یکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱
هیچ غرفه‌ای خالی از خریدار نبود/ کتاب‌های لوکس خریدار بالایی نداشت

به گفته غرفه‌داران نمایشگاه کتاب کرمانشاه امسال کتاب‌های لوکس و نفیس به دلیل افزایش قیمتی که داشتند چندان خریداری نشد و مردم به سمت کتاب‌های کوچک با جلد معمولی اما با قیمت مناسب رفتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از کرمانشاه، چهاردهمین نمایشگاه کتاب کرمانشاه که از ۲۰ الی ۲۵ آبان در نمایشگاه دائمی کرمانشاه برگزار شد حتی در ساعت کاری صبح هم که اکثر افراد سرکار هستند و دانشجویان و دانش‌آموزان نیز در کلاس‌های درس حضور دارند میزان جمعیت قابل توجهی از بازدیدکنندگان بود. همچنین سالن‌های جانبی نمایشگاه که برنامه‌های جنبی در آن برگزار می‌شود نیز مملو از افراد مشتاق بود.

اکثر کسانی که به بازدید نمایشگاه می‌آمدند نیز دست خالی بیرون نمی‌‌رفتند و کیسه‌های پر از خرید کتاب در دستان آن‌ها مشاهده می‌شد.

اما نظر اصلی درباره میزان استقبال مردم را باید از غرفه‌داران پرسید، زیرا آن‌ها بودند که از نزدیک با بازدیدکنندگان در ارتباط بودند و از میزان فروش کتاب خبر دارند.

هیچ غرفه‌ای خالی از خریدار نبود

مژده حیاتی یکی از غرفه‌داران نمایشگاه کتاب کرمانشاه است که درباره استقبال مردم از نمایشگاه به ایبنا می‌گوید: استقبال مردم بسیار خوب بود، اکثر مخاطبان ما را دانشجویان، دانش‌آموزان و خصوصا نسل جوان تشکیل می‌دادند که این نشانه خوبی است و بیان می‌کند که نسل جوان نیز به فرهنگ مطالعه و کتابخوانی توجه ویژه دارند. البته مثل همیشه بخشی از مخاطبان ما نیز افراد پیشکسوت و فرهیخته میانسال بودند که نسبت به جوانان با دقت و وسواس بیشتری کتاب‌ها را بررسی و کتاب مورد علاقه خود را خریداری کردند.

این غرفه‌دار نمایشگاه کتاب کرمانشاه با بیان اینکه اکثر افرادی که کتاب می‌خرند از بن استفاده می‌کنند، ادامه می‌دهد: از آنجاییکه رقم بن کتاب بیش از صد هزار تومان است استفاده از بن نشان می‌دهد که میزان خرید مردم بالا بود. اگرچه میزان استقبال از غرفه‌ها هم بسته به نوع انتشارات، مباحث کتاب‌ها و سلیقه مردم متفاوت است اما تقریبا هیچ غرفه‌ای نبود که خالی از خریدار کتاب باشد.
 
خرید کتاب مورد علاقه با هر قیمتی

صابر پاک‌آیین یکی دیگر از غرفه‌داران است و درباره تاثیر گرانی بر میزان خرید کتاب، بیان می‌کند: اگرچه به دلیل گرانی کاغذ امسال قیمت کتاب مقداری بالا رفته اما مردم همچنان خرید خود را انجام دادند و اگر کتابی را واقعا دوست داشتند آن را با هر قیمتی می‌خرند.

وی عمده تمایل مردم را به سمت کتاب‌های داستان کوتاه، رمان، کتاب‌های تاریخی، کتاب‌های علمی و کتاب‌های کودک و نوجوان می‌داند و می‌افزاید: غرفه‌های فروش کتب دانشگاهی نیز در صدر غرفه‌های پرفروش بودند. البته بسیاری از مردم هم هستند که کتاب نخریدند و فقط در غرفه‌ها حاضر شدند، کتاب‌ها را ورق می‌زدند و نگاه می‌کردند که مشخص نیست ناشی از گرانی کتاب است یا اینکه کتاب مورد علاقه خود را پیدا نمی‌کنند.

عرضه کتاب‌های پرفروش در نمایشگاه

این غرفه‌دار به کیفیت خوب کتاب‌ها در نمایشگاه کتاب امسال هم گریزی می‌زند و متذکر می‌شود: بسیاری از کتاب‌هایی که در غرفه‌ها عرضه می‌شود چندین بار چاپ مجدد شده و در صدر کتاب‌های پرفروش ایران و دنیا است. برای اینکه مردم به راحتی بتوانند به کتاب‌های خوب دسترسی پیدا کنند اکثر غرفه‌ها اسامی کتاب‌های مطرح و پرفروش خود را در معرض دید نصب کرده‌اند تا خریداران انتخاب بهتری داشته باشند.

در مقابل فریبا عزیزی غرفه‌دار دیگری است که از کاهش فروش کتاب در نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته می‌گوید و تاکید می‌کند: شاید بخشی از این کاهش فروش ناشی از بالا رفتن قیمت کتاب باشد که چون میزان درآمد مردم کم شده پول کمتری را به خرید کتاب اختصاص می‌دهند و موارد دیگر را در اولویت قرار می‌دهند. اکثر مخاطبان نمایشگاه هم درآمد چندانی ندارند و گاهی واقعا نمی‌توانند کتاب مورد علاقه خود را بخرند.

کتاب‌های لوکس خریدار بالایی نداشت

این غرفه‌دار پرفروش‌ترین کتاب‌ها را کتاب‌هایی می‌داند که قیمت به نسبت کمتری دارند و بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

عزیزی معتقد است برعکس سال‌های گذشته، امسال کتاب‌های لوکس و نفیس به دلیل افزایش قیمتی که داشتند چندان خریداری نشد و مردم به سمت کتاب‌های کوچک با جلد معمولی اما با قیمت مناسب رفتند.

وی از تاثیر بن کتاب بر افزایش فروش نمایشگاه هم یاد می‌کند و ادامه می‌دهد: تخفیف‌ها انگیزه مردم را بیشتر می‌کند و ای کاش دست ناشران و غرفه‌داران برای دادن تخفیف بیشتر باز بود اما آن‌ها نیز باید جوابگوی هزینه‌هایی که دارند باشد اما سقف تخفیفی که می‌توانستند را لحاظ کردند.
 
راهکارها برای افزایش خرید کتاب

عزیزی یک پیشنهاد هم برای افزایش فروش کتاب و جلب توجه مردم برای خرید کتاب دارد و یادآور می‌شود: خیرین می‌توانند در این زمینه پای کار بیایند و تعدادی کتاب را بخرند و در اختیار علاقمندانی که توان خرید چندانی ندارند قرار بدهند.

این غرفه‌دار گفت: حتی ادارات، سازمان‌ها و دستگاه‌ها که بودجه کافی دارند می‌توانند بخشی از بودجه فرهنگی را برای خرید کتاب برای کارمندانشان و یا غنی کردن کتابخانه‌ای که دارند اختصاص دهند.
 
کتاب مخاطب واقعی خود را دارد

فرهاد تجلی‌فر نیز دیگر غرفه‌داری است که درباره میزان استقبال مردم از نمایشگاه کتاب استانی و راه افزایش آن می‌گوید: به عقیده من خرید کتاب نیازمند یارانه و ... نیست زیرا افرادی که کتابخوان واقعی هستند در تمام ایام سال برای خرید کتاب در فصل نمایشگاه پول پس انداز می‌کنند. کتاب به هر حال مخاطب واقعی خود را پیدا می‌کند و این روند همیشه وجود داشته است.

تجلی‌فر با بیان ایننکه انتشارات هم می‌توانند به نوعی به مردم کمک کنند و هم کتاب بیشتری بفروشند، عنوان کرد: بهتر است انتشارات سراغ جلدهای لوکس و نفیس نروند و از کاغذهای ساده‌تری استفاده کنند تا قیمت تمام‌شده کتاب پایین بیاید، این امر هم به کاهش هزینه‌های خود انتشارات کمک می‌کند؛ قیمت کتاب هم برای مخاطب کمتر و در نتیجه فروش آن بیشتر خواهد شد.

این غرفه‌دار معتقد است در مجموع امسال نمایشگاه کتاب کرمانشاه فروش و استقبال خوبی داشته است و مانند سال‌های گذشته حتما فروش کتاب در این نمایشگاه چند صد میلیونی داشت.

براساس بررسی‌های انجام شده، ۸۵۰ میلیون تومان بن خرید کتاب در این نمایشگاه به فروش رفته که با توجه به این میزان رقم  ۲.۵ میلیارد تومانی برای فروش آن اعلام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها