چاپ بيست و چهارم كتاب مشهور كمدي الهي در شمايلي جديد و در بهترين نوع خود از سوي انتشارات اميركبير منتشر شد.
دانته آلگیری شاعر و نویسنده ی ایتالیایی در سال ۱۲۶۵ در فلورانس ایتالیا به دنیا آمد.دانته آثاری چون زندگانی نو، ضیافت، سلطنت و آهنگ ها را به رشته ی تحریر در آورده است ولی در تمام دنیا نام دانته را با شاهکار عظیم و اعجاب آورش، «کمدی الهی» میشناسند.
دانته تحصیلاتش را در «دارالتعلیم مذهبی برادران کهتر» شروع کرد. و در دانشگاه های «فلورانس» و «پالودا» به کسب علم و دانش پرداخت. وی یکی از شاگردان برجسته بود و علاقه زیادی به رشته های فلسفه و اخلاق داشت. خانواده دانته از حزب پاپ حمایت می کرد ، اما دانته به خاطر این وابستگی سیاسی خانواده ی خود، رنج بسیار می کشید. زندگی دانته سرشار از تلخکامی ها و محرومیت ها بود. او دلباخته دختری به نام «بئاتریس» شد، ولی بئاتریس با وجود اینکه از علاقه و محبت دانته نسبت به خود آگاه بود، با شخص دیگری ازدواج کرد. سرانجام ازدواج بئاتریس چندان دوام نیافت و او در سال ۱۲۹۰ در سن ۲۴ سالگی درگذشت . اثر این زن در زندگی دانته به قدری قدرتمند بود که او در کتاب کمدی الهی از بئاتریس به عنوان راهنمای خود در بهشت استفاده می کند.
دانته در کتاب کمدی الهی در داستانی خیالی از مراحل مختلف برزخ ،دوزخ و بهشت می گذرد و در این مراحل با شخصیت های مختلف تاریخی برخورد میکند، تا عاقبت در آخرین مرحله، یعنی بهشت به دیدار خدا می رسد.
دانته «کمدی الهی» را در دل قلب عصر سیاه و خفقان آلود، موسوم به قرون وسطی سرود . خود دانته این کتاب را فقط «کمدی» نامید ولی در حدود سه قرن بعد یعنی در قرن شانزدهم به آن لقب الهی داده شد.
در کمدی الهی مسافر خطاکار، این سفر را نخست به راهنمایی عقل(ویرژیل، شاعر ایتالیایی) و بعد به راهنمایی عشق (بئاتریس) انجام می دهد.
اولین شرط این سفر، اقرار به گناهکاری و توجه به زشتی خطاست، زیرا هیچکس نمی تواند از گناهی دوری گزیند مگر آنکه واقعاً متوجه گناهکاری خود بشود. این مرحله ایست که «دوزخ»کمدی الهی را تشکیل داده است که درآن مسافر از «وادی گناه» میگذرد و به خطای خود پی میبرد.
مرحله دوم مرحله پشیمانی و توبه، و بعد فراموشی گناه است؛ و این آن قسمتی است که «برزخ»را شامل میشود.
مرحله ی سوم راه سربالایی سخت ولی خوش عاقبت رستگاری است که در طی آن برخلاف آن دو مرحله دیگر فقط «عقل» نمی تواند راهنما باشد، و راهنمای بزرگتری لازم است که «عشق»نام دارد. این قسمت «بهشت»کمدی الهی را می سازد.
دانته این سفر دراز را در «نیمه راه زندگانی خود» در حدود سی و پنج سالگی انجام میدهد و در بازگشت از آن «دفتر خاطرات سفر» خویش را برای ساکنان روی زمین به ارمغان میآورد .
زندگی شخصی دانته همیشه پر از فراز و نشیب بود او کسی بود که نسبت به امور اطرافش به شدت حساس بود به همین خاطر سخنرانی های تندی علیه پاپ زمان خودش که در مسائل ملت ایتالیا دخالت می کرد، انجام داد. در نهایت به خاطر همین سخنرانی ها، طی دسیسه ای او را از شهر خود، فلورانس تبعید کردند و بعد از سالها دوری از وطن، دانته در آخرین و معروف ترین تبعیدگاه خود یعنی «راونا» چشم از جهان فرو بست. دانته در هنگام مرگ تنها۵۶سال داشت.
اوگوست كنت درباره اين كتاب مي گويد: « از آغاز پيدايش ادبيات در جهان تا به امروز‘ كمدي الهي بزرگترين محصول قريحه و نبوغ انساني و بزرگترين درجه فر و جلال هنر بشري است.»
تي. اس. اليوت در تاييد جمله اوگوست كنت و بسياري از بزرگان جهان كه درباره اين كتاب سخن به تمجيد گفته اند مي گويد: «دانته و شكسپير دنيا را ميان خود تقسيم كرده اند و سومي ندارند. دانته بيش از آنكه شاعري باشد پيغمبري است و كتاب آسماني او كتابي است كه كمدي آسماني نام دارد.»
چاپ بيست و چهارم كتاب سه جلدي كمدي الهي اثر دانته آليگيري( با كيفيت تصويري بهتر از چاپ هاي پيشين خود) از سوي انتشارات اميركبير با شمارگان 1500 نسخه و به قيمت (دوره) 116000 تومان راهي بازار نشر شده است.
نظر شما