رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالملل با اشاره به دستاوردهای بخش ناشران خارجی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: امیدواریم تا با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و همکاریهای دولت در تمام بخشها، شاهد شکوفا شدن هر چه بهتر صنعت نشر و تعامل آن با جامعه نشر جهانی باشیم.
وی افزود: صرفنظر از استقبال بسیار مناسب مخاطبان ناشی از نقل مکان برگزاری آن از شهر آفتاب به مصلی تهران و همچنین انتقال بخش ناشران خارجی از چادرها به سالن، نمیتوان از تلاطم ناگهانی و کاهش بسیار زیاد ارزش ریال در برابر سایر ارزها و ترخیص دیرهنگام کتابهای بسیاری از ناشران (شب قبل از افتتاحیه) از گمرک نمایشگاه غافل شد زیرا تاثیرات مستقیم و مخرب آن بر عرضه کتابهای خارجی در این دوره به شدت مشهود بود.
عابدینی با اشاره به برخی تخلفات در بخشهای مختلف نمایشگاه، عنوان کرد: انتظار میرفت که با توجه به بینالمللی نامیدن این رویداد و در نتیجه حضور پررنگ میهمانان خارجی اعم از نمایندگان ناشران مطرح جهان و نویسندگان برجسته شاهد تخلفاتی همچون عرضه کتاب افست آن هم در حضور نماینده ناشر اصلی نباشیم، در این میان انتظار میرفت که کمیته تخلفات با اینگونه بیاخلاقیها مماشات نکرد و با برخوردی قاطع موجب پرهیز از تکرار اینگونه تخلفات در دورههای بعد میشد.
وی یادآور شد: نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران شناخته شده و اخبار آن در کانون توجه بینالمللی قرار دارد و شایسته است با دقت نظر و وسواسی خاصی به آن بنگریم و از وارد شدن هرگونه خدشه به اعتبار جامعه نشر کشور و اعتبار بینالمللی کشور خودداری کنیم.
عابدینی همچنین با توجه به نیاز مبرم و دائمی دانشگاهها، محققان و اساتید به جدیدترین منابع علمی روز دنیا، عنوان کرد: با توجه به اینکه ارتقای سطح کمی و کیفی آموزش عالی کشور انتظار میرود مشکلات موجود در این مسیر از جمله قوانین و تشریفات سخت گمرکی برطرف شود، زیرا بار اصلی تمامی این مشکلات خصوصا نوسانات نرخ ارز نیز متوجه جامعه علمی و دانشگاهی کشور خواهد بود.
به گفته وی، امیدواریم تا با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و همکاریهای دولت در تمام بخشها، شاهد شکوفا شدن هر چه بهتر صنعت نشر و تعامل آن با جامعه نشر جهانی باشیم.
نظر شما