چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۵
اگر امروز برای خرید کتاب هزینه نکنیم فردا باید هزینه‌ای بیشتر برای نخواندن و نخریدن کنیم

ملاوردی گفت: باید تلاش شود که روی آثار مکتوب حقوق شهروندی سرمایه‌گذاری شود چراکه امروز اگر هزینه‌ای برای خرید کتاب‌های مرتبط با این حوزه بپردازیم بسیار کمتر از هزینه‌ای خواهد بود که جامعه در آینده برای نخریدن و نخواندن کتاب خواهد پرداخت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) هم‌اندیشی نویسندگان حقوق شهروندی کشور عصر امروز(30 آبان) با حضور علی‌اصغر کاراندیش، دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حقوق شهروندی، شهین‌دخت ملاوردی، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی، لادن حیدری و مونس کشاورز در باغ زیبا برگزار شد.
 
شهین‌دخت ملاوردی در این نشست با اشاره به برگزاری هفته کتاب و کتابخوانی گفت: شعار امسال حال خوش خواندن بوده که می‌تواند تشویقی برای کتابخوانی و توجه به کتاب و نقش و ترتیب آن در جامعه باشد.
 
وی ادامه داد: البته امروز فضای کتابخوانی به سوی الکترونیکی‌شدن پیش‌رفته و اقبال و استقبال جوانان به این عرصه ظرفیت جدیدی را در اختیار ما گذاشته که نمی‌توان از آن به راحتی گذشت.
 
وی با بیان اینکه نباید گرامیداشت کتاب و کتابخوانی به یک هفته محدود باشد و تمام هفته‌ها باید هفته کتاب باشد عنوان کرد:‌ ما در این هفته تقارن با هفته وحدت را نیز داریم و به نظر می‌رسد ترجمه مکارم اخلاقی از سوی پیامبر(ص) بحث دیگری از حقوق شهروندی باشد.
 
ملاوردی با اشاره به تعامل و گفت‌وگو بین بخش‌های مختلف قوه مجریه برای عملیاتی کرده مفاد منشور حقوق شهروندی عنوان کرد: البته باید توجه داشت که نباید انتظار داشت که مطالبات تاریخی صدساله ایران در این حوزه را طی 2 سال پیاده‌سازی کرد و طبیعی است که چنین پروژه‌ای زمانبر خواهد بود. با این وجود ریل‌گذاری‌ها برای پیاده‌سازی این منشور انجام شده و اگرچه به نظر می‌رسد خروجی ملموسی نداشته باشیم اما به مرور زمان نتایج آن حاصل خواهد شد.
 
این مقام مسئول تاکید کرد: پروژه‌های اجتماعی برخلاف پروژه‌های اقتصادی بلندمدت، دیربازده و زمانبر است، اما راه خود را پیدا می‌کند. ما نیز برای اجرای منشور حقوق شهروندی دو حوزه نهادسازی و نهادینه‌سازی را دنبال خواهیم کرد.
 
ملاوردی خطاب به نویسندگان حوزه حقوق شهروندی گفت: تلاش شما نویسندگان در ظرفیت‌سازی و نهادینه‌سازی حقوق شهروندی تاثیرگذار خواهد بود و دولت نیز باید تلاش کند از این پتانسیل استفاده کند.
 
دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی در بخش دیگر سخنانش به برخی از ناهماهنگی‌ها میان قوه قضاییه و دولت در اجرای این منشور اشاره کرد و گفت: البته تصمیم دولت تنظیم این منشور در قالب یک لایحه نیست چراکه بسیاری از مفاد این منشور خود در قالب قانون اساسی ما وجود دارد. بنابراین تلاش دولت تنها پیگیری و ابلاغ این منشور در سازمان‌ها و نهادهای ذیربطش است.
 
به گفته ملاوردی، این منشور اگرچه اعلامی است اما جنبه الزام‌آور ندارد، با این وجود جنبه اخلاقی و تعهد‌آور برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با آن خواهد داشت.
 
وی با بیان اینکه دولت از تدوین سند امنیت قضایی در قوه قضاییه خرسند خواهد شد، اظهار کرد: امیدواریم که در تعامل با قوه قضاییه از طریق وزارت دادگستری پیشرفت‌های خوبی را در این حوزه داشته باشیم و به یک چارچوب مشخص برسیم.
 
ملاوردی همچنین به نقش نهادهایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما در اجرایی سازی این منشور اشاره کرد و گفت: اخیرا در نشست معاونان پژوهشی دانشگاهی از میان 10 دانشگاه برتر، دانشگاه شهید بهشتی متولی پیگیری این حوزه شده و قرار است ما نیز بانک اطلاعاتی از سازمان‌های مردم‌نهاد در این عرصه را تکمیل کنیم.
 
این مقام مسئول در ادامه سخنانش به نقش خانواده‌ها در فرهنگ‌سازی حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: باید به جای برجسته‌کردن تفاوت‌ها شباهت‌ها را در نظر بگیریم و با همکاری‌های شبکه‌ای با هزینه کمتر و سرعت بیشتر این منشور را اجرایی کنیم. تلاش ما این است که برش دستگاهی و برش استانی در اجرای منشور حقوق شهروندی داشته باشیم.
 
ملاوردی در بخش پایانی سخنانش از امضای تفاهم‌نامه‌ای با آموزش عالی برای تدریس دو واحد مرتبط با این حوزه خبر داد و گفت: همچنین باید تلاش شود که روی آثار مکتوب حقوق شهروندی سرمایه‌گذاری شود چراکه امروز اگر هزینه‌ای برای خرید کتاب‌های مرتبط با این حوزه بپردازیم بسیار کمتر از هزینه‌ای خواهد بود که جامعه در آینده برای نخریدن و نخواندن کتاب خواهد پرداخت.

مونس کشاورز رئیس دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی در این نشست توضیحاتی را درباره فعالیت‌های دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی ارایه کرد و گفت: اغلب نویسندگان این حوزه از وکلای موفق و دانشجویان دکتری رشته حقوق هستند و اکنون نمایشگاهی از 150 کتاب چاپ نخست در این حوزه رونمایی شده است. این ایده می‌تواند به ماندگار شدن جریان حقوق شهروندی در کشور بیانجامد.
 
وی با بیان اینکه قرار است با هماهنگی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تمام آثار حقوق شهروندی در این سازمان آرشیو شود افزود: این اقدام می‌تواند به ساماندهی این حوزه کمک شایانی کند. لازم به ذکر است که کتاب‌های تالیف شده در حوزه حقوق شهروندی در موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، مدنی و همبستگی به چاپ رسیده است.
 
مصطفی شعبانی، عضو دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی نیز با تاکید بر شناسایی فعالان این عرصه توسط این دبیرخانه گفت: حال که دولت اقدام به پیاده‌سازی فصل سوم قانون اساسی کرده و بر این اساس منشور حقوق شهروندی شکل گرفته امید است که به این موضوع جامع عمل پوشانده شود و تنها به برگزاری همایش اکتفا نشود.
 
وی تاکید کرد: اندیشه‌های مولفان کتاب‌های حقوق شهروندی نباید در کتاب‌ها باقی بماند و باید در معرض قضاوت و ارزیابی مخاطبان آن‌ها در جامعه قرار گیرد.
 
شعبانی در پایان سخنانش گفت: شهروندان باید احساس کنند دولت در این باره جدی است و قرار نیست تنها به کارهای نمایشی اکتفا کند. دولت نیز باید بستر مناسب را برای اجرای حقوق شهروندی فراهم کند.
 
جواد نوروزی؛ عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی نیز در بخش دیگری از این نشست از امضای نامه‌ای به رئیس‌جمهور توسط 60 نفر از نویسندگان عرصه حقوق شهروندی برای دیدار با رئیس قوه مجریه خبر داد.

براساس این گزارش در بخش‌های دیگری از این نشست تعدادی از نویسندگان حقوق شهروندی دغدغه‌های خود را با شهین‌دخت ملاوردی در میان گذاشتند که بر این اساس مواردی چون حمایت دولت از سازمان‌های مردم‌نهاد در شهرستان‌‌ها، حمایت از نویسندگان حقوق شهروندی و پشتیانی از آن‌ها، مشاهده بازخورد تلاش‌های صورت‌گرفته در این حوزه توسط دولت و تشکیل بخش ویژه حقوق شهروندی در تمامی سازمان‌ها و نهادهای دولتی مطرح شد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها