آیین افتتاحیه نمایشگاه کتاب و رسانههای دیجیتال کرمانشاه برگزار شد.
علی غیاثیندوشن (مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در این مراسم از سرانه مطالعه و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی به عنوان یکی از شاخصهای سنجش توسعه در جامعه یاد کرد و افزود: کتاب وسیلهای است که به مدد آن نه تنها حال و علم خوانننده دگرگون میشود بلکه دانش بشری از انحطاط و زوال در امان میماند.
مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه برگزاری نمایشگاه کتاب یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی برای هرجامعه است، یادآور شد: کرمانشاه با سابقه و فرهنگ غنی که دارد سالهاست که میزبان این رویداد برگ فرهنگی است و هرساله برگزاری آن باشکوهتر و بهتر برگزار میشود.
غیاثی همچنین از نمایشگاه کتاب کرمانشاه به عنوان یکی از نمایشگاههای خوب کشور یاد کرد و گفت: اگر به تاریخ و فرهنگ هر تمدن نگاهی بیندازیم آن را خالی از کتاب نخواهیم دید و همواره باید از راهکارهای تشویقی برای افزایش میل و گرایش کتاب دوستان به کتابخوانی استفاده کرد.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام رحیم جعفری؛مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از گسترش فرهنگ کتابخوانی و آشتی و پیوند دوباره با کتاب به عنوان یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه یاد کرد و افزود: این نمایشگاه با شعار «حال خوب خواندن» از ۲۰ الی ۲۵ آّبان دایر است.
جعفری با اشاره به عرضه ۱۰۰هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه، اظهار داشت: وجود ناشران برجسته کشوری و استانی با عرضه نشریات متعدد یکی از مزیتهای این نمایشگاه قلمداد میشود که بر جذابیت روز افزون آن میافزاید.
به گفته این مسوول، از اول امسال تاکنون بیش از ۱۴۰ عنوان کتاب با یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار در استان چاپ شده و برای اولین بار با توجه به حساسیتهای موجود بر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، نمایشگاه رسانههای دیجیتال در محل برپایی نمایشگاه کتاب استان همزمان در حال برگزاری است.
وی به بهرهبرداری از چند پروژه فرهنگی این اداره کل اشاره کرد و گفت: با بهرهبرداری از این تعداد پروژه سرانه فضای فرهنگی استان ۱۵ متر افزوده میشود.
تدارک برنامههای ویژه با محوریت زلزله استان از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده در این نمایشگاه است. اجرای برنامههای شاد و متنوع توسط هنرمندان کرمانشاهی به همراه تجلیل از فعالان عرصه کتاب همچون منصور یاقوتی، علیرضا گودرزی، خسرو عیساییان، کیوان کاشفی، رضا سلیم ساسانی، فریبا جمشیدی، صابر بشیری، حمید مرادی و خسرو تمری از دیگر برنامههای جنبی درنظرگرفته شده بود.
در کنار برپایی نمایشگاه های کتاب، طرحهایی مانند عیدانه کتاب، پاییزانه کتاب، باشگاههای کتاب، روستاهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب به منظور ترویج کتابخوانی اجرا میشود.
همچنین غرفه نذر کتاب، غرفه رسانهها با جانمایی در ورودی سالن اصلی نمایشگاه، غرفه کاهش آسیبهای اجتماعی با ارائه گزارشی از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در استان، غرفه پاسخ به سئوالات اجتماعی، فرهنگی و دینی مراجعین از غرفههای متنوع نمایشگاه است.
این نمایشگاه تا ۲۵ آبان ماه ادامه دارد و ساعت فعالیت نمایشگاه ۹ تا ۱۲ و ۱۵ تا ۲۰ اعلام شده است.
نظر شما