کتاب «امام حسن مجتبی (ع) جان دل پیامبر (ص)»، ضمن بیان فضائل شخصیتی و مکارم و محاسن اخلاقی امام حسن مجتبی (ع)، نگاهی به دوران زندگانی و امامت و بهویژه صلح آن حضرت دارد.
حسین استاد وَلی در بخشی از مقدمه کتاب نوشته است: «درنظر داشتم تا اگر سرنوشت یاری کند، کتابی درباره زندگانی امام مجتبی (ع) به نگارش درآورم که پرده از روی تهمتهای خائنان و افسانههای دروغبافان که درباره سرور جوانان بهشتی و جان دل پیامبر گرامی اسلام (ص) ساخته شده و متاسفانه کتابهای تاریخی و حدیثی را پر کرده است، بردارم؛ دروغها و افسانههایی که آن حضرت را مظلومترین مظلومان عالَم در طول تاریخ گذشته حتی از جانب شیعیان و دوستانش ساخته، تا جایی که خودیها او را بهخاطر صلح افتخارآمیزش سرزنش کردند و با سخنانی تلختر از زهر و برندهتر از شمشیر با حضرتش روبهرو شدند.
همچنین در آن کتاب، دروغ شایعهسازان را درباره ازدواجهای آن حضرت برملا سازم، شایعاتی که با ساختن آنها، آن امام مظلوم را از مقام بالا و شأن والایش یه زیر آوردند. همه این شایعات از آنجا سرچشمه گرفت که دستهای خائن حکومتهای جبار - بهویژه بنیعباس - افرادی را برانگیخت و جوایزی برای پولپرستان و بردگان سران ستمکار تعیین کرد تا اخباری دروغ و تحریفشده ساختند تا چهره نازنین آن امام را مشوّه سازند و بدنامی برای حضرتش به ارمغان آورند یا دشمن غدارِ او را پاک و نیکوکار جلوه دهند. از اینرو به تالیف این کتاب درباره امام مجتبی (ع) پرداختم که هم جامع فضایل و مناقب و بخشی از تاریخ زندگانی آن حضرت است و هم شبهاتی را که درباره آن شخصیت عظیم مطرح کردهاند، پاسخ داده است.»
در فصل چهارم کتاب درباره پاسخ دندانشکن امام حسن (ع) به معاویه در برابر ناسزاگویی او، میخوانیم: «ابوالفرج اصفهانی به سندش از حبیببن ثابت نقل کرده که گفت: هنگامی که معاویه وارد کوفه شد به سخنرانی پرداخت و حسن و حسین (ع) پایین منبر نشسته بودند. معاویه از علی (ع) یاد کرد و به آن حضرت ناسزا گفت و سپس به ناسزاگویی به امام حسن (ع) پرداخت. امام حسین (ع) برخاست تا پاسخ او را بدهد، امام حسن (ع) دست او را گرفت و نشاند، آنگاه خود برخاست و فرمود: «ای که از علی یاد کردی، من حسنم و پدرم علی است، و تو معاویه هستی و پدرت صخر (ابوسفیان). مادر من فاطمه است و مادر تو هند (جگرخواره). جد من رسول خدا (ص) است و جد تو عُتبةبن ربیعه. جده من خدیجه است و جده تو قُتَیله. پس خدا لعنت کند هریک از ما را که گمنامتر و حَسب و نَسبش پَستتر و شرش در گذشته و حال بیشتر و کفر و نفاقش دیرینهتر است»! و گروههایی از اهل مسجد گفتند: آمین.
یحییبن مَعین ناقل این خبر میگوید: من نیز میگویم آمین. فضل (راوی دیگر) میگوید: من نیز میگویم آمین. و ابوالفرج اصفهانی گوید: من هم میگویم آمین. ابن ابیالحدید گوید: من هم میگویم آمین. من احمد همدانی مولف این کتاب هم میگویم: آمین.»
مطالب این کتاب در 9 باب با عنوانهای «فضائل و شخصیت ممتاز امام مجتبی (ع)»، «مکارم و محاسن اخلاق امام مجتبی (ع)»، «امام حسن (ع) در دوران مسئولان پیش از خود»، «صلح و اسباب و نتایج آن»، «برخی از سخنان، ادعیه و اشعار امام مجتبی (ع)»، «ولادت و شمایل آن حضرت»، «شهادت و مظلومیت آن حضرت»، «زیارت آن حضرت» و «یاران، همسران و فرزندان آن حضرت» تنظیم شده است.
نخستین چاپ کتاب «امام حسن مجتبی (ع) جان دل پیامبر (ص)» در 319 صفحه با شمارگان یکهزار و 500 نسخه به بهای 22 هزار تومان از سوی مرکز فرهنگی انتشاراتی منیر راهی بازار نشر شده است.
نظر شما