیار مثبتی بین ما و مسئولان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد. همه ما از یک خانواده و اهل قلم و اندیشه و علائق فرهنگی، دینی و قرآنی هستیم. امیدواریم امکاناتی که میتواند در هر دو نمایشگاه مورد استفاده قرار گیرد، پس از نمایشگاه کتاب در نمایشگاه قرآن هم از آنها استقاده شود. تعاملی که وجود دارد میتواند اتفاقات خوبی را حتی شاید بهتر از سالهای قبل رقم بزند.
مقام عالی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پایان درباره ساماندهی بخش مکتوب نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، گفت: مطلوب ما این است که نمایشگاه از منطق خودش که ارائه آثار مرتبط و موضوعی قرآن کریم است، خارج نشود و آثار جدید به نمایش گذاشته شود، اما ممکن است ناشران و مراکز و موسسات قرآنی شکلاتی نیز داشته باشند. لذا باید بتوانیم شرایط را با یک شیب ملایم، روبه بهبود ببریم.
نظر شما