وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه چهلسالگی انقلاب اسلامی:
نگاه ما در چهلمین سال انقلاب اسلامی باید معطوف به ترکیبسازی ظرفیتها باشد
سیدعباس صالحی در نشست کارگروه ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: با تجمیع ظرفیتهایی که در بخشهای مختلف نظام وجود دارد باید همه در یک مسیر حرکت کنیم. باید از آرمهای نهادی و برچسبهای حاکمیتی فاصله بگیریم و بسترها را برای مشارکت بیشتر مردم ایجاد کنیم.
سیدعباس صالحی در این نشست بیان کرد: مساله چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را میتوان با دو نگاه دید که هریک برنامهها و تعریفهای خود را دارند. نگاه نخست این است که مانند هر حوزهای که به عددهای خاص میرسد نوعی نگاه مناسبتی، تکریمی، شعائری و مناسکی وجود دارد که نگاه خوبی است. شعائر بخشی از نگاهداشت ارزشها، باورها و نگرشها است. این نگاه نه تنها غلط نیست بلکه مطلوب بوده چون گامی به پیش است.
وی در تبیین نگاه دوم ادامه داد: در عین حفظ نگاه اول نگاهی در سطح بالاتر نیز وجود دارد. به چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی میتوان بهعنوان یک ایستگاه تجدیدقوا و توانمندسازی انقلاب نگاه کرد این ایستگاه به ما فرصت میدهد به دهههای پنجم و ششم توانمندتر، کارآمدتر و قدرتمندتر نگاه کنیم. ما به این نگاه بسیار نیازمندیم. دشمنان انقلاب و نظام اسلامی در یک خیال خامی هستند و این مقطع را بهعنوان ضربه کاری و یا به زعم خود ضربه نهایی تلقی میکنند. ما میتوانیم این مقطع را به مقطع فرصتسازی مجدد برای رهاسازی انرژیهای جدید برای انقلاب تبدیل کنیم. باید دید چگونه میتوان این مقطع را به مقطعی برای تجدید قوای نظام، انقلاب، اسلام و تشیع تبدیل کنیم. این نگاه اقتضائات خود را دارد و نیاز به برنامهریزی و هماهنگی است. با این نگاه مسئولیتهایی داریم که طبعا بخشی از برنامهها باید معطوف به آنها باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: باید به گونهای برنامهریزی کنیم که در برنامهها این رویکردها را تبیین کنیم باید بتوانیم چهلمین سال انقلاب اسلامی را فرصتی برای انسجام داخلی و وحدت اسلامی بدانیم. انقلاب از شروعش و در ادامه در دوران دفاعمقدس و تا امروز جوهره آن با وحدت اسلامی همراه بوده است. بحث وحدت کلمه چیزی است که کانون پیام و کلام امام بود. اینکه چگونه میتوانیم انسجام داخلی خود را در فضای سیاسی، حقوقی و دیگر فضاها افزایش و ارتقا دهیم. این یکی از رویکردهایی است که اگر در چهلسالگی نسبت به آن قویتر عمل کنیم به یک بیمهسازی مجدد برای دهه پنجم انقلاب کمک کردهایم.
سیدعباس صالحی افزود: هراندازه بتوانیم زمزمههای اختلافات را کاهش دهیم دهه پنجم انقلاب را بیمهسازی کردهایم. باید بتوانیم برای ورود به دهه پنجم انقلاب فضای اجتماعی را آرامتر کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اصل مهم ارتقای اعتماد بین مسئولان و مردم تصریح کرد: آنچه انقلاب را پدید آورد اعتماد بین مردم و مسئولان سیاسی انقلاب بود. رمز استمرار و بقا در این حوزه نهفته است. اینکه ما در چهلسالگی انقلاب به این اندیشه برسیم که چگونه میتوان گسلهای کماعتمادی را کاهش داد و یا خطوط اتصال اجتماعی مردم و مسئولان را محکمتر کرد. این نگاه به حد توانمندترکردن انقلاب اسلامی بسیار موثرتر است. نکته دیگر مربوط به کاهش و مقابله با فساد چه در عرصه اداری و چه در عرصه اقتصادی است چه به شکل فردی، خوشهای یا شبکهای. رهبری در صحبتهای اخیر خود بارها اذعان کردهاند که فساد موخوره نظامهای مردمی است. در نظامهای مردمی بیش از هر چیز فساد میتواند اختلال ایجاد کند و مثل یک موخره نظام را در هم بریزد یا دچار اختلال کند. البته گاهی بین فساد و احساس فساد فاصله معناداری وجود دارد. در میان مسئولان نظام هم افراد پاکدست کم نیستند ولی مسئله مقابله با فساد بسیار جدی است. اگر بتوانیم در چهلمین سال انقلاب اسلامی پاکزیستی اقتصادی و اداری را تقویت کنیم میتوانیم جدیت نظام را در این امر نشان دهیم. این امر و اعتمادسازی در این حوزه میتواند در دهه پنجم انقلاب به کار آید.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساله مهم دیگر مقابله با جنگ روانی دشمنان است امروز تصور عقیم دشمنان انقلاب این است که میتوانند چهلمین سالگرد را بهعنوان فرصتی برای زدن ضربه کاری به جمهوری اسلامی قرار دهند اگر بتوانیم به امداد رهنمونهای رهبری و با عنایات الهی فضای اجتماعی را سامان ببخشیم این فرصتی است برای مقابله با جنگ روانی دشمنان است. دشمن در یک جنگ روانی همهجانبه بهزعم خود در این خیال است که میتواند ما را زمینگیر کند. رویکرد دیگر این است که میتوانیم یک تجربه جدید برای مواجهه با توطئههای دشمنان برای دهه پنجم پیدا کنیم که این امر با وحدت و همدلی و همافزایی ممکن است. تدبیر و بصیرت مردم و نظام در مقابله با این جنگ روانی بیمهای برای دهه پنجم انقلاب است. این امر را میتوانیم بهعنوان فرصتی برای ارتقای سطح آگاهی اجتماعی از زمان پیدایش و روند انقلاب در چهل سال اخیر قرار داد.
سیدعباس صالحی ادامه داد: حدود 80درصد جامعه، انقلاب را از نزدیک ندیدهاند و فقط از طریق صحبتهای پدر و مادر و یا کتابهایی که در این حوزه منتشر شده درباره انقلاب شنیدهاند. چهل سالگی انقلاب فرصتی است که برای جامعه 80 درصدی که انقلاب را ندیده و لمس نکرده آگاهیبخشی را ارتقا دهیم. اگر در کنار نگاه شعائری یک نگاه بهعنوان ایستگاه تجدیدقوا هم داشته باشیم با این نگاهها باید بکوشیم ظرفیتها را در کنار هم تجمیع کنیم. بیش از گذشته باید تلاش کنیم که ظرفیتها را به هم وصل کنیم. از آرمهای نهادی فاصله بگیریم و همه در یک اقیانوس و در یک مسیر حرکت کنیم در این صورت است که میتوانیم زنده و سرزنده باشیم. همه حرکتهایی که در چهلسالگی انقلاب اسلامی انجام میدهیم باید با نگاه ترکیبسازی ظرفیتها باشد. با این نگاه و رویکرد میتوانیم رو به جلو حرکت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نکته دیگر دولتیزدایی از این حرکتهاست. هرچقدر این مناسبتها را دولتی برگزار کنیم این تصور ایجاد میشود که نظام میخواهد از خود دفاع کند باید بسترها را فراهم و آرمها را دور و برچسبهای حاکمیتی را کمرنگتر کنیم تا یک احساس واقعی از حضور و مشارکت مردم ایجاد شود. چرا که مردم پایگاههای اصلی انقلاب بودند که همچنان باید دیده شوند. همچنین تنوع قالبها و ابزارهای کاری بهویژه قالبهای جدید و موثر و چندرسانهای کردن این قالب و استفاده از ظرفیت فضای مجازی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی در پایان تاکید کرد: کودکان و نوجوانان و جوانان را در این فضا باید جدی بگیریم اینها نسلی هستند که فضای ناآگاهیهای فراوانی را تجربه کردهاند مخاطبان اصلی این حرکتها در چهلمین سال انقلاب اسلامی باید آنها باشند. لذا باید به زبان، ادبیات و ساحتهای وجودی این جامعه هدف توجه بیشتر داشته باشیم در غیر اینصورت مانند این است که انقلاب را در یک دور تسلسل دوباره برای خودمان تعریف کردهایم.
نظر شما