شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۴
مجموعه داستان کوتاه منتشرنشده‌ای از نجیب محفوظ در خانه دخترش یافت شد

مجموعه داستان کوتاه منتشرنشده‌ای از نجیب محفوظ، نویسنده مصری جایزه نوبل در جعبه‌ای از کاغذهای دست‌نوشته‌اش یافت شد که قرار است ماه آینده در مصر و سال آینده در انگلیس وارد بازار کتاب شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، 50 داستان کوتاه دست‌نوشته از نجیب محفوظ توسط محمد شعیر، خبرنگار مصری در خانه اُم کلثوم، دختر نویسنده‌یِ برنده نوبل ادبیات پیدا شد. با اینکه بعضی از این داستان‌ها در هنگام حیات محفوظ در مجلات مختلف منتشر شد اما 18 عدد از این داستان‌ها هیچ‌وقت منتشر نشده‌اند.
 
بنا بر گفته ساقی بوکز، ناشر بریتانیایی که قرار است پاییز سال آینده این مجموعه را وارد بازار کتاب کند «داستان‌ها پر از قصه‌های آموزشی است.»
 
شعیر در حال کار کردن بر روی کتابی از دست‌نوشته‌های محفوظ بود که دختر محفوظ جعبه‌ای از کاغذهای دست‌نوشته پدرش را به او داد. شعیر می‌گوید: «احساس می‌کردم گنجی ارزشمند روبه‌روی من قرار گرفته است.»
 
نجیب محفوظ نویسنده 34 داستان بلند و 350 داستان کوتاه است و در سال 1988 برنده جایزه نوبل ادبیات شد. اعضای هیئت داوران نوبل او را فردی توصیف کردند که «به وسیله روایت هنرمندانه‌اش از جهان عرب داستان‌هایی خلق کرده است که می‌توان آن را به همه انسان‌ها نسبت داد.»
 
انتشارات بریتانیایی هم اعلام کرد: «بیشتر از آنچه قابل‌تصور باشد هیجان‌زده هستیم که این داستان‌ها را به خوانندگان انگلیسی ارائه کنیم. داستان‌های محفوظ اغلب مشاهده کنایه‌وار خصوصیت‌های انسانی است. در نتیجه کشف این بسته ارزشمند خبر شگفت‌انگیزی برای طرفداران یکی از داستان‌نویسان محبوب دنیا است.»
 
این مجموعه داستان کوتاه در ماه آینده در تاریخ یازدهم دسامبر-که مصادف با سالروز تولد نجیب محفوظ است- منتشر خواهد شد.
 
داستان‌های دست‌نویس نجیب محفوظ یادداشتی را به همراه داشت که روی آن نوشته بود «برای نشر در سال 1994». ناشر انگلیسی اعلام کرد سال 1994 برای نجیب محفوظ خیلی سخت گذشت زیرا در سن 82 سالگی به صورت مکرر تهدید به مرگ شده بود و پلیس ویژه برای حفاظت از او تعیین شده بود.
 
 با این حال همان سال در بیرون خانه‌اش در قاهره توسط یکی از گروه‌های افراطی با چاقو به گردنش ضربه زدند: «او از این اتفاق جان سالم به در برد اما عصب‌های دست راستش برای همیشه از بین رفت. در نتیجه بیشتر از چند دقیه در روز توانایی نوشتن نداشت. به همین دلیل بیشر داستان‌هایش را می‌گفت و کسی یادداشت می‌کرد. در آخرین دهه زندگی‌اش بیشتر روایت‌های کوتاه می‌نوشت.»
 
هنوز معلوم نیست داستان‌هایی کوتاهِ یافت‌شده قبل یا بعد از این حمله به نگارش درآمده است یا خیر.
 
نجيب محفوظ در سال 1911 در قاهره ديده به جهان گشود. درسال 1935 از دانشگاه قاهره در رشته فلسفه فارغ التحصيل شد.  نويسندگي را از سن 17 سالگي آغاز كرد و اولين رمانش در سال 1939 منتشر شد. رمانهاي سه گانه محفوظ درباره قاهره از كارهاي معروف نویسنده است. اين كتابها به ترتيب «بينالقصرين»، «قصرالشوق» و «السوكريه» نام دارند. نام كتاب‌ها برگرفته از نام خيابان‌هايي در قاهره است كه محفوظ كودكي و جواني‌اش را در آن به سر برده است. محفوظ نوشتن اين كتابها را در سال 1956 آغاز كرد و خود این سه کتاب را خیلی دوست داشت.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها