در این نشست حجتالاسلام رسول جعفریان، محمد باقری و فرید قاسملو به ایراد سخن میپردازد و در این مراسم کتابهای فواد سزگین نیز به نمایش گذاشته میشود.
فواد سزگین، اندیشمند اسلامی و تاریخدان ترکیهای بود. او مدرس دانشگاه استانبول بود، اما در پی کودتای ۱۹۶۰ میلادی ترکیه این سمت را از دست داد. وی در سال ۱۹۶۱ به آلمان مهاجرت کرد و به عنوان استاد مدعو در دانشگاه فرانکفورت شروع به کار کرد. در سال ۱۹۸۲، سزگین مؤسسه تاریخ علوم اسلامی عربی را تاسیس کرد. امروز این مؤسسه جامعترین مجموعه از متون تاریخ علم عربی اسلامی در جهان را دارا است.
سزگین، در سال ۱۹۸۳ یک موزه منحصربهفرد در این مؤسسه، با گرد هم آوردن بیش از ۸۰۰ مدل از دستگاههای علمی تاریخی، ابزار و نقشهها، عمدتاً متعلق به عصر طلایی علوم اسلامی تأسیس کرد. موزه بسیار مشابهی در سال ۲۰۰۸ در استانبول افتتاح شد. در سال ۱۹۶۸، سزگین چهار کتاب ناشناخته حساب «دیوفانت» را در حرم امام رضا (ع) در شهر مشهد مقدس یافت.
وی در زمینه احیاء و بازسازی دستاوردهای تمدنی دانشمندان اسلامی کارهای ماندگاری را از خود به جای گذاشت و یک مرکز نمایشگاهی و موزهای ارزشمندی را در شهر فرانکفورت و در مرکز انستیتو تاریخ علوم اسلامی این شهر تشکیل داد.
۱۳ جلد کتاب تاریخ ادبیات عربی او (۱۹۶۷-۲۰۰۰) زیر بنای تاریخ علم و فناوری در جهان اسلام و گاهشمار دانشمندان و مهندسان مسلمان است. کتاب ۵ جلدی علوم طبیعی اسلام او اسناد اقلام موجود در موزه فرانکفورت است.
سزگین استدلال کرده است که دریانوردان مسلمان آمریکا را پیش از غربیها کشف کرده بودند و با اسناد معتبر نشان داده که غربیها بدون استفاده از مدارک مسلمانان نمیتوانستند با آن امکانات دریانوردی آن موقع به آمریکا برسند.
نظر شما