یکشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۵
کاهش درآمد نویسندگان،درآمد هنگفت ناشران

اتحادیه ناشران انگلیسی در آخرین آمارهای خود درآمد هنگفتی برای ناشران اعلام کرده است. بیشتر نویسندگان می‌گویند سهم اندکی از این درآمد را کسب می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)به نقل از گاردین، آمار کتابفروشی در سال 2017 نشان می‌دهد بیشتر ناشران انگلیسی زبان رکورد فروش خود را در یک دهه گذشته تجربه کردند. آمارها درآمد 6میلیارد دلاری ناشران را در انگلیس اعلام می‌کنند. اتحادیه ناشران انگلیس با اعلام این رقم گفته است در سال 2017 میزان فروش کتاب در این کشور نسبت به سال 2016 حدود 5درصد افزایش داشته است.

آمار فروش بالای ناشران انگلیسی در حالی افزایش یافته است که میزان درآمد نویسندگان 42درصد کاهش داشته است. منابع آگاه می‌گویند 10هزار پوند درآمد متوسط سالیانه نویسندگان اعلام شده است.  
«استفن لوتینگا» مدیر اجرایی اتحادیه ناشران انگلیس گفت: «در سال 2017 در کتاب‌های چاپی 31درصد افزایش داشتیم و میزان درآمد ناشران از راه فروش کتاب‌های صوتی نیز 25درصد افزایش داشته است. این درحالی است که تنها 8درصد از فروش کتاب مربوط به صادرات به کشورهای غیرانگلیسی زبان بوده است.»

 لوتینگا افزود: «میزان درآمد از فروش کتاب‌های داستانی 3درصد افزایش داشته و این رقم برای کتاب‌های مستند 4درصد بود. در حالت کلی میزان فروش کتاب‌های چاپی بیشتر از دیگر فرمت‌ها است.»
اتحادیه ناشران آماری نیز در رابطه با درآمد نویسندگان اعلام کرده است که بیشتر این آمارها مربوط به اطلاعات به دست آمده از نویسندگان دارای قرارداد با دو ناشر بزرگ انگلیسی پنگوئن و هاچت است. طبق اطلاعات به دست آمده درحالی ناشران فروش بالایی داشتند که نویسندگان سود کمتری از این درآمد کسب کردند.

«تریسی شوالیه» نویسنده آمریکایی کتاب دختری با گوشواره مروارید می‌گوید: «سود حاصل از فروش کتاب‌ها بیشتر به ناشران می‌رسد و حتی نویسندگان مشهور نیز چندان از این سود کسب نمی‌کنند. بیشتر نویسندگان درآمد عمده خود را از کارهای جانبی مثل تدریس، خبرنگاری و حتی کارهای جانبی و کاذب کسب می‌کنند.»

شوالیه اعتقاد دارد اگر درآمد بیشتری از فروش مستقیم کتاب‌ها به نویسندگان نرسد نباید خبرهای خوبی از آینده ادبیات بشنویم. تریسی شوالیه نیز در دانشگاه به تدریس نویسندگی می‌پردازد. او هم اکنون رئیس بنیاد ادبی رویال انگلیس است که کار این بنیاد حمایت مالی از نویسندگان جوان برای ادامه شغل نویسندگی است.



«جوان هریس» نویسنده انگلیسی رمان شکلات نیز از درآمد پایین نویسندگان گلایه می‌کند و می‌گوید ناشران به سلبریتی‌ها برای یک کتاب کاملاً ضعیف مبالغ هنگفتی پرداخت می‌کنند ولی برای نویسندگان بزرگ این شرایط وجود ندارد. بروکلین بکام برای یک کتاب عکاسی مبالغ هنگفتی دریافت می‌کند درحالیکه نویسندگان بزرگ نمی‌‌توانند برای یک رمان ارزشمند درآمد خوبی داشته باشند.

«نیکولا سولومون» مدیر اجرایی انجمن نویسندگان انگلیس نیز در اظهارنظری درباره این خبر می‌گوید: بیشتر ناشران انگلیسی از سکوی نویسندگان بالا می‌روند درحالی که فکر نمی‌کنند این سکوها ممکن است روزی فرو بریزد. باید بگویم درآمد نویسندگان در این کشور نا امیدکننده است.

استفن لوتینگا مدیر اجرایی اتحادیه ناشران انگلیس ادعای نویسندگان انگلیسی مبنی بر کاهش سهم آنها از فروش کتاب را رد می‌کند و می‌گوید: «فکر نمی‌کنم درآمد نویسندگان در سال‌های اخیر کم شده باشد.»

وی اعتقاد دارد بیشتر خرده‌فروشان و سایت‌های فروش کتاب مثل آمازون در کاهش سهم نویسندگان از درآمد دخیل هستند. وی می‌گوید آمازون گاهی اوقات قیمت بعضی از کتاب‌ها را زیاد می‌کند درحالی که ممکن است برای بعضی کتاب‌های دیگر قیمت پایین‌تری را پیشنهاد بدهد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن علیجانی ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    عجبا که در این ایران هم همین وضعیت است. در اینجا هم ناشران به برج‌های لوکس کوچ می‌کنند و نویسندگان به حاشیه شهر رانده می‌شوند. لااقل در آنجا ناشران مظلوم نمایی نمی‌کنند و واقعیت پول‌داری‌شان را کتمان نمی‌کنند.
  • مهسا ساعی ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    به اعتقاد من، در ایران، اگر بخواهید با فردی یا گروهی از کتاب صحبت کنید، اکثر کتابفروش ها و ناشرها، بدترین گروه برای صحبت کردن در این زمینه هستند.
  • مریم ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    در ایران اوضاع بدتر هم هست. نویسنده ها از 6 تا 15 درصد می گیرند و ناشرها 1 صدم کتب چاپ شده حق التالیق یا ترجمه می گیرن. تازه منتم هست سر آدم که پول ندادی کتابتو چاپ کنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها