غزلیات شمس به کوشش شفیعی کدکنی در انتشارات امیرکبیر به چاپ بیست و هشتم رسید.
شفیعی کدکنی اذعان کرده است که تعلیقات غزلها، حاصل سیوپنج سال مطالعه مستمر در ادب و عرفان ایرانی و اسلامی است. شفیعی کدکنی در این کتاب دست به انتخاب برخی از بهترین غزلیات شمس میکند و از سوی دیگر خواندن شمس را نیز سهل میکند. این کتاب علاوه براین از آثار پرفروش در زمینه شعر کلاسیک فارسی است و همواره از استقبال قابل توجهی برخوردار بوده است.
در پشت جلد کتاب آمده است: در این کتاب نوعي شعر عرفاني مولانا، كوهه بر كوهه ميغلتد كه هركس بنا به ذوق و مشرب خود از آن برداشتي خاص دارد. موسيقي شعفانگيز و نشاطآور اين پديدههاي نبوغ تا آنجاست كه تمام ويژگيهاي ديگرِ سرودههايي كه به نام رند عالمسوز، شمس تبريزي، تصنيف و تدوين شده است تحتالشعاع و در سايه وجد بيپايان محتويات اين كتاب عظيم قرار ميگيرد. مولوي بيش از هر شاعر ديگري از اوزان مختلف سود جسته، به گونهاي كه گاهي غزليات در بحورِ به اصطلاح نامطبوع سروده شده و خواننده ناگزير است با دقت بيشتر و كشيدن پارهاي از كلمات، در خواندن برخي واژهها از حوزه وزن خارج نشود
نمونه ای از غزلیات شمس:
میانِ باغ گلِ سرخ های و هو دارد
که بو کنید دهان مرا چه بو دارد!
به باغ خود همه مستند، لیک نی چون گل
که هر یکی به قدح خورد و او سبو دارد
چو سال سالِ نشاط است و روز روزِ طرب
خُنک مرا و کسی را که عیش خو دارد
چرا مقیم نباشد، چو ما، به مجلسِ گل
کسی که ساقیِ باقیِّ ماهرو دارد؟
به باغ جمله شرابِ خدای مینوشند
در آن میانه کسی نیست کاو گلو دارد
عجایباند درختانش، بکر و آبستن،
چو مریمی که نه معشوقه و نه شو دارد
هزار بار چمن را بسوخت و باز آراست
چه عشق دارد با ما، چه جست و جو دارد!
چاپ بیست و هشتم این کتاب با تالیف دكتر محمد رضا شفيعي كدكني با جلد شومیز و قطع رقعی با قیمت 35000 تومان در 2000 نسخه در انتشارات امیرکبیر منتشرشده است.
نظر شما