دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲
مخاطب کتاب‌های علوم انسانی محدود است

حسن خاتمی، مدیر انتشارات ژرف گفت: چون مخاطب کتاب‌های علوم انسانی محدود است، در نتیجه شمارگان کتاب‌ها پایین می‌آید. به همین دلیل هم این کار نه برای مترجم توجیه اقتصادی دارد و نه برای ناشر.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، حسن خاتمی، مدیر انتشارات ژرف، درباره فعالیت در حوزه نشر کتاب‌های علوم انسانی گفت: چون مخاطب کتاب‌های علوم انسانی محدود است، در نتیجه شمارگان کتاب‌ها پایین می‌آید. به همین دلیل هم این کار نه برای مترجم توجیه اقتصادی دارد و نه برای ناشر.

این ناشر علوم انسانی گفت: امکان دارد ترجمه یک کتاب فلسفی، دو سال وقت بگیرد. از سوی دیگر، قیمت‌گذاری کتاب هم یک‌ ویژگی‌هایی دارد و ما نمی‌توانیم بیش از نرخ معمول بازار قیمت‌گذاری کنیم. از سوی دیگر، یک سری از کارها برای آماده‌سازی کتاب باید انجام شود؛ چه کتابی در سیصد نسخه چاپ شود و چه در هزار نسخه. این نکته را هم در نظر بگیرید که چند سال پیش، ما برخی از این کتاب‌ها را در سه هزار نسخه منتشر می‌کردیم.
 
خاتمی درباره افت تیراژ کتاب گفت: این دیگر یک بحث اجتماعی و اقتصادی است. به هر حال، مطالعه به یک تمرکز هم احتیاج دارد و این اتفاق نشان می‌دهد که جامعه، آرامش و فراغت لازم برای امور فرهنگی را ندارد. بیشتر به مسائل روزمره مشغول است.

وی افزود: در حوزه کتاب‌های تاریخی هم ما با یک عدم اعتماد از سوی مخاطب، نسبت به کتاب‌های چاپ چند سال اخیر مواجه هستیم. و برخی از نسخه‌های افست و قدیمی اکنون با اقبال بیشتری مواجه می‌شوند. از سوی دیگر، گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هم در فروش پایین کتاب تاثیرگذار است.
 
خاتمی درباره حضور گسترده مردم در نمایشگاه کتاب گفت: کشوری که هشتاد میلیون جمعیت دارد، می‌خواهید این اندازه هم استقبال نشود؟ کتابی با تیراژ سیصد نسخه، دو سال طول می‌کشد تا فروخته شود. از طرف دیگر، دو هزار و پنجاه ناشر در نمایشگاه کتاب شرکت کرده است. با یک حساب سرانگشتی، می‌توان به این نتیجه رسید که هیچ تناسبی در این زمینه وجود ندارد.
 
این ناشر حوزه علوم انسانی با اشاره به این نکته که هر سال تعداد محدودی کتاب جدید منتشر می‌کنند، گفت: شاید در طول یک سال، 10 عنوان کتاب جدید کار کنیم. به این ترتیب، کار نشر در این حوزه دیگر وجه اقتصادی ندارد. بیشتر نشان از علاقه‌مندی ناشر است.

خاتمی تازه‌های نشر ژرف را در نمایشگاه کتاب، این طور معرفی کرد: «آرائی در باب فلسفه تاریخ» نوشته کالینکوس از کتاب‌های جدید ما است. شاید حدود 15 سال پیش هم ما از او، کتابی با عنوان « نقد پست مدرنیسم» منتشر کردیم. کتاب دیگر ما «داستان فراگیر سرمایه؛ نقد اقتصاد سرمایه‌داری» تالیف سپهدار منصوری است. کتاب دیگر «گزارشی از جنبش زاپاتیستی» که گروه مولفان دارد و کار دیگر؛ فرهنگی است که بر اساس متون معاصر فارسی مدخل‌نویسی شده است. هر مدخلی که شما در اینجا می‌بینید یک مثال دارد و این مثال از متون معاصر فارسی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها