وی ادامه داد: هر نظریه و بنایی هرچه بنیادیتر، جامعتر و نظاممندتر باشد فرا زمانیتر میشود و به همان میزان که کامل است کارآمد است مثل اتومبیلی که هرچه موتور قویتر داشته باشد کارآمدی بیشتری دارد که نظریات علامه طباطبایی(ره) از این سنخ است.
حجتالاسلام واعظی نیز با اشاره به موضوع بحث خود مبنی بر ادراکات سیاسی و اعتباری در اندیشه علامه طباطبایی(ره) یادآور شد: ایشان در یک دوران شصت هفتاد ساله واقعا فعالیتهای بابرکتی انجام دادند و تفسیر المیزان ایشان قطعاً فخر شیعه و از بزرگترین افتخارات حوزههای علمیه است.
وی افزود: در مورد ادراکات اعتباری کاربست در حوزه فلسفه سیاسی که باید بررسی کنیم چه بازتابی در مسائل حوزه فلسفه سیاسی دارد، از این رو باید گفت این نظریه اصل ادراکات ابداع ایشان نیست و تباری در علم اصول دارد و به ویژه استاد ایشان محقق اصفهانی آن را مطرح کردهاند ولی علامه طباطبایی(ره) این بحث را تجدید و احیاء و بسط داده است.
در ادامه حجت الاسلام نجف لک زایی بیان کرد: موضوع بحث بنده امنیت در فلسفه سیاسی علامه طباطبایی(ره) است چون میدانیم علم سیاست از دولت بحث میکند و فلسفه و کارویژه دولت بحث تأمین امنیت است.
وی افزود: امنیت چیزی است که غیر از دولت نهاد دیگری متصدی آن نیست، وقتی از امنیت صحبت میکنیم مهمترین رکن در سیاست و دولت است و امنیت امری گرانبار از ارزشهای هرجامعهای است که این واژه در اندیشه سیاسی علامه طباطبایی(ره) به ویژه در مسائل حکمی ایشان و در تفسیرالمیزان نکات بسیار مهمی را به دست میدهد که در دانشهای دیگر هم قابل استفاده است. در ادامه این نشست تعدادی از حاضران به بیان پرسش ها و سؤالات خود پرداختند.
در پایان این نشست علمی بیانیه مجمع عالی حکمت اسلامی به مناسبت سالروز ارتحال علامه سید محمد حسین طباطبایی، قرائت شد.
نظر شما