مدیرکل دفتر امور مجلس در گفتوگو با ایبنا تاکید کرد:
نظارت بر جریان فعالیت مولفان و مصنفان ضعیف است
حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی حسینی گفت: به نظر میرسد طی 40 سال گذشته نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر موسسات انتشاراتی قابل توجه بوده در حالیکه نظارت بر جریان فعالیت مولفان و مصنفان ضعیف است. شاید نبود بانک اطلاعاتی برای مولفان و مصنفان دلیل این ضعف باشد.
وی درباره چالشهای پیشرو برای امضای معاهده برن گفت: خانواده چاپ و نشر درباره این موضوع صاحب رای هستند. بررسی پیامدها، تاثیرات مثبت و منفی پیوستن به این معاهده جهانی، شناسایی جایگاه ایران در عرصه چاپ و نشر بینالملل بعد از الحاق به این کنوانسیون با اهمیت است.
حسینی بیان کرد: اصل موضوع، حفاظت از حقوق مولفین و مصنفین است تا صاحبان اثر از آثار و برکات تولید محتوا بهرهمند شوند؛ بنابراین در مجموع پیوستن به این معاهده جهانی بسیار مثبت است اما مجموعه تبادلات بینالمللی بین کشورهای مختلف وجود دارد که امکان بروز چالشهایی را ایجاد میکند.
این مقام مسئول افزود: با توجه به قوانین بینالمللی که بهعنوان حقوق فرهنگی شناخته میشود، موسسات انتشاراتی کشور با هدف افزایش تبادلات فرهنگی در عرصه جهانی باید در مسیر قوانین جهانی حرکت کنند.
حسینی درباره بهرهگیری مجلس شورای اسلامی از فعالان حوزه نشر بهویژه نویسندگان و صاحبان آثار برای بررسی پیوستن ایران به معاهده برن بیان کرد: به نظر میرسد طی 40 سال گذشته نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر موسسات انتشاراتی قابل توجه بوده در حالیکه نظارت بر جریان فعالیت مولفان و مصنفان ضعیف است. شاید نبود بانک اطلاعاتی برای مولفان و مصنفان دلیل این ضعف باشد.
وی با تاکید بر اهمیت و فعالیت پایهای نویسنده ادامه داد: تا زمانی که مولف وجود نداشته باشد موسسه انتشاراتی معنا ندارد در حالی که فعالیت مولف حتی بدون موسسه انتشاراتی نیز بامعناست بنابراین مشورت گرفتن از مولفان و مصنفان بهعنوان چرخه نخست صنعت نشر امری ضروری است.
نظر شما