رئیس انجمن فرهنگی ناشران بینالملل گفت: این دبیرخانه باید در طول سال با برنامهریزیهای مدون در همکاری با نهادها و سازمانهای مختلف، به دنبال برنامههای نو و جدید با توجه به اقتضائات جامعه در حوزه کتابخوانی باشد.
عابدینی با بیان اینکه ما در این مسیر برخی راهها را به اشتباه رفتیم، عنوان کرد: طبیعی است که هر اقدامی خطا به همراه دارد، هیچ اشکالی ندارد و امروز میتوانیم با تجربهای 25 ساله آن خطاها را جبران کرده و به دنبال حرکت در مسیر جدید با کمترین اشتباه پیش برویم.
وی تاکید کرد: گاهی وقتها آماری ارائه میشود که بر اساس آن ایران را در حوزه کتاب و کتابخوانی خوب و قوی نشان میدهد اما من معتقدم که در این زمینه فاصله زیادی با دنیا داریم و صنعت نشر ایران ضعیف است و نمیتوان آن را با صنعت دیگری مقایسه کرد.
عابدینی با بیان اینکه به عنوان یک ناشر معتقدم باید در افکار و نگاهمان به هفته کتاب بازنگری انجام شود، گفت: من معتقدم که رویکرد حمایتهای ارشاد از حوزه نشر باید تغییر کند. نباید از تغییر ترسید و این تغییرات میتواند از بخش کودکان و نوجوانان شروع شود و به حوزههای دیگر تسری پیدا کند.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر دیدهایم که دانشجویان به سمت جزوهخوانی سوق پیدا کردهاند و دیگر از خرید کتاب خبری نیست و دانشجویان و استادان هم نسبت به آن علاقهای نشان نمیدهند. به نظرم آسیبشناسی چرایی بروز این رفتار غیرفرهنگی باید توسط کارشناسان فرهنگی بررسی شود و هفته کتاب فرصت خوبی است تا این موضوع نقد شود.
رئیس انجمن فرهنگی ناشران بینالملل همچنین درباره ضرورت برنامهریزی برای هفته کتاب نیز، توضیح داد: اگر در طول سال کارگروه یا دبیرخانهای به صورت دائمی برای برنامههای این هفته جلسه بگذارد و برنامهریزی کند، قطعا تاثیر زیادی بر غنای این هفته خواهد داشت.
به گفته عابدینی، در بدنه نشر پول و حمایت وجود دارد اما اگر در مسیر درست خود هزینه شود، سودده خواهد بود.
وی افزود: افراد متعهد و دلسوز در این صنعت وجود دارند، هر چند در کنار آن باید افراد جدیدی به بدنه نشر تزریق شوند و با افکار جدید و انرژی بالاتر حرکت کنند و فرهنگسازی در حوزه نشر را به شکل جدی دبنال کنند.
نظر شما