این نویسنده و منتقد ادبی افزود: انتخاب فرهاد به عنوان پنج نامزد نهایی جایزه اندرسن و دریافت دیپلم افتخار برای کتاب «زیبا صدایم کن» افتخاری است برای کل سرزمین ایران و خانواده بزرگ ادبیات کودک و نوجوان.
وی همچنین به سابقه این جایزه در ایران اشاره کرد و گفت: پیش از این هم هوشنگ مرادی کرمانی، محمدرضا یوسفی و محمدرضا شمس هم موفق به دریافت دیپلم افتخار دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) شده بودند.
توزندهجانی در ادامه به تاثیر جوایز جهانی بر کیفیت ادبیات کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: اگر نخواهیم با اغراق صحبت کنیم و بگوییم در حوزه ادبیات کودک و نوجوان آثار شاخص زیادی داریم که در سطح جهان با آثار برتر برابری میکنند و نگاه واقع بینانه داشته باشیم، میتوانیم بگوییم در طول سی سال اخیر، نویسندگان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان آثاری خلق کردهاند که از کیفیت خوبی برخوردار است و قابلیت مطرح شدن در سطح جهانی دارد. مخصوصا در عرصه داستان کودک، نویسندگان ما حرف زیادی برای گفتن دارند و تا بهحال بسیاری از داستانهای کوتاه کودک ما به زبانهای دیگر ترجمه شده و از آنها استقبال شده است.
خالق «خانواده دیوها» با بیان اینکه اگر میخواهیم در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، حرکتهای بزرگی انجام دهیم باید زمینههای لازم برای مطرح شدن در عرصه بینالمللی را فراهم کنیم تا نویسندگان شاخص ما با آثارشان شناخته شوند، گفت: واقعیت این است که وقتی نویسندهای از کشورمان، موفقیتی در جایزههای بینالمللی کسب میکند، خواه ناخواه بقیه نویسندگان، مخصوصا در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، هم امیدوار میشوند و سعی میکنند سطح آثارشان را بالا ببرند.
توزندهجانی در ادامه به حوزه رمان نوجوان اشاره کرد و گفت: مثلا در حوزه رمان نوجوان، ما مدت زیادی نیست که شروع به تولید اثر کردهایم، اما موفق بودهایم و نویسندگان ما توانستهاند رمانهایی مانند «زیبا صدایم کن» بنویسند که در سطح جوایز جهانی مطرح شود و سیگنالی برای بقیه نویسندگان تولید کند که آثار شاخصی بنویسند. از سویی این اتفاق برای خود نویسنده هم ارزشمند است و سبب معرفی بیشتر او به جامعه مخاطب در کشور، افزایش خوانندهها و افزایش شمارگان آثارش میشود و طبیعتا ناشران خارجی هم نسبت به ترجمه آثارش راغب میشوند.
نظر شما